GamesReviewsResident Evil 4 Remake Review

Resident Evil 4 Remake Review

-

Το Resident Evil 4 remake, ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της Capcom, έφτασε επιτέλους!!! Μόλις πριν μερικές μέρες έκανε το release και η ομάδα του Geekdom έσπευσε να παίξει και να σας το παρουσιάσουμε σε ένα ακόμα λεπτομερές review.

To Resident Evil 4 είναι το κλασσικό survival horror παιχνίδι της Capcom, που κυκλοφόρησε το 2005.

H ιστορία ακολουθεί το παιδί θαύμα της σειράς Resident Evil, Leon S. Kennedy, (Nick Apostolides) ο οποίος πρέπει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να σώσει την κόρη του προέδρου από μια θανατηφόρα και πολύ ανατριχιαστική cult που έχει δημιουργηθεί από κάποιους χωρικούς, οι οποίοι έχουν μολυνθεί από ένα αρχαίο παράσιτο που μεταλλάσσει τους ξενιστές τους σε τέρατα.

Leon S. Kennedy
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ποιος δεν θα ήθελε να είναι τώρα η κόρη του προέδρου αχ…

Ατμόσφαιρα – Γραφικά

Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι σκοτεινή ανατριχιαστική και ταυτόχρονα σαγηνευτική πραγματικά ένα έργο τέχνης.

Όλο το περιβάλλον που θα εξερευνήσεις στο παιχνίδι είναι πραγματικά οργασμικό για τα μάτια. Δεν υπάρχει μέρος στο παιχνίδι που δεν θα σταματήσεις για ένα γρήγορο screenshot ή απλά για να το θαυμάσεις. Δείχνει πραγματικά πόση αγάπη έδωσαν στο παιχνίδι, δίνοντας του ξανά πνοή σε μια βελτιωμένη έκδοση μετατρέποντας το σε ένα καινούριο παιχνίδι και όχι απλά ένα remake.

Το Ray Tracing πραγματικά έχει αλλάξει τα δεδομένα στην gaming εμπειρία του παίχτη δείχνοντας τις δυνατότητες αυτής της μηχανής.

Πέρα από τις αλλαγές που είχαμε στο περιβάλλον συναντάμε τρομαχτικές αλλαγές και στους χαρακτήρες. Κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά έχει πολύ ζωντανές εκφράσεις προσώπου ακόμα και τα ρούχα τους είναι καλοδουλεμένα είτε στα cut scenes είτε στα gameplay moments είναι απελπιστικά ζωντανά. Ακόμα και οι εχθροί είναι καλοφτιαγμένοι ταιριάζουν κατά λέξη στην ατάκα “If looks could kill”.

Χαρακτήρες – Χειρισμός

Ας περάσουμε στην Αshley που είναι άλλωστε και ο λόγος που έχουμε πάρει μέρος σε αυτή την αποστολή. Στο original game η Ashley ήταν μεγάλο challenge για τους παίχτες σε ακολουθούσε παντού και έπρεπε να την κρατήσεις ζωντανή σπαταλώντας όλα σου τα health kits πάνω της αφού είχε και δική της μπάρα ζωής.

- Advertisement -

Όπως και ότι είχε 2 βασικά commands. To πρώτο ήταν ότι μπορούσες να της πεις να σε ακολουθεί και το δεύτερο να μείνει κάπου. Πλέον η Ashley δεν έχει μπάρα ζωής και έχει 2 command: το ένα είναι πάλι το να σε ακολουθεί και το δεύτερο να σου δίνει χώρο αλλά και στις 2 περιπτώσεις δεν σταματά να σε ακολουθεί.

Σε περίπτωση που δεχτεί damage, η Ashley περνάει στην incapacitated φάση.Εκεί πρέπει να την βοηθήσεις για να μην χάσεις στο παιχνίδι και λάβεις το μήνυμα «λατρείας» Game Over!

Στον Leon S. Kennedy δεν είναι πλέον δύσκολος ο χειρισμός του. Οι κινήσεις του είναι πιο smooth και πιο ρεαλιστικές. Πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού σκύβει και μπορεί να κινηθεί χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους εχθρούς του.

Μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες αλλαγές είναι ότι πλέον ο Leon μπορεί να πυροβολεί ενώ κινείται κάνοντας έτσι πιο ρεαλιστικές τις σκηνές μάχης.

Η χρήση του μαχαιριού στο παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας αφού πλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αμυνθείς από τους εχθρούς ή για να ξεφύγεις από το κράτημα τους και όχι μόνο για να σπάσεις κουτιά.

Αυτό που λάτρεψαν όλοι από την χρήση του μαχαιριού ήταν η σκηνή με το αλυσοπρίονο.

Τι να πει κανείς για τις σκηνές μάχης και τα boss fights του RES; Είναι τόσο απολαυστικές, χάρη στον έμπορο που θα συναντήσετε μέσα στο παιχνίδι. Αυτός προσφέρει μια γκάμα αναβαθμίσιμων όπλων τα οποία o Leon μπορεί να αγοράσει.

H χρήση των όπλων στο παιχνίδι πραγματικά είναι ότι καλύτερο, ειδικά το αποτέλεσμα που έχουν στους εχθρούς.

Κάτι ακόμα που διατήρησαν και στο remake είναι το σύστημα “πινιάτας” θα έλεγε κανείς, που όταν σκοτώνεις έναν εχθρό το πτώμα του αφήνει καλούδια.

Συμπέρασμα

Αυτό που κάνει ξεχωριστή και αγαπητή σε όλους τη σειρά, είναι ότι δεν ασχολείται τόσο πολύ με το να παράγει έναν σκληρό ρεαλισμό.

Εν κατακλείδι η Capcom κατάφερε να αναδημιουργήσει πιστά το θρυλικό Resident Evil 4 βελτιώνοντας τα γραφικά και ενισχύοντας το gameplay. Παράλληλα διατήρησε ανέπαφα την αρχική γοητεία του original παιχνιδιού.

Συγχαρητήρια Capcom!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

vampgurl
vampgurl
I'm your typical cat lady

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα