SeriesΗ Ικαρία σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Η Ικαρία σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

-

Έρχεται στο Netflix στις 30 Αυγούστου μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που θα αναδείξει τα μυστικά μακροζωίας σε περιοχές που είναι γνωστές ως “Μπλε Ζώνες” και μια από αυτές είναι η Ικαρία.

Ο εξερευνητής και συγγραφέας best-seller Νταν Μπούτνερ ταξιδεύει σε πέντε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη για να συναντήσει ανθρώπους που ζουν με μακροζωία για πολλές δεκαετίες.

Οι “Μπλε Ζώνες” βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν την Οκινάουα της Ιαπωνίας, τη Σαρδηνία της Ιταλίας, την Ικαρία της Ελλάδας, το Nicoya της Κόστα Ρίκα και το Loma Linda της Καλιφόρνια. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας σε σύγκριση με τον μέσο όρο, και μάλιστα πολλοί από αυτούς ζουν μέχρι τα 100 και τα 110 χρόνια.

Ο Μπούτνερ έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα των “Μπλε Ζωνών”. Έχει παρακολουθήσει και αναλύσει τις συνήθειες, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών, και τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν αποκαλύψει ορισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στην μακροζωία.

Μεταξύ αυτών των παραγόντων περιλαμβάνονται:

  • Συντροφικότητα: Οι άνθρωποι στις “Μπλε Ζώνες” είναι κοινωνικοί και έχουν στενές σχέσεις με την οικογένειά τους και τους φίλους τους.
  • Ασκηση: Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι δραστήριοι και κάνουν φυσική δραστηριότητα καθημερινά.
  • Δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες: Η διατροφή των κατοίκων των “Μπλε Ζωνών” βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.
  • Αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ: Οι κάτοικοι των “Μπλε Ζωνών” δεν καπνίζουν και πίνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ.
  • Πίστη και θετική νοοτροπία: Οι κάτοικοι των “Μπλε Ζωνών” είναι θρησκευόμενοι και έχουν μια θετική άποψη για τη ζωή.

Η σειρά ντοκιμαντέρ “Μπλε Ζώνες: Το μυστικό της μακροζωίας” υπόσχεται να προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση για τους παράγοντες που επηρεάζουν την μακροζωία και τον τρόπο ζωής που μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο υγιή και μακρόβια ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα