GamesReviewsSurvivor: Castaway Island Review

Survivor: Castaway Island Review

-

Σου αρέσει να αράζεις στον καναπέ βλέποντας survivor μετά από μια κουραστική ημέρα; Τα παιδιά σου σου ζητάνε κάθε μέρα να παίξετε στο σπίτι survivor και σου το έχουν κάνει άνω κάτω; Τότε αυτό το άρθρο ήρθε να βάλει τέλος στο πρόβλημα σου.

Το Survivor: Castaway island ήρθε και στο pc μετά την μεγάλη του επιτυχία στην τηλεόραση για να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Σε αντίθεση με την γνωστή ταινία “ο ναυαγός“, δεν βρίσκεις πακετάκια fedX για να επιβιώσεις, αλλά πρέπει να παλέψεις για την επιβίωση σου πάνω στο νησί μαζί με μερικούς άλλους άτυχους ναυαγούς. Νικητής είναι αυτός που θα αντέξει περισσότερο μέσα από κάποιες δοκιμασίες.

Τα γραφικά στο παιχνίδι είναι τα κλασσικά cute χωρίς κάτι το ιδιαίτερο σαν να τα έχει “ζωγραφίσει παιδάκι του δημοτικού” με έντονα γήινα χρώματα της φύσης.

Πρόκειται για ένα survival, adventure, co op game, που σκοπός σου είναι να κερδίσεις το παιχνίδι μέσα από διάφορες δοκιμασίες. Προσοχή γιατί όπως και στο reallity show, έτσι και στο παιχνίδι οι παίχτες κάνουν ψηφοφορία για το ποιος θα αποχωρήσει από το παιχνίδι. Διαλέξτε λοιπόν πολύ προσεκτικά με ποιον θα κάνετε συμμαχία.

Το παιχνίδι ξεκινάει με την επιλογή παίχτη και ομάδας. Αν ο παίχτης σου χάσει μια δοκιμασία η ψηφιστεί για αποχώρηση τότε απλά παίρνεις το κλασσικό “Game Over”και πρέπει να ξεκινήσεις νέο παιχνίδι.

Το παιχνίδι σου εμφανίζει ένα social tab για να δεις τις σχέσεις των παιχτών μέσα στην ομάδα σου. Ο κάθε παίχτης αντιδρά διαφορετικά στις περιστάσεις.

12 συνολικοί παίχτες, αλλά μόνο ένας θα πάει σπίτι με το έπαθλο. Όλες οι μέρες στο νησί είναι επαναλαμβανόμενες.

- Advertisement -

Τι εννοώ; Ξεκινάει με το πρωινό event, μετά ακολουθεί ένα challenge, μετά πάμε στο απογευματινό event, μετά ακολουθούν μερικές αγγαρείες και μετά έχουμε το απογευματινό event.

Ωστόσο μέσα στην ημέρα έχεις αρκετές επιλογές στο τι θα κάνεις και το πως θα αλληλεπιδράσεις με την ομάδα σου. Για παράδειγμα στο στήσιμο της σκηνής κάποιο παίχτες θα αράζουν, μπορείς να τους ζητήσεις να σε βοηθήσουν ή να κάνεις παράπονα ή να το κάνεις μόνος σου. Όλες αυτές οι επιλογές θα έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στις μεταξύ σας σχέσεις.

Προσωπικά τα controls του παιχνιδιού με δυσκόλεψαν αρκετά γιατί έπαιζα με πληκτρολόγιο, οπότε για να το απολαύσετε προτείνω να έχετε gamepad. Κάθε τι που κάνεις από το να μαζέψεις ξύλα η φαγητό είναι ένα mini game, το οποίο σου τρώει ενέργεια.

Όσο βρίσκεσαι στο camp σου θα δεις ότι μπορείς να χτίσεις τις σχέσεις σου με την ομάδα κάνοντας κάτι μαζί η απλά να μαζεύεις resources για την επιβίωση σας. Ωστόσο δεν θέλουν όλοι οι παίχτες το καλό της ομάδας, οπότε πολλοί θα προσπαθήσουν να σε σαμποτάρουν.

Γενικά το παιχνίδι είναι ένα αντίγραφο του ριάλιτι σόου, οπότε αυτοί, που το βλέπουν φανατικά θα το απολαύσουν. Προσωπικά το βρήκα κουραστικό παίζοντας το με πληκτρολόγιο γιατί δεν μπορείς να κάνει τίποτα με το ποντίκι ούτε να αλλάξεις την κάμερα πράγμα που μου θύμισε παλιά RES games. Το ότι διαθέτει co op mode το παιχνίδι το καθιστά αρκετά ενδιαφέρον δίνοντας σου την δυνατότητα να παίξεις με την παρέα σου.

Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφόρησε στο PC, PlayStation 5, XboxSeriesX, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch. Developer: Magic Pockets, Publisher: Microids

Τον κωδικό για το review, μας τον παρείχε η Enarxis.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
vampgurl
vampgurl
I'm your typical cat lady

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα