Home Games Gaming News Activision Blizzard – μήνυση από την Καλιφόρνια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Activision Blizzard – μήνυση από την Καλιφόρνια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονία υπαλλήλου

0
Activision Blizzard

Η πολιτεία της Καλιφόρνια μηνύει την Activision Blizzard εξ αιτίας κατηγοριών για τοξικό περιβάλλον εργασίας και συνεχόμενες σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η μήνυση γίνεται συγκεκριμένα από την υπηρεσία “California Department of Fair Employment and Housing“.

Μια διετής έρευνα από την πολιτειακή υπηρεσία, βρήκε ότι η εταιρεία μεροληπτούσε εναντίων των γυναικών που εργάζονται σε αυτή. Αυτό γίνονταν σε επίπεδο συνθηκών εργασίας, αμοιβών, προαγωγών κλπ. Η ηγεσία της Activision Blizzard απέτυχε στο να κάνει βήματα προς τη βελτίωση αυτής της κατάστασης.

Σύμφωνα με την αναφορά, μόλις το 20% των υπαλλήλων είναι γυναίκες. Μάλιστα αυτές πρέπει να ανέχονται πολύ άσχημες συμπεριφορές, καθώς το περιβάλλον εργασίας τους διακατέχεται από τοξική κουλτούρα “Frat Boy”.

Στις κατηγορίες επίσης αναφέρεται ότι πολλές φορές οι άντρες υπάλληλοι παίζουν video games, φορτώνοντας τις πραγματικές τους αρμοδιότητες στις γυναίκες. Πολλές φορές κάνουν “αστεία” σεξουαλικού περιεχομένου προς τις γυναίκες και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται ακόμα και αναφορές για βιασμούς.

Οι γυναίκες στην εταιρεία πολλές φορές δεν παίρνουν προαγωγές λόγω του φόβου της εταιρείας για εγκυμοσύνη. Επίσης δέχονται αρνητικές κριτικές όταν πρέπει να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία/παιδικούς σταθμούς.

Έχουν υπάρξει ακόμα και περιστατικά που γυναίκες έχουν διωχθεί από δωμάτια θηλασμού, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως αυτοσχέδια δωμάτια συσκέψεων από άντρες συνάδελφους τους.

Οι γυναίκες που εργάζονται στην ομάδα του World of Warcraft έχουν αναφέρει πολλές φορές ότι προϊστάμενοι τους τις έχουν πιέσει για σχέσεις, έχουν κάνει σεξουαλικά σχόλια που αφορούν ακόμα και βιασμούς και γενικά έχουν απέναντι τους συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στη μήνυση αναφέρεται ακόμα και περιστατικό υπαλλήλου που αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού με τον προϊστάμενο της. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, πριν το θάνατο της, είχε δεχτεί εκτεταμένη σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα, ο προϊστάμενος της είχε μοιράσει γυμνές φωτογραφίες της σε άλλους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού πάρτι.

Η ίδια η εταιρεία ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση ως απάντηση στη μήνυση, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Παρόλα αυτά, ήδη μετά τη μήνυση, πολλές γυναίκες από την εταιρεία έχουν αρχίσει να μιλάνε ανοιχτά:

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version