MusicArtist/Song SpotlightALT-J (Δ) και η ιστορία ενός πολέμου

ALT-J (Δ) και η ιστορία ενός πολέμου

-

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, με τίτλο “The Dream”. Ήρθε η ώρα να σας γνωρίσω τους ALT-J. Μέσα από την δική μου οπτική και τις προσωπικές μου εμπειρίες, με τους ήχους του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2007. Στο Leeds της Αγγλίας και με αρχική σύνθεση τους Joe Newman (Guitar/Lead Vocals), Thom Sonny Green (drums), Gus Unger-Hamilton (keyboards/vocals) και τον Gwilym Sainsbury (guitar/bass). Ο τελευταίος αποχώρησε από το συγκρότημα το 2014 και από τότε, συνεχίζουν ως τριο.

Τα μέλη του συγκροτήματος

Ο ήχος

Το πραγματικό τους όνομα και αυτό που είχαν επιλέξει αρχικά, ήταν το Δ. Ναι, το ελληνικό γράμμα της αλφαβήτου. Το Alt – J είναι απλά ο συνδυασμός πλήκτρων, σε ένα Mac που παράγει αυτό το γράμμα.

Ο χαρακτηριστικός τους ατμοσφαιρικός ήχος, είναι αποτέλεσμα της φοιτητικής τους ζωής. Όταν στο πανεπιστήμιο, η ένταση της μουσικής έπρεπε να είναι σε χαμηλά επίπεδα, οπότε αρχικά δεν χρησιμοποιούσαν δυνατά μπάσα ή ντράμς.

the dream το νεο αλμπουμ

Θεματολογία

Το συγκρότημα πάντα ξεχωρίζει, για την καυστικότητα και την αλληγορία των στίχων τους. Επιλέγουν να εκφράζουν, μέσα από τη μουσική τους, κοινωνικά και ιστορικά θέματα, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Μένουν πάντα επίκαιροι και καυστικοί στην επικαιρότητα.

Το πρώτο τους album ονομάζεται “An Awesome Wave”, κυκλοφορεί το 2012 και περίπου ένα χρόνο μετά, έρχεται η γνωριμία μου μαζί τους, από ένα τραγούδι στο εν λόγω άλμπουμ με το όνομα Taro.

Taro

Το Taro μιλάει για την ιστορία δύο δημοσιογράφων της Twentieth Century, ανταποκριτών πολεμικών συρράξεων. Η Πολωνό- Γερμανίδα Gerda Taro, η πρώτη γυναίκα πολεμική ανταποκρίτρια, απεβίωσε όταν ένα τανκ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά, με το αυτοκίνητο της, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου.
Ο συνάδελφος και εραστής της, Ουγγρικής καταγωγής Robert Capa, ένας από τους καλύτερους και πρωτοπόρους πολεμικούς ανταποκριτές, έφυγε από τη ζωή όταν, πάτησε σε μια νάρκη σε μια εμπόλεμη ζώνη, στην περιοχή της Ινδοκίνας λίγο καιρό αργότερα.

Όπως ο ίδιος ο Newman ανέφερε, “Αυτό το τραγούδι εξιστορεί τις υποτιθέμενες σκέψεις του Capa, δύο δευτερόλεπτα πριν και δύο μετά, αφού είχε πατήσει τη νάρκη. Είναι ένα τετράλεπτο τραγούδι, που μιλάει για τέσσερα δευτερόλεπτα”

- Advertisement -

The Dream

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην σκέφτομαι αυτή την ιστορία πολέμου, στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε. Οι Alt-J πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “THE DREAM”, και από αυτό θα ξεχωρίσω το τραγούδι “Hard Drive Gold”, για λόγους που θα σας προτρέψω, να αναζητήσετε μόνοι σας.

Για περισσότερες μουσικές ανακαλύψεις be aware και ενημερωθείτε από το geekdom.gr, τον προορισμό για κάθε geek.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
Γράφω πράγματα, κάποιος τα διαβάζει. Mostly nolifer, but basically I'm an accountant.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα