MusicLiveRelease Athens: Ανταπόκριση The Offspring και The Subways

Release Athens: Ανταπόκριση The Offspring και The Subways

-

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Release Athens 2024, με τους The Offspring, The Subways, Danko Jones και The Overjoyed.

The Overjoyed

Η μέρα ξεκίνησε με τους The Overjoyed, οι οποίοι άνοιξαν πρακτικά όλο το Release Athens 2024 και ξεσήκωσαν όλο το κοινό, παρά τη ζέστη και τον ήλιο. Οι Αθηναίοι punk rockers δώσανε μια πολύ δυνατή συναυλία.

Danko Jones

Μετά το set τους, σειρά είχαν οι Danko Jones. Το γκρουπ από τον Καναδά, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα και δικαίωσε τη φήμη του ως ένα από τα κορυφαία live σχήματα της σκηνής, με ένα απολαυστικό σετ που περιείχε επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία τους.

Η εμφάνιση τους είχε διάρκεια περίπου μία ώρα, πράγμα λογικό στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, αλλά ίσως όχι αρκετό για αυτό το συγκρότημα.

The Subways

Σειρά πήραν οι The Subways, οι οποίοι έπαιξαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους αλλά επιφύλαξαν και ένα αξέχαστο φινάλε με την ελληνική εκδοχή του “Rock ‘N’ Roll Queen” και τον Billy Lynn να κάνει stage diving και να δηλώνει ενθουσιασμένος που η μπάντα έπαιζε πριν τους απόλυτους βασιλιάδες του rock‘n’ roll, τους Offspring.

The Subways – Rock & Roll Queen

Πέρα από την εκρηκτική τους εμφάνιση, οι The Subways είχαν εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό και μάλιστα στα Ελληνικά, όπου μας μιλούσαν σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι. Ακόμα και στο Rock & Roll Queen, πρόσθεσαν ελληνικό στίχο για να εκθειάσουν το κοινό.

Δεν έλειψε και το πολιτικό σχόλιο από τον Βilly Lunn, με δήλωση υπέρ της Αριστεράς και την έκφραση της χαράς τους που στην Ελλάδα είδαν Antifa graffity καθώς έρχονταν στον χώρο της συναυλίας. Σχολίασε επίσης μια σημαία της Παλαιστίνης, δηλώνοντας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Φυσικά και η Charlotte Cooper τα έσπασε σε σκηνική παρουσία, αφού δε σταμάτησε λεπτό να χορεύει και να τρέχει πάνω κάτω στη σκηνή.

The Offspring

Τέλος, στις 22:30 περίπου ανέβηκαν στη σκηνή οι headliners της βραδιάς, The Offspring.

Χωρίς κάποιο καλωσόρισμα, το συγκρότημα ξεκίνησε δυναμικά το live με το Come out and Play, και ακολούθησαν 2-3 σερί τραγούδια μέχρι το πρώτο διάλειμμα που ο Dexter και ο Noodles άρχισαν να μιλάνε στο κοινό.

Εξαιρετική σκηνική παρουσία, πολύ επικοινωνία με το κοινό, αλλά και πολύ δυνατό setlist, που μας απογείωσε για κάτι παραπάνω από μια ώρα. Σίγουρα όχι αρκετός χρόνος για να χορτάσουμε ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα.

The Offspring – Original Prankster

Στα 17 τραγούδια που ακούσαμε live, οι Offspring από το εναρκτήριο “Come Out Play” μέχρι το εντυπωσιακό φινάλε του “Self Esteem”, σήκωσαν στον αέρα την κατάμεστη Πλατεία Νερού, παίζοντας τραγούδια από ολόκληρη την πορεία τους όπως τα “Want You Bad”, “Bad Habit” και “Pretty Fly (For A White Guy) αλλά και μια απίθανη διασκευή στο “Blitzkrieg Bop” των Ramones.

Ο ήχος εξαιρετικός, και σίγουρα συνέβαλε στο να ξεσηκωθεί το κοινό, με το ένα moshpit να διαδέχεται το άλλο.

Φυσικά στο φινάλε, με το Self Esteem έγινε πραγματικά χαμός.

The Offspring – Self Esteem

Εν τέλει, η πρώτη μέρα του Release Athens ήταν εξαιρετική, με συμμετοχή πάνω από 17000 θεατών. Μας προετοίμασε για την επόμενη στάση με τους Megadeth και τους Blind Guardian, όπου πλέον μιλάμε και για πιο σκληρό ήχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επερχόμενα Live

Τελευταία Άρθρα

Release Athens: Ανταπόκριση Pulp / The Smile / Ride / Tramhaus

Ολοκληρώθηκε άλλη μια μέρα του Release Athens 2024, με τους Pulp, The Smile, Ride και Tramhaus. Μια βραδιά απόλυτης ευφορίας, που πέρασε στην ιστορία!

Ανταπόκριση Parov Stelar, Jain, Telenova & El Siciliano @ Release

Οι Parov Stelar, Jain, Telenova & El Siciliano έστησαν το απόλυτο dance party στην Πλατεία Νερού, στην τρίτη μέρα του Release Athens.

Release Athens: Ανταπόκριση Blind Guardian & Megadeth

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Metal μέρα του Release Athens 2024, με τους Grand Magus, Blind Guardian και Megadeth.

Release Athens 2024: Gus G. & Ronnie Romero με τον Β. Παπακωνσταντίνου

To Release Athens 2024 παρουσιάζει τον Gus G. μαζί με τον Ronnie Romero, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

POLTERGEIST FESTIVAL: Γνωρίστε τους Terrapin

Με το POLTERGEIST FESTIVAL να πλησιάζει, κυκλοφόρησε νέο video γνωριμίας με ένα από τα συγκροτήματα του φεστιβάλ, τους Terrapin.

Jinjer: Ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους album

Οι Jinjer, με μια φωτογραφία στα social media, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων για το νέο τους album.

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα