Avengers: Infinity War (Spoiler Free!) – Geekdom Cinema/TV

Avengers: Infinity War (Spoiler Free!) – Geekdom Cinema/TV

119 views
0

Avengers: Infinity War (Spoiler Free!)

Avengers: Infinity War

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Η αναμονή μας έλαβε τέλος. Η μεγαλύτερη ταινία της Marvel είναι πλέον εδώ και θα σχολιάσουμε (χωρίς spoilers φυσικά) και θα καταθέσουμε την άποψη μας.

Αν λοιπόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε αυτή η αρχή έπρεπε να μας προϊδεάσει για το τι μέλει γενέσθαι. Η opening scene σε αφήνει αρκετά τρεμάμενο και κάπως συγκλονισμένο, όχι τόσο για το τι γίνεται στην οθόνη αλλά για την ταχύτητα στην πλοκή μέσα σε 5 λεπτά.

Avengers: Infinity War

Story

Οι φίλοι των κόμικς θα αναγνωρίσουν αρκετά στοιχεία από την αντίστοιχη ιστορία του Infinity Gaunlet, έστω και κάπως παραλλαγμένες ή και με διαφορετικά πρόσωπα. Πρέπει όμως να αποβάλουν τις γνώσεις στους για την εν λόγω ιστορία, εάν θέλουν να απολαύσουν στο έπακρο της μεγαλειώδη αυτή ταινία.

Γιατί ναι, είναι όχι μόνο μεγαλειώδης όσο αναφορά τους ηθοποιούς, τα σκηνικά και τα εφέ, αλλά και με την ιστορία που εξελίσσεται. Ο Josh Brolin δίνει ρέστα στον ρόλο του Mad Titan Thanos ,ο οποίος παίρνει την σκυτάλη από τον Loki και μετονομάζεται αυτός ως ο καλύτερος Super Villain στην ιστορία της Marvel. Ω ναι, είναι εξαιρετικός ο τρόπος που απέδωσαν τον χαρακτήρα και το γιατί κάνει ότι κάνει, ξεπερνώντας αυτήν την γελοία καραμέλα “A είμαι κακός και πρέπει απλά να καταστρέψω τα πάντα..”

Thanos

Ο Thanos έχει απόλυτη λογική πίσω από τις πράξεις του και δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αντλεί ευχαρίστηση από αυτό, αλλά είναι κάτι που μόνο κάποιος με αυξημένη αντίληψη κι ισχυρό σθένος και θέληση θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας.

Ότι κι αν κοστίσει.

Θετικά

Όπως είναι γνωστό, στην ταινία συμμετέχουν σχεδόν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στις προηγούμενες ταινίες και το πρώτο μέρος (μετά την εισαγωγή), εστιάζει στις αλλοπρόσαλλες συναντήσεις ανάμεσα σε χαρακτήρες που εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Αυτό όπως είναι λογικό φέρνει στιγμές καθαρού γέλιου, με ατάκες που θυμίζουν έντονα κωμωδίες παλιάς κοπής (τότε που οι κωμωδίες σε έκαναν να γελάς χωρίς να έχουν μέσα ναρκωτικά, γυμνό, σιχαμερές και ντροπιαστικές στιγμές) και το κάνει εξαιρετικά.

Avengers: Infinity War

Το χιούμορ ρέει άφθονο μέχρι και κοντά στα μέσα τις ταινίας, με ελάχιστες στιγμές να είναι κάπως υπερβολικές. Κάτι όμως που το ξεπερνάς γρήγορα, γιατί κακά τα ψέμματα, ποιος δεν θέλει να διασκεδάσει ακόμα και τις στιγμές που τα πράγματα είναι δύσκολα;

Για τις ερμηνείες των ηθοποιών δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι όλοι αυτοί που αγαπάμε, απλά ο καθένας έχει λιγότερο χρόνο, λογικό μιας και είναι τόσοι πολλοί, και κάποιοι από αυτούς δεν αναδεικνύονται λόγω του χρονικού περιορισμού. Είναι υπέροχο να βλέπεις προσωπικότητες με τεράστιο εγωισμό κι υπερηφάνεια, να συγκρούονται είτε για το πλάνο που θα ακολουθήσουν, είτε για απλά πράγματα όπως η εμφάνιση τους .

Avengers: Infinity War

Τα εφέ είναι καταπληκτικά κι όπως πάντα η Marvel δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Μεγάλο παράδειγμα είναι ένας χαρακτήρα που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, ”αλλαγμένος” με τέτοιο τρόπο που θα προκαλέσει λίγο γέλιο κι εντύπωση για τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Μόνο μια σκηνή με τον Thor μου έκανε λίγο εντύπωση, με το CGI να μην είναι τόσο καλό, αλλά μιλάμε για σκηνή 3 δευτερολέπτων, οπότε είναι σαν να μην υπάρχει.

Black Order

Η Black Order ήταν αποκάλυψη, με έναν εξ αυτών να είναι εντυπωσιακός σαν χαρακτήρας, τόσο στην δύναμη όσο και στην συμπεριφορά. Η μοναδική ένσταση που είχα με αυτούς, είναι ότι για κάποιον που δεν ξέρει ποιοι είναι και ποιες οι δυνατότητες τους, η ταινία δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα. Κρίμα, γιατί δύο με τρεις σκηνές έχουν να κάνουν με τις ικανότητες τους και ακυρώνετε εν μέρει το εύρος της σκηνής όταν δεν ξέρεις γιατί γίνεται αυτό.

Black Order

(Ακολουθεί περιγραφή των δυνατοτήτων της Black Order για καλύτερη θέαση. Δεν είναι Spoiler μην ανησυχείτε).

Corvus Glaive

Εκτός από υπερφυσική δύναμη ταχύτητα κι αντοχή, ο Corvus Glaive έχει ένα δόρυ που κόβει τα πάντα σε μοριακό επίπεδο κι αποκρούει σχεδόν κάθε είδους επίθεση.Όσο κρατάει το δόρυ στο χέρι του είναι αθάνατος .

Ebony Maw 

Ο στρατηγός της ομάδας που κατέχει την δύναμη της πειθούς, έχει αυξημένη ικανότητα σκέψης και δημιουργεί ενεργειακά πεδία, ενώ έχει και την ικανότητα τηλεκίνησης.

Proxima Midnight

Η γυναίκα της Black Order, κατέχει ένα δόρυ που δεν αστοχεί ποτέ, ενώ είναι άριστη σε μάχη σώμα με σώμα.

Black Dwarf

Έχει υπερφυσική δύναμη, αυξημένη πυκνότητα, αδιαπέραστο δέρμα κι αποτελεί το βαρύ θωρηκτό της ομάδας.

Οι σκηνές μάχης είναι καλογυρισμένες αλλά καλό θα ήταν να είστε όσο πιο μακριά γίνεται από την οθόνη, ώστε να μην χάνετε λεπτομέρειες της δράσης λόγω ταχύτητας. Στην μάχη προβάλλεται στο τρέιλερ, υπάρχει αρκετό shake cam και μπορεί να δυσκολευτείτε να καταλάβετε εντελώς, ποιος κάνει τι, αλλά αυτό δεν κρατάει και τόσο πολύ. Υπάρχουν κάποιες έξτρα κινήσεις κι όπλα που έχουν οι ήρωες μας, που είναι πάντα καλοδεχούμενα και φυσικά θα τα χρειαστούν εναντίον του Mad Titan.

Μερικά αρνητικά

Στα κατά της ταινίας, είναι η συμμετοχή ενός χαρακτήρα σε μια μικρή σκηνή που ενώ όταν τον βλέπεις το επικροτείς, στο τέλος της σκηνής αναρωτιέσαι γιατί έπρεπε να είναι εκεί και ποιος ο λόγος να τον συμπεριλάβουν. Ένα άλλο μικρό βέβαια μείον, είναι η ανάγκη των ηθοποιών να παίζουν σε εκφράσεις προσώπου που σημαίνει βγαλμένες μάσκες για μεγάλα κομμάτια της ταινίας. Επίσης, ένας χαρακτήρας ”απουσιάζει” εν μέρη κι ενώ ήταν ενδιαφέρον κάπως στην αρχή, μετά γίνεται λιγάκι ενοχλητικό.

Τελευταία είναι δύο σκηνές που κατά την γνώμη μου κρατάνε πολύ, η μία με τον Thor σε κάποια αναζήτηση που θεωρώ θα μπορούσε να είναι μικρότερη σε χρόνο κι άλλη μία, με μια αναμέτρηση που καταλήγει κάπως ”παγωμένη” και περνάει χρόνος μέχρι οριακά να γίνει κάτι…. δεν θα πω άλλα.

Infinity Gaunlet

Final Verdict

Σε τελική ανάλυση είναι μία καταπληκτική ταινία, με έντονο χιούμορ, δυνατές συγκινήσεις, με έναν φανταστικό Super Villain και πλοκή που σε αιχμαλωτίζει! Πολλές φορές, δεν σε αφήνει καν να αναπνεύσεις, στιγμές που ενώ νομίζεις ότι ξέρεις τι θα γίνει, ανατρέπονται τα πιστεύω σου και με ένα τέλος που είχαμε ανάγκη να δούμε. Η ταινία θα μπορούσε να είναι εύκολα 3 και βάλε ώρες και να μην παραπονεθεί κανείς και να υπάρχει χρόνος για ακόμα περισσότερα πράγματα, τα οποία η ταινία στα παρουσιάζει σαν τετελεσμένα γεγονότα χωρίς να δείξει το πώς έγιναν.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες για να μην κάνουμε spoilers, για αυτό και είναι λίγο ασαφείς η περιγραφές. Εάν έχετε δει την ταινία και θέλετε και ένα Spoiler review πείτε το μας στα σχόλια.

Το Avengers: Infinity War παίζει στις μεγάλες αίθουσες από 25 Απριλίου 2018.

 

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....