GamesForza Horizon 5: Προσθέτει Νοηματική γλώσσα

Forza Horizon 5: Προσθέτει Νοηματική γλώσσα

-

Η Microsoft σε ακόμα μια ομολογουμένως πρωτοπόρα κίνηση, προσθέτει τη Νοηματική γλώσσα στις επιλογές του γνωστού παιχνιδιού. Όχι δεν βάζει απλά υποτίτλους, προσθέτει με βίντεο την μετάφραση (ναι είναι μετάφραση), των διαλόγων και των ήχων του παιχνιδιού.

Οι υπότιτλοι για όσους έχουν γεννηθεί με προβλήματα ακοής, είναι πολλές φορές και αρκετά δυσνόητοι, μπερδεύοντας παρά βοηθώντας τους ανθρώπους, που έχουν σαν κύρια γλώσσα την νοηματική.

Κάτι που είναι άγνωστο στους περισσότερους, είναι πως η Νοηματική είναι μια εντελώς ξεχωριστή γλώσσα, με εντελώς δικό της συντακτικό και ιδιωματισμούς, όχι μόνο από χώρα σε χώρα. Αλλά ακόμα και στην ίδια τη χώρα, από την οποία προέρχεται. Έτσι λοιπόν, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, η νοηματική δεν είναι απλά τα σημάδια και η τοποθέτηση των δαχτύλων.

Είναι το πρόσωπο, η τοποθέτηση του σώματος στο χώρο, οι εκφράσεις και η ταχύτητα των κινήσεων που ορίζουν τους κανόνες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ακόμα και αν δεν υπήρχε αμερικάνικη γλώσσα, η αμερικάνικη νοηματική θα μπορούσε να υπάρξει. Τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για προσθήκη, νοηματικών γλωσσών άλλων χωρών.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως το Forza, είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στον παίχτη, να προσθέσει στο avatar του προσθετικά μέλη και συμπεριλαμβάνει και avatars, με χαρακτηριστικά από την LGBTQI+ κοινότητα.

Το πέμπτο κεφάλαιο της σειράς Forza Horizon τοποθετείται στο Μεξικό, όπου έχει γίνει εκπληκτική δουλειά, στην όσο το δυνατό ακριβέστερη τοποθέτηση και απεικόνιση του κόσμου, ένα κεφάλαιο που για πολλούς θεωρείται το GOTY του 2021.

Για περισσότερα νέα από τον κόσμο του gaming, stay inclusive και ενημερωθείτε από το geekdom.gr τον προορισμό για κάθε geek.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
Γράφω πράγματα, κάποιος τα διαβάζει. Mostly nolifer, but basically I'm an accountant.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα