Παρουσίαση της Nintendo – E3 2018 – Geekdom News

Παρουσίαση της Nintendo – E3 2018 – Geekdom News

29 views
0

Η μαμά Nintendo ξαναχτύπησε!

Εδώ και μέρες περίμενα την E3 της Nintendo! Μετρούσα ώρες, έβαλα ξυπνητήρια, έπρηξα γνωστούς κι αγνώστους για το τι μπορεί να δούμε και τι όχι. Χαμός! Πάλι καλά που έχω ακόμα φίλους… Τελικά όμως; Άξιζε όλη αυτή η ανυπομονησία…;

Η απάντηση είναι δύσκολη, δεν είναι ξεκάθαρο το ναι ή το όχι. Σίγουρα ήταν χειρότερη από πέρσι για, τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε το wow factor που είχε η περσινή. Δεν το κρύβω, ότι όταν τελείωσε ήμουν λίγο ξενερωμένος γιατί πολύ απλά περίμενα περισσότερα. Περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες πληροφορίες για τα μεγάλα games που έρχονται! Ναι, ήξερα ότι θα είναι κυρίως αφιερωμένη στο Super Smash Bros Ultimate, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι ΜΟΝΟ στο για το Smash. Οπότε, μιας και περίμενα παραπάνω πληροφορίες και δεν της πήρα, ήμουν λίγο ξενερωμένος. Αποφάσισα να κρατηθώ, να μην γράψω απευθείας το review για την παρουσίασή της. Να χωνέψω το τι είδα. Κι από ότι φαίνεται, καλά έκανα. Κι εξηγούμαι αμέσως!

Ναι, δεν ήταν καλή παρουσίαση αυτή. Ναι, είχε λίγα games σε σχέση με άλλες χρονιές. Ναι, αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο στο Super Smash Bros Ultimate (και καλά έκαναν). Ναι, όλοι μας περιμέναμε παραπάνω. ΟΜΩΣ! Όλα, μα όλα τα παιχνίδια που έδειξε το Nintendo Direct θα κυκλοφορήσουν ΠΡΙΝ το 2019. Όλα (εκτός του Daemon X Machina)

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά όλα όσα μας έδειξαν!

Daemon X Machina

Και ξεκινάμε με το Daemon X Machina. Δεν το ήξερα το παιχνίδι, πρώτη φορά το έβλεπα στο Nintendo Direct. Επειδή έχω κι ένα θεματάκι με τα Mechs (αγάπες είναι αυτές, δεν κρύβονται) σχημάτισα αμέσως καλή εντύπωση. Εντυπωσιακά γραφικά, τεράστια bosses κι άπειρα όπλα δημιουργούν ένα σύνολο, που απλά θα γίνεται χαμός! Το περιμένουμε το 2019!

Super Mario Party

Το αγαπημένο παιχνίδι καταστροφής ανθρώπινων σχέσεων επανέρχεται δυναμικά! Μπορεί τα τελευταία παιχνίδια να μην ήταν και τα καλύτερα, όμως εδώ φαίνεται ότι έχουμε μια επιστροφή στις παλιές καλές κυκλοφορίες! Περιμένουμε τα καλύτερα από αυτό τον τίτλο! Καιρό είχα να σπάσω κανένα χειριστήριο…

Fire Emblem: Three Houses

Η επίσημη συνέχεια σε μια από τις πιο πολυαγαπημένες και μακράν την πιο αδικημένη σειρά παιχνιδιών που κυκλοφορεί! Κρίνοντας από τα trailers, φαίνεται πάρα πολύ καλή συνέχεια, που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό το διαμάντι γιατί πραγματικά είναι κρίμα! Πολύ καλά παιχνίδια στρατηγικής που πάντα προσφέρουν άπειρες ώρες διασκέδασης! Το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Xenoblade Chronicles 2: Torna, The Golden Country

Άλλο ένα διαμάντι στην υπέρ-επιτυχημένη κονσόλα της Nintendo, ετοιμάζεται να δεχτεί το πρώτο μεγάλο DLC της! Αρκετά σημαντική συνέχεια για ένα από τα καλύτερα RPGs που κυκλοφορούν εκεί έξω! Εξαιρετικό παιχνίδι και must have για όλους τους κατόχους του Switch! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Pokemon: Let’s Go Picachu/Let’s Go Eevee

Άλλο ένα από τα heavy hitters της Nintendo, μόνο που δεν είναι αυτό που όλοι περιμένουμε από πέρσι (main Pokemon game)! Αντί λοιπόν για αυτό που περιμέναμε, μας ήρθε ένα παιχνίδι που μας βάζει σιγά σιγά στο νόημα του τι να περιμένουμε από το επόμενο κανονικό Pokemon RPG. Τα Let’s Go Picachu/Let’s Go Eevee, συμπληρώνουν με ευφάνταστο τρόπο το Pokemon Go κι αποτελούν συμπληρωματικό (συνοδευτικό καλύτερα) για τον τίτλο αυτό στα smartphones. Προσωπικά δεν θα το ακουμπήσω, αλλά μου έδειξε ότι το Pokemon RPG που έρχεται θα προκαλέσει σεισμό!

Fortnite

Το megahit της εποχής μας, έρχεται στην κονσόλα της Nintendo (προφανώς δωρεάν). Πρόκειται για κανονική έκδοση κι όχι απλό port. Που σημαίνει, ετοιμαστείτε να συνεχίζετε να παίζετε παντού και εμείς να περιμένουμε με τις ώρες στην ουρά στις τουαλέτες, γιατί κάποιος θα έχει πάρει το Switch μαζί του και θα παίζει… Χαλαρά θα συμβεί! Τι να πω για το Fortnite; Πασίγνωστο, το πρώτο παιχνίδι αυτή τη στιγμή στον κόσμο, είτε μας αρέσει είτε όχι! Λογικό ήταν να έρθει και στην πιο επιτυχημένη κονσόλα αυτή τη στιγμή!

Super Smash Bros Ultimate

Και περνάμε στο main event της Nintendo! Ποιας Nintendo δηλαδή! Μάλλον ήταν το main event ολόκληρης της E3! Μάθαμε (υπερβολικά) πάρα πολλές πληροφορίες για το μεγαθήριο που ετοιμάζεται να έρθει στις οθόνες μας. Μιλάμε για το πιο μεγάλο, το πιο extreme Smash Bros που έχουμε δει ποτέ. Θα έχει 64+1 χαρακτήρες να διαλέξουμε (65, ναι, καλά διαβάσατε). Ο +1 χαρακτήρας που αναφέρω δεν είναι άλλος από τον Ridley, τον άσπονδο εχθρό της Samus Aran! Mega news για τους οπαδούς του Super Smash Bros!  Όλοι οι χαρακτήρες θα είναι από την αρχή μέσα στο παιχνίδι (στεναχωριέμαι και μόνο που πρέπει να το αναφέρω αυτό) και θα έχουμε την δυνατότητα να τους ξεκλειδώσουμε ΟΛΟΥΣ! Πολλές πίστες, online υπηρεσίες, χαοτικό 8απλό(!) σε όσα Switch έχουμε και τόσα άλλα μας περιμένουμε τον Δεκέμβρη! Ναι, καλά ακούσατε! Το Δεκέμβρη θα αυξηθούν οι αναρρωτικές! 😛

Οι μικρότερες αναφορές

Υπήρχαν και άλλες, μικρότερες αναφορές σε παιχνίδια που έρχονται στους επόμενους 6-7 μήνες στην κονσόλα. Dragonball Fighters Z, Octopath Traveler, Overcooked 2, Killer Queen και Hollow Knight, έρχονται να προστεθούν στο ήδη εντυπωσιακό library που διαθέτει το Nintendo Switch! ΟK, πρέπει να αρχίσω να μαζεύω λεφτά άμεσα!!!

Τελικά ήταν καλή παρουσίαση;

Καταρχήν, δεν ήταν παρουσίαση! Η Nintendo για άλλη μια χρονιά αποφάσισε να κρατήσει το ίδιο format, το Nintendo Direct, και να μιλήσει απευθείας σε εμάς! Η μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες παρουσιάσεις, είναι ότι με αυτό τον τρόπο γλυτώνει τις αναγκαίες αναφορές που πρέπει να γίνονται σε αυτούς που πληρώνουν, τους γνωστούς κι ως επενδυτές! Μπορεί και βάζει πολλές πληροφορίες σε μικρό χρονικό διάστημα και διαχειρίζεται τον χρόνο της όπως η ίδια θέλει. Που σημαίνει, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την παρουσίαση αυτή ως μια κλασική παρουσίαση της Ε3.

Καλά όλα αυτά, όμως φέτος σίγουρα δεν είχε την αποδοχή της προηγούμενης χρονιάς, γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε πολλά από από το Nintendo Direct! Τα πολλά, λοιπόν, τα είχαμε αλλά μόνο για ένα παιχνίδι! Metroid Prime 4, Pokemon RPG και μερικά ακόμα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο Nintendo Direct για να μάθουμε περισσότερα! Το μεγάλο κέρδος της Nintendo από αυτή την Ε3 είναι, πάντως, ότι είναι η μοναδική εταιρία που έβαλε ημερομηνίες κυκλοφορίες σε ΟΛΑ της τα παιχνίδια! Έτσι, μέχρι τις αρχές του 2019, σχεδόν κάθε μήνα θα έχουμε και ένα major release για την μαμά Nintendo!

ΥΓ: Για άλλη μια χρονιά, μας λείπει υπερβολικά ο Satoru Iwata… 🙁

About author
MikeTheGreat

MikeTheGreat

Κλασικός, ενοχλητικός, ξερόλας, παλιός gamer. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω! Παίζω τα πάντα, παντού και οπουδήποτε και έχω γνώμες για όλα! Σας παρακαλώ, πάντα να με ταΐζετε πάντα πριν τις 12! Σας ευχαριστώ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.