GamesReviewsChronique des Silencieux Review

Chronique des Silencieux Review

-

Έχετε φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας να εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μείνετε μαζί μου γιατί το Chronique des Silencieux είναι για εσάς!

Το Chronique des Silencieux αναπτύχθηκε και κυκλοφορεί από το στούντιο Pierre Feuille.

Παίζουμε ως τον Eugène Faury, έναν αρχάριο ντεντέκτιβ που μόλις έχασε την μαμά του και ταξιδεύει στην Γαλλία για να συναντήσει τον θείο του. Δυστυχώς όταν φτάνουμε βρίσκουμε τον θείο μας στη φυλακή και o επιθεωρητής, που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση του μας ενημερώνει πως είμαστε οι μόνοι, που μπορούμε να αποδείξουμε, ότι είναι αθώος.

Με την βοήθεια λοιπόν του tape recorder και την ευστροφία μας (εξαρτάται βέβαια πόσο έξυπνος είναι ο κάθε παίκτης) θα μπορέσουμε να ξετυλίξουμε το μυστήριο, του πως ο θείος μας μπλέχτηκε στον κόσμο της πορνείας και των γκάνγκστερ.

Spoiler Alert! Μην περιμένετε ότι θα είναι εύκολο.

Το παιχνίδι είναι κλασσικό και πολύ αγαπημένο για εμένα “point-and-click” είδος. Το αναφέρω αυτό γιατί δεν αναφέρομαι απλά στον τρόπο που κινούμε τον παίχτη, αλλά και στον τρόπο, με τον οποίο ψάχνουμε για στοιχεία. Για παράδειγμα θα πρέπει να “κλικάρετε” πολλές φορές πάνω σε ένα έπιπλο για να βρείτε ένα κρυφό του ντουλαπάκι. (SPOILER). Ωστόσο, πολύ από το gameplay του προέρχεται από το να συνομιλείτε με τους χαρακτήρες. Όλοι οι διάλογοι είναι μεταφρασμένοι από τα γαλλικά και γι’ αυτό τον λόγο, θα συναντήσετε μερικά λαθάκια, τα οποία δεν είναι κάτι τόσο τρομερό για να σε ξενερώσει και να σε βγάλει από την απόλυτη συγκέντρωση στον κόσμο του παιχνιδιού.

Αυτό που καθιστά μοναδικό από τα κλασσικά του είδους του, είναι ο τρόπος που προσπαθείς να συνδυάσεις στοιχεία μεταξύ τους ώστε να καταλήξεις σε μια ορθή υπόθεση. Αρχικά όλοι οι διάλογοι στο παιχνίδι καταγράφονται στο ημερολόγιο και μπορείς μετά να τους ξανά διαβάσεις. Από εκεί θα μπορείς να επιλέξεις φράσεις κλειδιά τα οποία θα μπορούν να σε βοηθήσουν μελλοντικά ώστε να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει αλήθεια ή ψέματα. Επίσης Θα χρειαστεί να συνδυάσετε πληροφορίες από ένα έγγραφο με κάτι από μια συνομιλία, οδηγώντας στο αποκάλυψη ενός στοιχείου. Ίσως να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι, απαιτεί χρόνο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλους τους γρίφους τους λύνετε μόνοι σας χωρίς βοήθεια.

Αυτό που λάτρεψα είναι ότι όλο το παιχνίδι είναι ζωγραφισμένο στο χέρι πράγμα που με έκανε να θέλω “περπατήσω όλα τα δρομάκια της Γαλλίας”. Αν εξαιρέσεις κάποια μικρά bugs που συνάντησα αυτό που με χάλασε ήταν το γεγονός ότι ενώ τα cut scenes είχαν ήχο κανονικά και οι χαρακτήρες είχαν φωνή οι in game διάλογοι ήταν βουβοί. Θέλω να πιστεύω ότι με τα επερχόμενά updates θα το φτιάξουν γιατί κακά τα ψέματα το παιχνίδι δεν είναι ολοκληρωμένο.

- Advertisement -

Κλείνοντας , αν σας αρέσει ένα παιχνίδι το οποίο να σας οδηγεί από το χέρι μέσω της ιστορίας του τότε αυτό το παιχνίδι δεν είναι για εσάς. Ωστόσο ανακοίνωσαν ότι θα προσθέσουν επίπεδα δυσκολίας των γρίφων για όλους εμάς που απλά θέλουμε να απολαύσουμε το στόρι.

  • Διαθέσιμο σε: PC
  • Δοκιμάστηκε σε: PC
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Pierre Feuille Studio
  • Εκδότρια Εταιρεία: Pierre Feuille Studio
  • Είδος: Adventure
  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2024
  • Steam Link: Chronique des Silencieux

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

vampgurl
vampgurl
I'm your typical cat lady

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα