MoreTwitch NewsTwitch: Προσθέτει "Shield Mode" για τους streamers

Twitch: Προσθέτει “Shield Mode” για τους streamers

-

Το Twitch ενεργοποίησε άλλη μια νέα λειτουργία για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των καναλιών και της κοινότητας του. Πρόκειται για το “Shield Mode“. Φαίνεται πως τελικά το περσινό #adayofftwitch έφερε αποτελέσματα.

Με αυτό, οι streamer μπορούν να ενεργοποιήσουν με το πάτημα ενός κουμπιού, όποια ρύθμιση ασφαλείας χρειάζονται για να κρατηθεί το chat καθαρό, μετά π.χ. από κάποιο κακόβουλο raid. Όταν η λειτουργία απενεργοποιηθεί, το chat επιστρέφει σε όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις του.

Έτσι, για παράδειγμα, όταν το κανάλι δεχτεί ένα Raid με σκοπό την παρενόχληση, το chat μπορεί να περιοριστεί και να μην μπορούν να μιλήσουν όσοι δεν είναι followers κάποιο διάστημα, ή να ενεργοποιηθεί το slow mode.

Τη λειτουργία αυτή μπορούν να ενεργοποιήσουν και οι moderators αν χρειαστεί.

Twitch new feature
Ο τρόπος λειτουργίας και οι ρυθμίσεις του shield mode

Παράλληλα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας, το Twitch πρόσθεσε δύο νέες λειτουργίες:

Όσο είναι ενεργό το Shield Mode, ο streamer μπορεί να εισάγει συγκεκριμένες φράσεις και να κάνει ban όλους τους χρήστες που χρησιμοποίησαν αυτές τις φράσεις μέσα στο chat. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να δει μετά ποιοι χρήστες έγιναν ban, ώστε να γίνει unban αν κάποιος έγινε κατά λάθος. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα report για αυτούς τους χρήστες προς το Twitch.

Twitch shield mode - ban list

Η δεύτερη λειτουργία, που πάλι αφορά το Shield Mode, είναι η απαγόρευση του chat σε First Time Chatters. Έτσι, όταν υπάρχει μαζική εισροή χρηστών προς το κανάλι, οι οποίοι μπαίνουν για trolling, δεν θα μπορούν να μιλήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση του Twitch: Protect your channel with shield mode.

- Advertisement -

Το Twitch είχε κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν κάνει αρκετές κινήσεις για να προστατεύει την κοινότητα του, ειδικά σε κανάλια που είναι ευάλωτα σε επιθέσεις ρατσισμού (π.χ. #LGBTQ+). Πέρσι έγινε η κίνηση #ADayOff Twitch, στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλά κανάλια ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αν και υπήρξε αρκετός σκεπτικισμός σχετικά με το τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό (δείτε π.χ. τις απόψεις Ελλήνων streamer για την κίνηση), εντέλει φαίνεται ότι το Twitch το πήρε αρκετά σοβαρά.

Από πέρσι βλέπουμε διαρκώς κινήσεις βελτίωσης, τόσο στο κομμάτι της ασφάλειας, αλλά και στη γενικότερη υποστήριξη των Streamers με νέα features και μεγαλύτερη διαφάνεια. Σίγουρα βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο ανταγωνισμός που υπάρχει με άλλες πλατφόρμες.

Όπως και να έχει, κάθε βελτίωση είναι καλοδεχούμενη, και φυσικά χαιρόμαστε που το Twitch φαίνεται να “ξύπνησε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα