5 games με πολύ υψηλή βαθμολογία – GeekDom Lists

5 games με πολύ υψηλή βαθμολογία – GeekDom Lists

157 views
0

Πόσες φορές έχετε πει την φράση ‘Εντάξει, καλό είναι, αλλά όχι και τόσο καλό’;
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5 games τα οποία πήραν πολύ υψηλή βαθμολογία στο Metacritic (αλλά δεν άξιζαν)! Τα games που θα δούμε στην λίστα δεν σημαίνει ότι είναι κακά, απλά ότι η βαθμολογία τους ήταν πολύ πιο υψηλή από όσο έπρεπε.

Fable III

Μετά από την επιτυχία που έκανε το Fable II, οι προσδοκίες ήταν υπερβολικά υψηλές για τον επόμενο τίτλο της σειράς. Παρόλο που ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, πολλοί gamers πιστεύουν ότι το 80/100 στο Metacritic ήταν πολύ υψηλό. Οι κριτικοί απόλαυσαν το παιχνίδι για την ιστορία που παρουσίαζε, το χιούμορ που είχε καθώς και τον κόσμο που είχε χτίσει. Κατέκριναν την έλλειψη πρωτοπορίας όμως. Από την άλλη, οι gamers γκρίνιαζαν για τις αλλαγές που έγιναν. Πιο συγκεκριμένα, για τις πολλές μειώσεις και απλοποιήσεις στους μηχανισμούς του gameplay, όπως π.χ το νέο combat system. Ενώ το 80 δεν είναι και τόσο καλή βαθμολογία, είναι λίγο υψηλό για ένα game που δύσκολα θα ακούσεις κάτι καλό από τους απανταχού gamers.

Batman: Arkham Knight

Ας αγνοήσουμε την καταστροφική του κυκλοφορία στο PC. Το 87/100 που πήρε στο PS4 όμως είναι πολύ υψηλό για μια επαναλαμβανόμενη και προβλέψιμη εμπειρία. Μην παρεξηγηθώ, το Batman: Arkham Knight είναι ένα καλό game, ωραίο art-style, ένα από τα καλύτερα Gotham που έχουμε δει καθώς και πολύ καλό combat system και gameplay μηχανισμούς. Απλά, γενικά η ιστορία έχει εξαντλήσει τα θέματά της κι όταν συνδυάζεις μηχανισμούς που μας έχουν κουράσει, με προβλέψιμες κι όχι τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες, και την υπερβολική βάση που χρειάζεται να δώσεις σε ένα όχι και τόσο ωραίο BatmobileBattank καλύτερα), το παιχνίδι καταλήγει να είναι κάτι σαν αγγαρεία μέχρι να το τελειώσεις. Πιστεύω ότι το 7,7 που έδωσαν οι gamers είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικό.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Το COD μας έχει συνηθίσει στο να υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο κενό ανάμεσα στην κριτική των gamers κι αυτή των κριτικών. Αυτό γιατί, οι κριτικές βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια του παιχνιδιού. Οι κριτικοί βαθμολογούν με βάση την παραγωγή, το κόστος και τους αξιόπιστους μηχανισμούς, ενώ οι gamers κάνουν review για όλες τις κυκλοφορίες και κράζουν τα πάντα. Πιστεύω ότι το 88/100 δεν είναι αντιπροσωπευτικό για την ποιότητα του game αλλά ούτε και το τραγικό 3,4 των gamer. Το COD είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με πολύ ωραίο campaign, αλλά η προβλεψιμότητα του gameplay και μερικοί αμφιλεγόμενοι μηχανισμοί, όπως το lag και το περίεργο spawning υπονομεύουν την εμπειρία. Είναι καλός τίτλος, αλλά 88; Ούτε με σφαίρες!

Dragon Age 2

Όπως και για το Fable III, έτσι και για το Dragon Age 2, είχαμε πολλές προσδοκίες τις οποίες το παιχνίδι δεν εκπλήρωσε. Βλέποντας βέβαια τις κριτικές, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Το 82/100 συνεπάγεται ότι πρόκειται για ένα πολύ κάλο παιχνίδι κι ενώ πολλοί κριτικοί παραδέχονται ότι έχει πολλά προβλήματα, ακόμα το αποκαλούν ως ένα τεράστιο και συναρπαστικό RPG. Από την άλλη, οι gamers δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένοι. Πολλοί σχολίασαν την απλοποίηση του παιχνιδιού συμπεριλαμβανομένου του πολύ απλού περιβάλλοντος, την έκβαση της ιστορίας και γενικά τους διαλόγους και το combat system. Είναι ΟΚ για τους casual παίχτες RPG, αλλά ντροπιάζει το όνομα του Dragon Age. Δεν αξίζει καθόλου το 82 που του έχει δοθεί.

Grand Theft Auto IV

Καταλαβαίνω ότι το GTA ΙV έχει 98/100! Καλό story κι άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου. Τι!; Άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου!; Δεν νομίζω! Εντάξει, το story ήταν καλό. Ναι, κι ο κόσμος του ήταν καλός. Αλλά 98; Με περίπου 50 άριστες κριτικές; Δεν είναι και τόσο καλό. Ακόμα κι όταν κυκλοφόρησε, το κατέκριναν για κάποιες βαρετές αποστολές, δυσκολία οδήγησης, τα λίγο απλοποιημένα γραφικά και τον ενοχλητικό μηχανισμό φιλίας. Είναι ένα φανταστικό παιχνίδι και σίγουρα από τα classics, αλλά δεν θα λέγαμε ότι είναι και το καλύτερο παιχνίδι που δημιουργήθηκε ever, όπως μας κάνουν να πιστεύουμε οι κριτικοί.

*Διευκρινίζω πως με αυτό το άρθρο δεν θέλουμε να πούμε ότι τα games δεν είναι καλά, απλά ότι τους δόθηκε μια πολύ υψηλότερη βαθμολογία στο Metacritic από όσο τους άξιζε.

Συμφωνείτε με την λίστα μας;

[πηγή]

About author
Argiris Terzis

CuteScientist

Έχω 2 μεγάλες αγάπες, τη ψυχολογία και τα games. Με την ψυχολογία ασχολούμαι επαγγελματικά ως θεραπευτής και τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο gaming! Γενικά παίζω τα πάντα, από fighting game σε action RPG, και από NBA-FIFA σε FPS. Έχω βέβαια μία αγάπη στα games ανοιχτού κόσμου, όπου έχω την ευκαιρία να εξερευνώ για ώρες!