Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands – The Geekdom Review

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands – The Geekdom Review

116 views
0

Μπορεί το Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands να έχει από τον Μάρτιο του 2017 που έχει κυκλοφορήσει αλλά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του. Οι λόγοι είναι απλοί. Και θα τους αναλύσουμε παρακάτω.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε με την σειρά.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Γραφικά

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Μιλάμε για ένα τεράστιο χάρτη με οπτική που σταματάει εκεί που θα σταματούσε και το μάτι, δηλαδή όλος ο χάρτης είναι εκεί για τον παίκτη με όλες τις λεπτομέρειες. ΟΜΩΣ … για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις μια πολύ καλή κάρτα γραφικών, ώστε να μπορείς να έχεις την τέλεια οπτική εμπειρία με άπειρες λεπτομέρειες, είτε είσαι σε ένα δάσος είτε πετάς με ελικόπτερο ψηλά από την χώρα. Τα χωριά, οι βάσεις, τα δάση τα ποτάμια, η θάλασσα είναι εξαιρετικά κι οι εναλλαγές στον καιρό, την μέρα και την νύχτα είναι όσο κοντά μπορεί στην πραγματικότητα.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

 

Υπάρχουν βέβαια και κομμάτια που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, όπως ότι όλοι οι επαναστάτες μοιάζουν ίδιοι αλλά αυτά είναι εύκολα να τα παραβλέψεις.

Ο χαρακτήρας σου μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν, αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα πάνω του, από μαλλιά, ρούχα εξοπλισμό και όπλα μέχρι αυτοκόλλητα πάνω στο σακίδιο του παίκτη!

 

Ατμόσφαιρα-Σενάριο

Σε μια εποχή που όλα γυροφέρνουν σε σχέση με εξωγήινους, πύλες σε άλλα διαστήματα και τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (πάντα επίκαιρος), το παιχνίδι επιλέγει μια πιο προσιτή πραγματικότητα με σαφώς φανταστικά πρόσωπα και γεγονότα.

Το Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands της Ubisoft, σε βάζει στην θέση μιας 4μελούς ομάδας Αμερικανών, που έχουν τοποθετηθεί στην Βολιβία για να ερευνήσουν τον θάνατο ενός πράκτορα της CIA, εννοείται ως Black Op. Εκεί ανακαλύπτουν πως ένα τεράστιο δίκτυο καρτέλ έχει ουσιαστικά καταλάβει την χώρα κι ο αρχηγός της, ο Sueno, είναι κάτι σαν βασιλιάς και δυνάστης όπου κουμαντάρει τα πάντα στην χώρα και παράγει και μεταφέρει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο.

Έτσι η ομάδα με την βοήθεια των τοπικών πυρήνων επαναστατών, προσπαθούν με στοχευμένες επιθέσεις, απαγωγές και δολοφονίες (ενίοτε και παγίδες ) να αποσταθεροποιήσουν την λειτουργία του καρτέλ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση παιχνιδιού, που σε κάνει να κατανοήσεις πως μπορεί μια μικρή ομάδα με κατάλληλες πληροφορίες, να δράσει στα σκοτεινά καταφέροντας, καίρια χτυπήματα σε μια τεράστια οργάνωση ναρκωτικών. Αλλά και πως εκμεταλλεύεται την αδυναμία και τον εγωισμό μελών της οργάνωσης, ώστε να πάρει τις επόμενες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον επόμενο στόχο.

Εδώ να πούμε πως η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, είναι πολύ καλά αποδιδόμενη και χωρισμένη σε κομμάτια όπως παραγωγή, ασφάλεια, λαθρεμπόριο και επιρροή στα τοπικά μέσα.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

 

Το σενάριο έχει καταπληκτική δομή και εκτυλίσσεται ομαλά, δίνοντας πληροφορίες και κάνοντας τον παίκτη να επενδύσει στην ιστορία και να νοιώσει την ατμόσφαιρα που δίνει το στίγμα της αγωνίας και της ανάγκης για επιτυχία στους στόχους της ομάδας.

Ο χαρακτήρας αναβαθμίζεται συνεχώς με XP και με πρώτες ύλες που μαρκάρει για τους επαναστάτες, (καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, επικοινωνίες ) κι αποκτά έξτρα ικανότητες και εξοπλισμό ώστε να μπορεί να είναι ακόμα πιο Badass.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

 

Ήχος

Ο ήχος είναι απλά καλός με επαναλαμβανόμενες μελωδίες κι εφέ, χωρίς να δίνουν κάτι το ξεχωριστό. Αυτό που είναι αρκετά ενδιαφέρον, είναι οι συνομιλίες μεταξύ της ομάδας. Κατά τα άλλα, δεν είναι άσχημος αλλά δεν θα σε κάνει να ασχοληθείς και πολύ μαζί του.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Gameplay

Εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Σε πρώτη ανάγνωση ο χειρισμός είναι εύκολος και κατανοητός, ενώ ο έλεγχος της ομάδας γίνεται κυρίως αυτόματα (δεν χρειάζεται να τους λες κρυφτείτε και τέτοια). Οι εντολές για ταυτόχρονη σκόπευση κι εξουδετέρωση των αντιπάλων, είναι από πανεύκολη έως εθιστική (σε σημείο που μπορεί να μην έριχνα ούτε σφαίρα, ενώ καθάριζα βάση 12 ατόμων). Το Drone ειδικά, αναβαθμισμένο με θερμική απεικόνιση, είναι ότι καλύτερο για να μην κινδυνεύσεις.

Η κύρια οδηγία είναι παρακολουθείς, οργανώνεις και επιτίθεσαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην σε πάρει χαμπάρι κανείς. Βέβαια κανένας δεν σου απαγορεύει να πάρεις ένα επιθετικό ελικόπτερο και να γαζώσεις τους πάντες και τα πάντα και μετά να κάνεις ήσυχα ήσυχα την δουλειά σου.

Οι επιλογές των χειροβομβίδων και ναρκών κτλ δεν είναι και οι πιο απλές αλλά με λίγη εξάσκηση το ξεπερνάς.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

 

Το θέμα είναι όμως, ότι η ομάδα μου είναι κάπως μυστηριωδώς εύστοχη…. και εξηγούμαι. Είσαι έξω από τα τείχη μιας εχθρικής βάσης και μέσα βρίσκονται εχθροί που περιπολούν. Τους κάνεις tag με το Drone κι η ομάδα σου παίρνει θέση για να σκοπεύσει… πάνε ένα μέτρο πιο δίπλα σου και λένε ready, δίνεις εντολή και τους καθαρίζουν…. μέσα από ντουβάρι, βράχια, αμάξια και σε οποιαδήποτε σχεδόν απόσταση. Μόνο αν είναι μέσα σε πολυβολείο δεν μπορούν αλλά κι εκεί είναι όπως κάτσει.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

 

Ενώ λοιπόν το στοιχείο του stealth και scout δουλεύει πάρα πολύ καλά, αυτή η παραφωνία αλλοιώνει την εμπειρία ειδικά, αν το ακολουθείς (και γιατί να μην το κάνεις αφού καθαρίζεις εύκολα και απλά κόσμο).  Άλλο παράδειγμα είναι, όταν πεθαίνουν οι συμπολεμιστές σου (σπανίως γιατί γενικά κάνουν καλή δουλειά ακόμα και σε δύσκολες μάχες), αρκεί να μπεις σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσεις λίγο παρακάτω. Μόλις βγεις, η ομάδα σου θα είναι μαζί σου σώα και αβλαβής.

Υπάρχει και η επιλογή online, που η ομάδα σου αποτελείται από εσένα και άλλους 3 φίλους σου, που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, αν φυσικά μπορείς να συνεννοηθείς με τους φίλους σου και δεν κάνετε ντου όλοι μαζί στα τυφλά.

 

Σύνοψη

Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα τεράστιο παιχνίδι που θα σε απασχολήσει αμέτρητες ώρες (κι αμέσως μόλις το τελειώσεις υπάρχουν δυο DLC εξίσου μεγάλα και δυσκολότερα), θα σε διασκεδάσει με το σενάριο και την ιστορία του και θα σε κάνει να γελάσεις με τις παραξενιές του που παίζει να σου αρέσουν περισσότερο από ότι θα έπρεπε…

Κι είναι τώρα που πρέπει να ασχοληθείς γιατί είναι σε τιμή καλή σε online μαγαζιά μαζί με το season pass που δίνει πολλές ώρες και έξτρα υλικό σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο!

 

 

 

9.0

Βαθμολογία

Overall rating

Ατμόσφαιρα-Σενάριο
10.0
Γραφικά
9.5
Ήχος
8.0
Gameplay
8.5
ΘΕΤΙΚΑ
  • Υπέροχα γραφικά
  • Αρκετά ρεαλιστικό σενάριο
  • Tεράστιος χάρτης
  • Καλό performance
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριος ήχος
  • Εξαιρετικά εύκολο σε κάποια σημεία
  • Περίεργος χειρισμός

 

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.