Ποιος είναι ο δυνατότερος Avenger στο MCU; – Geekdom Cinema/TV

Ποιος είναι ο δυνατότερος Avenger στο MCU; – Geekdom Cinema/TV

56 views
0

Ποιος είναι ο πιο δυνατός Avenger στο MCU;

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ακολουθούν πιθανά spoilers για τις ταινίες του MCU …

Όλο και πλησιάζουμε στην ταινία σταθμό του MCU, το Infinity War , κι οι Avengers, αν και δεν είναι και στην πιο ”ενωτική” τους φάση, έχουν αυξηθεί σε μέλη από το τελευταίο Avengers: Age of Ultron . Και σίγουρα μόλις δουν την απειλή να πλησιάζει, θα συσπειρωθούν για να την αποκρούσουν και να σώσουν την Γη (και πιθανότατα ολόκληρο το σύμπαν).

Όμως, όπως είναι γνωστό δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες κι ούτε το ίδιο εύρος δυνάμεων. Κάνοντας κάποιους από αυτούς δυνατότερους, από κάποιους άλλους.

Ας τους βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά, από τον πιο αδύναμο έως την κορυφή και τον δυνατότερο Avenger.

#16 Black Widow

Black Widow

Εννοείται πως είμαστε fans της Black Widow, για πολλούς λόγους (κάποιοι από αυτούς ίσως να μην έχουν να κάνουν με τις ικανότητες της) αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, είναι ο πιο αδύναμος χαρακτήρας. Δεν έχει καμία παραπάνω δύναμη από οποιονδήποτε αθλητή και ποντάρει πάρα πολλά στην εκπαίδευσή της ως κατάσκοπος, για να βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκτιμήσει σωστά την οποιαδήποτε κατάσταση και να δράσει αναλόγως. Μπορεί να πληγωθεί από τα πάντα, ενώ τα ατού της είναι τα γκάτζετς που χρησιμοποιεί κι η σήμα κατατεθέν στριφογυριστή λαβή με τα πόδια.

 

#15 Falcon

Falcon

Επόμενος στην λίστα είναι ο Falcon. Επίσης μπορεί να πληγωθεί σχεδόν από τα πάντα, αλλά έχει το πλεονέκτημα της άμυνας, από τα φτερά του σε μικρού διαμετρήματος οπλισμό, και φυσικά από την ικανότητα του να πετά γρήγορα και με ελιγμούς. Με επίθεση όμως που αφορά κλωτσιές, μπουνιές με τελείως ανθρώπινη δύναμη και μοναδική δυνατή επίθεση, από μικρό-ρουκέτες και πιστόλι, δεν πας πολύ μακριά αν ο εχθρός είναι επιπέδου πάνω από Crossbones. Κι είσαι τυχερός που στην μάχη του αεροδρομίου δεν ήθελαν να σας κάνουν κακό, αλλιώς θα μετρούσαμε 14 Avengers….

 

#14 Hawkeye

Hawkeye

Στο πρώτο Avenger ήταν μακράν ο πιο αδύναμος κρίκος, αν και στα 3/4 της ταινίας ήταν κι υπό την επήρεια του Loki για να είμαστε και δίκαιοι. Έκτοτε, έχει ανακάμψει γιατί ενώ κι αυτός είναι στο ανθρώπινο φάσμα από δυνάμεις κι αδυναμίες, έχει υπερφυσική ευστοχία με το τόξο του σε βαθμό που τον κάνει υπολογίσιμη δύναμη. Περιορίζεται φυσικά από το γεγονός, ότι αν ο εχθρός του είναι άτρωτος στα, πολλά διαφορετικά, βέλη του, τότε είναι απλά αδύναμος να αντεπεξέλθει. Έχει βέλη που σε συνδυασμό με την ικανότητα του να χτυπάει όποιο σημείο θέλει, προκαλούν περισσότερη ζημιά από τους συναδέλφους του που αναφέραμε πιο πάνω. Φυσικά πληγώνεται εύκολα και με πολλούς τρόπους μπορεί να τεθεί εκτός.

 

#13 Ant-Man

Ant-Man

Ο μικρός μας φίλος. Επίσης πολύ εύκολα μπορεί να πληγωθεί, αλλά για να τον πληγώσεις πρέπει να τον δεις πρώτα. Κι η ικανότητα του να γίνεται μικροσκοπικός τον κάνει δύσκολο στόχο. Αυτό όμως έχει και τα αρνητικά του, γιατί ακόμα και με την συμπυκνωμένη σε δύναμη γροθιά του, η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι μικρή σε εχθρούς πέρα του φυσιολογικού. Έχει και την ικανότητα να μεγαλώνει φυσικά, αλλά έτσι γίνεται στόχος και χωρίς κάποια θωράκιση πάνω του, μάλλον είναι κακή ιδέα…

 

#12 Quicksilver

Quicksilver

Ξέρω ξέρω , τώρα θα με πείτε πώς ένας νεκρός ( ο μοναδικός έως τώρα ) Avenger είναι πάνω από τους υπόλοιπους 4. Πόσο δυνατός να είναι που κατάφερε να πεθάνει.. Βασικά, εκτός του ότι πέθανε για να μην υπάρχουν δύο εκδόσεις του Quicksilver σε διαφορετικές ταινίες (ακούς DC;), ο συγκεκριμένος πέθανε σώζοντας τον, δύο θέσεις πιο πάνω, Hawkeye οπότε σίγουρα είναι καλύτερος του. Με όπλο την υπερφυσική ταχύτητα του, δύσκολα τον πετυχαίνει κανείς κι αυτό είναι καλό, καθώς έχει μηδενική αντοχή σε τραυματισμούς. Όταν όμως είσαι τόσο γρήγορος, ακόμα κι αν η δύναμη σου είναι μόνο αρκετή για μια καλή γροθιά στον Κάπτεν Αμέρικα, μπορείς να κάνει πάρα πολλά σε αρκετά δυνατούς αντιπάλους. R.I.P. όμως, σε έφαγαν τα κυκλώματα φίλε λυπάμαι.

 

#11 Winter Soldier

Winter Soldier

Όταν παίζεις μπουνίδια με τον Captain America και δεν χάνεις (άσχετα αν κρατιέται επειδή είσαι κολλητός του φίλος) τότε είσαι δυνατός παίχτης. Απλά όχι τόσο δυνατός όσο άλλοι. Ειδικά τώρα που το βιονικό χέρι χάθηκε, ε το λες και πισωγύρισμα. Όπως και να έχει, τα πειράματα που υπέστη, του έδωσαν δυνάμεις πέρα από το φυσιολογικό και σε συνδυασμό με την εκπαίδευση στην Hydra, τον κατατάσσουν ψηλότερα από τα άλλα ”παιδιά”.

 

# 10 War Machine

War Machine

Ο άτυχος της υπόθεσης, που ενώ θα δυσκολευτεί πλέον εκτός στολής, μέσα από αυτήν ”πετάει”. Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, όσο έχει να κάνει με συμβατικά όπλα φυσικά, δεν έχει την ευελιξία, την νοημοσύνη και αντοχή του Ironman, αλλά μπορεί να σταθεί άνετα σε πολλές μάχες. Το μοναδικό πράγμα που τον περιορίζει κάπως, είναι η αντοχή του αντιπάλου στα όπλα του. Πλεονέκτημα το ότι πετάει, αλλά σε μια μάχη σώμα με σώμα με κάποιο υπερφυσικό ον, θα δυσκολευτεί να μην μαζεύει τα κομμάτια της στολής του από εδώ και από εκεί.

 

# 9 Spider-Μan

Spiderman

Είσαι 15 χρονών και τα βάζεις ταυτόχρονα, με Falcon και Winter Soldier. Αυτό. Ο καλύτερος μαχητής εντός περιορισμένων χώρων, με δύναμη που ξεπερνάει κατά πολύ το φυσιολογικό (σταματάει την γροθιά του Winter soldier για πλάκα) κι ενώ δεν έχει ακόμα καταφέρει να ελέγξει την αραχνοαίσθηση, εντελώς δύσκολα τον ακουμπάς σε εσωτερικό χώρο. Εκτός όμως έχει μειονέκτημα, καθώς περιορίζεται το εύρος κινήσεων του, για να αποφύγει ταχύτατα και με ευελιξία τις επιθέσεις. Αντέχει ξύλο, αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στα μεγαθήρια του MCU.

 

# 8 Black Panther

Black Panther

Να κι ο βασιλιάς του MCU. Με στολή από βιμπράνιο κι ενισχυμένες αισθήσεις αλλά και δυνάμεις, ο βασιλιάς της Wakanda είναι από τους πλέον δυνατούς. Μεγάλο πλεονέκτημα. η τεχνολογία κι η στολή αλλά το γεγονός πως μένει κυρίως στο έδαφος, και το ότι έχει περιορισμένο εύρος επιθέσεων, τον κάνει λίγο κατώτερο από τους άλλους που ακολουθούν. Ενδεχομένως, να πάρει αναβάθμιση σε συνεργασία με τον Tony Stark, αλλά μέχρι τότε παραμένει ως έχει.

 

# 7 Iron Μan

Ironman

Ο εγκέφαλος  αλλά και το πορτοφόλι της παρέας. Με τις αναρίθμητες στολές του και τα εκπληκτικά του σχέδια, μπορεί να σταθεί στο ίδιο ύψος με άλλους ήρωες που έχουν ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση τους. Έχει πάντα ένα backup πλάνο, καθώς είναι ευάλωτος εκτός στολής, αλλά είναι κυρίαρχος όταν είναι μέσα σε αυτήν. Στο MCU όμως καμία στολή δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αντέξει χτυπήματα από πολύ δυνατά όντα, ακόμα κι αν μιλάμε για το Hulkbuster. Μετά το Infinity War, ίσως δούμε κάποια ανακατασκευή της στολής σε κάτι πολύ πιο δυνατό και τότε ίσως να ανέβει θέση.

 

# 6 Captain America

Captain America

Ο πρώτος Avenger. Ο πρώτος που απέκτησε δυνάμεις στο χρονικό του MCU. Δεν είναι μόνο η δύναμη του, η ικανότητα του να καταστρώνει πλάνα μάχης, να εκμεταλλεύεται αδυναμίες του αντιπάλου και να δέχεται άπειρα χτυπήματα χωρίς να υποχωρεί, αλλά κι η ασπίδα που στα χέρια του είναι σαν ελβετικός σουγιάς που δεν υπακούει τους νόμους της φυσικής. Όταν λοιπόν παίζεις ξύλο, αντιμέτωπος με εξαγριωμένο Iron Man και χτυπάς την στολή του με τα γυμνά σου χέρια σακατεύοντας την, τότε είσαι ένα κλικ πριν τους Θεούς, τις μάγισσες και τα τέρατα.

 

# 5 Scarlet Witch

Scarlet Witch

Επηρεάζει μυαλά, κινεί πράγματα με το μυαλό της και γενικά μπορεί να σε κάνει κομμάτια σε δευτερόλεπτα. Είναι ευάλωτη στο σώμα, αλλά δύσκολα κάτι θα την πλησιάσει χωρίς να διαλυθεί στην ενεργειακή ασπίδα της, ενώ μπορεί να μάχεται από μακριά στέλνοντας αντιπάλους για βρούβες χωρίς να ξέρουν τι τους χτύπησε. Θα ήταν σε ψηλότερο σκαλοπάτι, αν είχε τον μοριακό έλεγχο των πάντων όπως και στα κόμικ , άλλα προς το παρόν δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο στο MCU.

 

#4 Thor

Thor

Ο Θεός της παρέας. Κανονικά θα έπαιρνε την δεύτερη θέση, άλλα ακόμα δεν έχουμε δει το πλήρες εύρος των νέων δυνατοτήτων του, από τότε που έχασε το σφυρί κι αποδέχτηκε ότι είναι ο Θεός του κεραυνού. Ακόμα και πριν όμως, ήταν πάρα πολύ δυνατός με ξεκάθαρο προβάδισμα από τους υπόλοιπους. Επίσης είναι ο μοναδικός που τα έχει βάλει στα ίσα με τον Hulk δύο φορές, χωρίς να προλάβουμε να δούμε ξεκάθαρα ποιος κερδίζει, με μια μικρή υπόνοια ότι αν δεν τον σταματούσε ο Grandmaster ίσως και να έβγαζε τον νοκ άουτ. Λέμε τώρα..

