Η Google μας κρύβει μυστικά… Google Yeti! – Geekdom News

Η Google μας κρύβει μυστικά… Google Yeti! – Geekdom News

114 views
1

Από το πουθενά η Google θα μπορούσαμε να πούμε, πως μας τρομάζει με το Google Yeti, μια “κονσόλα” του τιτάνα του online κόσμου. Παρόλο που δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, το information.com έχει πληροφορίες πως η Google μας ετοιμάζει εκπλήξεις.

Πιθανά εξαρτήματα του Yeti.

Πιθανά εξαρτήματα του Google Yeti.

 

Πώς (μάλλον) θα λειτουργεί το Google Yeti;

Σύμφωνα με αυτές τις φήμες, το Yeti θα λειτουργεί σαν μια μίξη του PlayStation NOW και του Nvidia Shield, δηλαδή θα περιέχει ένα σύστημα το οποίο δεν θα είναι κονσόλα το ίδιο, αλλά θα κάνει stream τα games μέσω διαδικτύου. Πιθανότατα, με ένα subscription, σε στυλ Netflix, θα μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια για όσο διαρκεί η εγγραφή ή ίσως θα αγοράζουμε παιχνίδια για να τα παίζουμε μέσω της “κονσόλας” αυτής.

Η Google θα πετύχει αυτό που όσοι προσπάθησαν, απέτυχαν;

Και τώρα οι μεγάλες ερωτήσεις και τα μεγάλα προβλήματα. Θα καταφέρει η Google να κάνει flawless stream χωρίς input lag και, γενικότερα, πολύ lag και καθυστερήσεις; Η πρώτη απάντηση από πολλούς θα ήταν όχι ή τουλάχιστον όχι με 100% επιδόσεις. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη το κεφάλαιο της Google και τους πολυάριθμους servers που έχει, και μπορεί να δημιουργήσει, είναι πολύ πιθανό. Όμως, αν δεν τα καταφέρει ούτε αυτή, τότε δεν ξέρω ποιος θα μπορέσει.

Μερικές ιδέες για την χρήση της υπηρεσίας Google Yeti.

Έχουμε δει subscription services για παιχνίδια από, προς το παρών 2 μεγάλες εταιρείες, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, η Google είναι “special snowflake” και της αρέσει να κάνει τα πάντα με το δικό της ξεχωριστό κι απίθανο τρόπο. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πολλοί τρόποι, που η Google μπορεί να το προσεγγίσει. Για παράδειγμα, μπορεί απλά να έχει τα παιχνίδια και να επιλέγουμε εμείς από μία λίστα παιχνιδιών που περιλαμβάνονται στην εγγραφή στο Yeti. Θα μπορούσε επίσης, να έχει όποια παιχνίδια της αρέσουν και να έχουν όλα ένα δίωρο demo (εξαρτάται από το παιχνίδι) για να τα δοκιμάσουμε όλοι, όλα.

Μερικές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Είμαι σίγουρος πως η Google θα βρει τον τρόπο να πετύχει και σε αυτό. Όμως τα χιλιάδες παιχνίδια που υπάρχουν σε XBox, PlayStation και PC είναι απλά πάρα, μα πάρα, πολλά για ένα service να μπορεί να τα τρέξει όλα και να τα κάνει stream σε τουλάχιστον εκατοντάδες ταυτόχρονα, που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, αν πετύχει. Ελαφριά, offline παιχνίδια θα είναι πολύ πιο εύκολο να τρέχουν σε πολύ καλές επιδόσεις. Από την άλλη, αν μιλήσουμε για high end games, τα streaming services μας τα χαλάνε. Από fps drops, σε input lag, σε network lag. Υπάρχουν πολλά θέματα και πιστεύω πως είναι ακόμα νωρίς για τα streaming services, τουλάχιστον για να λειτουργούν όπως πρέπει.

Συμπέρασμα

Παρόλο που δεν το περίμενε κανείς, η Google μας πιάνει απροετοίμαστους με το Yeti. Παρόλο που οι πιθανότητες είναι εναντίον της, οι ικανότητες της είναι απεριόριστες. Ας κάτσουμε, ας πάρουμε τα pop corn κι ας παρακολουθήσουμε την Google να πατάει τους πάντες (hopefully).

Google Logo-Google Yeti

Google

 

 

 

 

 

About author
Sumurtugu

sumurtugu

Είμαι ο Σπύρος και είμαι καλά. Μου αρέσουν τα video games προφανώς και πιστύεω η ειδικότητα μου είναι τα platformers. Let's have some fun people. Why so serious?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.