Home Games Reviews Honkai Star Rail Version 1.0 Review

Honkai Star Rail Version 1.0 Review

0

Το Honkai Star Rail εκδόθηκε στις 26 Απριλίου σε PC μέσω του Steam και Epic Games Store και στα κινητά iOS και Android μέσω της εφαρμογής του Google Play Store από την εταιρία miHoYo Co., Ltd.

Με βάση την Version 1.0 θα πραγματοποιηθεί ένα review με ότι περιείχε το παιχνίδι πριν το πρώτο του update. Μια προειδοποίηση το συγκεκριμένο review θα περιέχει SPOILERS σε σχέση με το παιχνίδι του Honkai Star Rail Version 1.0.

Σχεδιασμός Χαρακτήρων (Character Design)

Όλοι οι χαρακτήρες διαθέτουν το δικό τους ξεχωριστό design σε σχέση από την εξωτερική τους εμφάνιση,  στο animation των επιθέσεων τους (Basic ATK, Skill, Ultimate) και στα σχεδιασμένα όπλα τους (Lightcones).

Οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι ώστε να αποκαλύπτουν από ποιόν πλανήτη προέρχονται. Για παράδειγμα, οι χαρακτήρες που προέρχονται από τους πλανήτες Jarilo-VI και Xiazhou Lufou (π.χ. Seele, Gepard, Jing Yuan, Sushang κ.λπ.). Ακόμη, πέρα από τους πλανήτες στους οποίους οι περισσότεροι χαρακτήρες κατοικούν, υπάρχουν χαρακτήρες που ανήκουν στις διαστημικές οργανώσεις antimatter legion (Kafka, Sliver Wolf) Herta space station (Asta, Arlan, Herta) και Αstral Express (Himeko, Welt, Trailblazer).

Γενικότερα, κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά διαθέτει λεπτομέρειες στο design του που αναδεικνύουν στοιχεία της προσωπικότητας του.

Το Playstyle του παιχνιδιού (Turn Base Strategy)

Σχετικά με το πως αξιοποιούνται οι χαρακτήρες που διαθέτει κάθε παίκτης ενεργά στις μάχες του παιχνιδιού, οι κανόνες είναι σχετικά απλοί για ένα παιχνίδι στρατηγικής (turn base strategy).

Οι παίκτες διαθέτουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν διαφορετικές ομάδες ανά 4 χαρακτήρες όπως εκείνοι επιθυμούν. Όμως, για μια αποτελεσματική ομάδα συνήθως είναι απαραίτητοι οι χαρακτήρες με κάποιους συγκεκριμένους ρόλους οι οποίοι είναι οι εξής: τουλάχιστον ένα DPS (damage per second) χαρακτήρα (π.χ. Seele), ένα debuffer για να μειώνει τις ασπίδες των αντιπάλων (π.χ. Serval), ένα χαρακτήρα που θα ανεβάζει το energy ή το atk των υπόλοιπων χαρακτήρων (π.χ. Bronya, Tingyun) και ένα support που θα αποτελεί είτε healer (π.χ. Bailu) είτε shield (π.χ. Gepard).

Επίσης, πέρα από τις ομάδες που θα δημιουργηθούν από τις επιλογές που θα κάνει ο παίκτης, είναι βασικό να επιλεχθούν παρόμοια στοιχεία ή elements που έχουν οι αντίπαλοι ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσουν διαφορετικές μάχες. Τα elements αποτελούν τα εξής: Physical, Fire, Ice, Lighting, Wind, Imaginary και Quantum. Κάθε χαρακτήρας μέσα στο παιχνίδι διαθέτει από ένα element και ένα path.

Επιπλέον, τα paths αποτελούν φιλοσοφικές απόψεις των δημιουργών τους τα Aeons (σαν θεοί του Honkai Star Rail). Για παράδειγμα, ο Nanook με το path του Destruction θεώρει πως ο κόσμος αποτελεί ένα λάθος και να επιθυμεί να καταστρέφει τα πάντα γύρω του. Κάθε Aeon σχετίζεται και με ένα path που πιθανό να ακολουθούν και οι χαρακτήρες ώστε να μας αποκαλύπτει και τον Ρόλο τους εάν τοποθετηθούν σε κάποια ομάδα. Οι χαρακτήρες με τα paths Destruction, Hunt ή Erudition εστιάζουν κατά κύριο λόγο στο High  Damage, ενώ χαρακτήρες με τα paths Harmony, Nihility, Preservation και Abundance στοχεύουν στο να προσφέρουν κάποιου είδους support μέσα στην ομάδα στην οποία βρίσκονται.

Exploration and Worlds of the Game     

Μέχρι τώρα από την πρώτη version του παιχνιδιού οι παίκτες διαθέτουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε δύο πλανήτες το Jarilo-VI και το Xiazhou Lufou μαζί με τον διαστημικό σταθμό της Herta (Herta Space Station) και το Astral Express.

Σε ένα γενικό πλαίσιο, το exploration στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πιο περιορισμένο καθώς δεν αποτελεί ο κύριος στόχος του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός (design) των διαθέσιμων περιοχών στους παίκτες περιέχουν πολλές διαφορετικές λεπτομέρειες και κάθε περιοχή είναι πανέμορφη με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Επίσης, κάθε περιοχή ξεχωριστά διαθέτει τους δικούς της χάρτες οι οποίοι στο ξεκίνημα ως αρχάριοι παίκτες μπορεί να θεωρηθούν περίπλοκοι εάν οι παίκτες παίζουν όσο περισσότερο γίνεται θα κατανοήσουν πως λειτουργούν για την καλύτερη ενσωμάτωση τους μέσα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, με τους χάρτες διαθέτουν οι παίκτες την δυνατότητα να γνωρίζουν ανά περιοχή ποσά chest με ανταμοιβές είναι ανά περιοχή, ώστε να τα βρίσκουν πιο γρήγορα και εύκολα.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, το παιχνίδι διαθέτει πολλά θετικά και αρνητικά στοιχεία από τότε που εκδόθηκε για να το κατεβάσουν μελλοντικοί παίκτες.

Για παράδειγμα, καταλαμβάνει λίγο χώρο, ώστε χρήστες κινητών και υπολογιστών να διαθέτουν την δυνατότητα να το αποκτήσουν και να το δοκιμάσουν. Επιπλέον, το Honkai Star Rail πρόσφερε πολλές ανταμοιβές στους παίκτες που ξεκινούσαν το παιχνίδι μαζί με κάποιους δωρεάν αρχικούς χαρακτήρες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν άμεσα.

Όμως, κάποια αρνητικά σημεία του παιχνιδιού είναι ότι οι παίκτες όταν φτάνουν σε κάποιο υψηλό level δεν διαθέτουν τόσα πολλά materials για να ανεβάσουν χαρακτήρες που πιθανό να επιθυμούν να ανεβάσουν level ή skills. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ότι materials μαζεύουν οι παίκτες να χρησιμοποιηθούν σε χαρακτήρες που αγαπούν.

Ολοκληρώνοντας, ένα αρνητικό χαρακτηριστικό που πιθανά να εξαλειφθεί  σε επόμενα updates είναι τα ελλιπής στοιχεία στην ιστορία με ελάχιστες πληροφορίες για τον/την πρωταγωνιστή και για άλλους χαρακτήρες καθώς το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε ένα αρχικό στάδιο της ιστορίας του.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version