 

#3 Hulk

Hulk

Πολλοί, ίσως τον περίμεναν πρώτο στην λίστα και θα είχαν δίκιο αν μιλούσαμε για της κόμικ εκδόσεις των ηρώων (π.χ Hulk από το World War Hulk ), αλλά εδώ μιλάμε για MCU κι αυτά που έχουμε δει έως τώρα. Παρόλο που αυτή τη στιγμή ο Hulk είναι στην πιο αδύναμη (εντάξει γελάει ο κόσμος…) μορφή του, καθώς ακόμα και σε μορφή Hulk είναι σαφώς πιο ήρεμος (εξού κι η δυνατότητα του να επικοινωνεί πλέον), κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τρομακτική δύναμη του. Ωμή βίαια δύναμη χωρίς γνωστό όριο, αλλά με μοναδικό ελάττωμα ότι ξεγ1ελιέται εύκολα σε αναβρασμό και μπορεί να πέσει σε παγίδες που μπορεί να μην τον κατατροπώσουν, αλλά ή θα τον καθυστερήσουν ή θα τον μετατρέψουν στο αδύναμο alter-ego του, Bruce Banner.

 

#2 Dr. Strange

Dr. Strange

Αν μέναμε στα της ταινίας του, σαφώς και θα ήταν σε άλλο σημείο της λίστας. Αλλά αυτά που είδαμε στο Thor: Ragnarok και σε συνδυασμό με το Infinity Stone που κατέχει, τον κάνει εκπληκτικά δυνατό. Ο Thor κι ο Loki δεν μπορούσαν καν να παρακολουθήσουν το τι γίνεται, ενώ η δύναμη του Time Stone, είναι ίσως η πιο δύσκολη να αντικρούσεις. Μπορεί να σε γεράσει, να σε κάνει βρέφος, να σε σταματήσει για πάντα στον χρόνο και πολλά άλλα. Οπότε μιλάμε για ένα χαρακτήρα, που μαζί με τις μαγικές του ικανότητες μπορεί να υπερνικήσει σχεδόν κάθε αντίπαλο.

 

#1 The Vision

The Vision

Έλα εντάξει, εδώ δεν υπάρχει καν συναγωνισμός. Μιλάμε για ένα ον φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από βιμπράνιο, που πετάει, εξαϋλώνεται κατά βούληση, σηκώνει το σφυρί του Thor και σαν να μην έφταναν, αυτά έχει κι ένα Infinity stone στο μέτωπο έτσι για να γουστάρουμε. Δεν τρώει, δεν κουράζεται, δεν αναπνέει και γενικά δεν χάνει. Scarlet Witch είσαι τυχερή που σε γουστάρει, αλλιώς θα είχες γίνει σκόνη πριν ακόμα προσπαθήσεις να ελέγξεις το πετράδι. Ποιος Hulk να τον σταματήσει, που σε ερώτηση ποιος είσαι απάντησε ” I Am ”. Αυτό απάντησε ο Θεός στον Μωυσή ρε φίλε, τι να λέμε τώρα..

 

Όλοι οι παραπάνω (εκτός του Quickdead ….. εεε… Quicksilver ήθελα να πω) θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, κόντρα στον Thanos στο Avengers: Infinity War που θα προβάλλεται στις μεγάλες αίθουσες από 26 Απριλίου 2018.

*Για πληροφορίες σχετικά με τα Infinity Stones πατήστε εδώ : https://geekdom.gr/infinity-stones-poy-einai-tora-geekdom-cinema-tv/

*Για τον καλύτερο τρόπο για να ξαναδείς το MCU πάτα εδώ: https://geekdom.gr/o-kalyteros-tropos-na-xanadeis-olo-to-mcu-se-sosti-seira-prin-to-infinity-war-geekdom-cinmea-tv/

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....