Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds: The Geekdom Review

Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds: The Geekdom Review

0

Με το εκπληκτικό εικονικό περιβάλλον και τον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού, το Horizon: Zero Dawn είναι ένα από τα παιχνίδια που εύκολα σε βάζουν στον πειρασμό να “κολλήσεις” μαζί τους. Το add-on του Frozen Wilds κάνει αυτόν τον εθισμό ακόμα πιο δελεαστικό, καθώς περιλαμβάνει καινούργιο εξοπλισμό και νέους εχθρούς που καλείσαι να αντιμετωπίσεις στον παγωμένο βορρά. Υπάρχει επίσης ένα νέο και πλούσιο story το οποίο διευρύνει ελαφρώς τα όσα ξέρουμε ήδη και ταυτόχρονα ίσως δίνει και μερικά στοιχεία για τα όσα θα συμβούν στο μέλλον. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, τα στοιχεία αυτά δεν είναι και τόσο συναρπαστικά, όμως το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την νέα και συναρπαστική περιπέτεια της Aloy.

Horizon Zero Dawn

Το Frozen Wilds λαμβάνει χώρα σε μια μεγάλη έκταση γης που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο παιχνίδι και περιλαμβάνει περίπου 10-15 ώρες παιχνιδιού γεμάτο αποστολές και εξερευνήσεις. Το χιόνι δεν είναι κάτι καινούργιο για το Horizon, όμως εδώ είναι περισσότερο από ποτέ. Τα μονοπάτια στα βουνά, οι κοιλάδες και τα πυκνά δάση είναι εντελώς καλυμμένα από χιόνι. Φυσικά, σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού, αυτό συνεχίζει να πέφτει ακατάπαυστα. Και όταν ξεπροβάλλει ο ήλιος στον ουρανό, δημιουργείται ένα ειδυλλιακό τοπίο στον ουρανό, που κάνει ένα ήδη εντυπωσιακό παιχνίδι ακόμα πιο όμορφο.

Horizon Zero Dawn

Αυτή η γραφική περιοχή ανήκει σε μια φυλή γνωστή ως Banuk που εδώ και καιρό ζούσε απομονωμένη από την υπόλοιπη κοινωνία. Ακολουθούν έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, που έχει να κάνει περισσότερο με την αυτοπεποίθηση και την υπερηφάνεια, παρά με τη δικαιοσύνη και την τάξη. Οι περιορισμοί σε αυτό, ασκούν μεγάλη πίεση στους Banuk. Οι περισσότεροι από τους στόχους σου στο Frozen Wilds είναι στο να βοηθήσεις τα άτομα να ξεπεράσουν τις προσωπικές τους δυσκολίες με την παράδοση.

Horizon Zero Dawn

Όμως, ο κύριος σκοπός σου είναι η εύρεση ενός σαμάνου Banuk που ζει στα περίχωρα και κρατάει εν αγνοία του το κλειδί για την ανακάλυψη ενός νέου τμήματος της ιστορίας και μιας διαφορετικής οπτικής για τα τεχνολογικά δεδομένα που υπάρχουν. Τόσο αυτή η αναζήτηση, όσο και οι δευτερεύουσες αποστολές, περιλαμβάνουν μια σειρά από διαλόγους μεταξύ της Aloy και των υπόλοιπων χαρακτήρων του παιχνιδιού.

Horizon Zero Dawn

Ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του Horizon είναι τα μηχανικά θηρία που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε αποστολή. Τα τρία νέα τέρατα στο Frozen Wilds είναι εξαιρετικά δύσκολοι αντίπαλοι, που απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να νικηθούν. Καθώς φτάνεις σε νέα σημεία στο χάρτη, θα ανακαλύψεις κάτι περίεργους πύργους οι οποίοι αποκαθιστούν τη χαμένη ζωή των αντιπάλων, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους.

Horizon Zero Dawn

Από τις λίγες νέες προσθήκες, τα δύο μηχανικά Grizzly Bear, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιεί πάγο και το άλλο φωτιά, είναι αυτά που ξεχωρίζουν από το πλήθος. Μπορούν να τρέχουν πολύ γρήγορα και να στέκονται όρθια στα πίσω πόδια, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία επιθετικών κινήσεων που τιμωρούν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτά τα καθαρά στοιχειώδη όπλα είναι ιδανικά για να θέσουν τους εχθρούς σε μια ευάλωτη κατάσταση, που θα ακολουθηθεί από επιθέσεις με πιο παραδοσιακά όπλα.

Horizon Zero Dawn

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη προσθήκη είναι το Traveler Skill Tree. Έχοντας ως στόχο να κάνει την πορεία σου στο παιχνίδι λίγο πιο εύκολη και αποτελεσματική περιλαμβάνει δεξιότητες όπως η αποσυναρμολόγηση των αντικειμένων που δεν χρειάζεσαι (αντί να τα πουλήσεις ή να μην τα πάρεις καν) και η επέκταση του διαθέσιμου χώρου για προμήθειες και αντικείμενα. Βλέποντας αυτές τις νέες δεξιότητες αφού έχεις ολοκληρώσει το κύριο παιχνίδι, μπορεί τελικά να μην σου φανούν τόσο αναγκαίες. Ωστόσο, βοηθούν αρκετά και στην ολοκλήρωση των δευτερευόντων αποστολών.

Horizon Zero Dawn

 

Horizon Zero Dawn

 

Horizon Zero Dawn

 

Γενικότερα, το Frozen Wilds είναι ένα add-on του Horizon που αξίζει να το δοκιμάσεις, είτε είσαι φανατικός fan της σειράς, είτε είσαι καινούργιος στο χώρο.

 

Official Launch Trailer

 

8.0

Βαθμολογία

Overall rating

Σενάριο-Ατμόσφαιρα
8.5
Γραφικά
8.5
Ήχος
8.0
Gameplay
8.5
Θετικά
  • Ένα τεράστιο και πανέμορφο περιβάλλον για να εξερευνήσεις
  • Προσθήκη νέου εξοπλισμού
  • Πολλά καινούργια skills
  • Νέοι αντίπαλοι
Αρνητικά
  • Αρκετοί διάλογοι
  • Πολύ μεγάλο story
About author
Xenophon Papadopoulos

Xenophon Papadopoulos

Πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Gamer από μικρό παιδί με διάφορα είδη όπως Racing, Indie etc. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό ιστοσελίδων, τη φωτογραφία και την παραγωγή μουσικής.