Home Games Gaming News Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών στη Paradox δηλώνουν κακομεταχείριση λόγω...

Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών στη Paradox δηλώνουν κακομεταχείριση λόγω φύλου

0

Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών που δουλεύουν στη Σουηδική εταιρεία Paradox Interactive είπαν πως έχουν δεχτεί κακομεταχείριση λόγω φύλου ή άλλου είδους κακομεταχείριση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Σουηδία τον Αύγουστο. Η αναφορά λέει πως το 44% αυτών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα παραπονέθηκαν για δυσμενείς συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον και καταλήγει στο ότι η Paradox έχει ευνοήσει μία ‘κουλτούρα σιωπής’ όπου οι ‘δράστες’ είναι προστατευμένοι από οποιαδήποτε σοβαρή επίπτωση για την συμπεριφορά τους.

Η Breakit, που απέκτησε την έρευνα που διέρρευσε, αναφέρει πως οι γυναίκες αποτελούν το 26% του εργατικού δυναμικού της Paradox. Το 69% των γυναικών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα είπαν πως έχουν δεχτεί βίαιη συμπεριφορά. Για τους άντρες, το ποσοστό αυτό είναι 33%.

Η Breakit αναφέρει πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην ηγετική ομάδα της Paradox στις 30 Αυγούστου, με τα νέα να γίνονται γνωστά στους υπαλλήλους τη 1η Σεπτεμβρίου – ώρες πριν την ανακοίνωση πως η CEO της εταιρείας Ebba Ljungerud ψηφίστικε ώστε να φύγει από τη θέση της.

Ωστόσο, η Breakit λέει πως η Ljungerud, ο CEO Fredrik Wester και το τμήμα επικοινωνιών της Paradox αρνούνται οποιαδήποτε σύνδεση της αποχώρησης της Ljungerud με τα αποτελέσματα της έρευνας.

“Προφανώς, τα αποτελέσματα είναι πολύ ανησυχητικά,” λέει η Paradox. “Η διευθυντική ομάδα θέλει σίγουρα να προβεί σε ενέργειες σχετικά με αυτά τα δεδομένα, αλλά το να υπάρξουν κατευθείαν μεγάλες και γρήγορες αλλαγές είναι δύσκολο λόγω της ανεπίσημης φύσης της έρευνας (το οποίο δε σημαίνει φυσικά πως θα αγνοηθεί).”

Η Paradox δήλωσε πως είναι στη διαδικασία πρόσληψης ομάδας ώστε να κάνει έναν έλεγχο της εταιρείας και μία νέα ‘εμπεριστατωμένη’ έρευνα, ώστε να πάρει “ξεκάθαρα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία να μπορεί να δράσει και να κάνει σημαντικές αλλαγές.”

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version