GamesReviewsGoat Simulator 3: Η επιστροφή της κατσίκας

Goat Simulator 3: Η επιστροφή της κατσίκας

-

Το Goat Simulator που κυκλοφόρησε το 2014 είναι ένα από τα πιο τρελά (κυριολεκτικά) παιχνίδια που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Πριν λίγες μέρες πήραμε στα χέρια μας την πρώτη του συνέχεια, το Goat Simulator 3. Που είναι το 2; Ποιος ξέρει…

Ο νέος τίτλος έχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του. Η μεγάλη όμως διαφορά από το πρώτο παιχνίδι είναι η δυνατότητα multiplayer παιχνιδιού με άλλους παίχτες.

Στη βάση του το παιχνίδι είναι ένα Open-World Sandbox game. Από την αρχή δεν έχει κάποιο tutorial, αλλά σε σχέση με το πρώτο, αυτή τη φορά υπάρχει ένα υποτυπώδες (τρελό) σενάριο, το οποίο φαίνεται από την πρώτη στιγμή, καθώς ξεκινάμε με cutscene με τη συμμετοχή άλλων τριών κατσικιών. Αυτά, στο multiplayer, είναι οι υπόλοιποι παίχτες.

Το gameplay προσφέρει διάφορα quests τα οποία αφορούν κυρίως καταστροφές και πρόκληση χάους στον κόσμο του παιχνιδιού. Μερικά από αυτά είναι εντελώς τρελά, π.χ.

Τα mechanics του παιχνιδιού είναι περισσότερα από ότι στο πρώτο. Έχουμε objectives, quest log, leveling σύστημα, βάση για τις κατσίκες (Goat Castle) η οποία αναβαθμίζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κλπ.

Υπάρχει μια σειρά από μικρά challenges (Insticts), όπως π.χ. το να σε συλλάβει η αστυνομία χ φορές. Επίσης μέσα στον χάρτη υπάρχουν πάρα πολλά collectibles, τα οποία μπορείς να αναζητήσεις.

Ο χάρτης είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό του πρώτου παιχνιδιού και φυσικό αυτό δίνει άπειρες δυνατότητες τρέλας. Μέσα σε αυτό θα βρείτε πάρα πολλά easter eggs και αναφορές σε άλλα παιχνίδια, περιοχές με τα δικά τους challenges κλπ.

Η οθόνη του χάρτη στην αρχή του παιχνιδιού

Ο μόνος όμως πραγματικός στόχος του παιχνιδιού όμως είναι το τρολάρισμα. Δεν υπάρχει health bar, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πεθάνεις, και σε ότι και να κάνεις δεν υπάρχει καμία αρνητική συνέπεια. Αυτό από τη μια δίνει ώρες διασκέδασης, από την άλλη στην ουσία κάνει ένα παιχνίδι χωρίς κανένα challenge, εκτός από ότι δημιουργήσεις εσύ σαν προσωπικό στόχο.

- Advertisement -

Τεχνικός τομέας

Τα γραφικά του σίγουρα είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με το πρώτο game. Όμως και από εδώ δε λείπουν τα bugs και τα προβλήματα απόδοσης σε κάποιες φάσεις. Στο πρώτο παιχνίδι πολλά από τα bugs τα αγνοούσαμε γιατί συμβάλανε στο γενικό κλίμα του χάους που προσέφερε το παιχνίδι, όμως στον καινούργιο τίτλο αυτό μπορεί να είναι κουραστικό σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας μπορεί να κολλήσει σε διάφορα αντικείμενα.

Παρά τα μικροπροβλήματα του όμως, το Goat Simulator 3, είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θα καεί κάποιος κάνοντας εκατοντάδες ώρες από quests. Όμως, αν θέλεις μερικές ώρες διασκέδασης και τρολαρίσματος με την παρέα σου, είναι μια εξαιρετική πρόταση.

Επίσημη Σύνοψη:

Μαζέψτε το κοπάδι σας και βάλτε πορεία για το Goat Simulator 3 – μια ολοκαίνουρια, απολύτως ρεαλιστική αγροτική εμπειρία sandbox που σας βάζει και πάλι στις οπλές της πρωταγωνίστριας που κανείς δεν λάτρεψε.

Καλά ακούσατε – η Pilgor επέστεψε και αυτήν τη φορά συνοδεύεται κι από άλλες κατσίκες. Μπορείτε να καλέσετε έως και τρεις φίλους σε τοπικό ή διαδικτυακό συνεταιρικό παιχνίδι, να προκαλέσετε καταστροφή ως ομάδα ή να συναγωνιστείτε σε μίνι παιχνίδια και στο τέλος να πάψετε να είστε φίλοι.

Ετοιμαστείτε για έναν ακόμη γύρο μαστό-ρικου χάους. Γλείψτε, κουτουλήστε και διαλύστε τα πάντα στη διαδρομή σας σε έναν νέο ανοικτό κόσμο, στο μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου που σας έτυχε από την εποχή του Goat Simulator!

Το Goat Simulator 3 δεν θα σας πει πώς να παίξετε (με εξαίρεση τις οδηγίες), απλώς θα παράσχει τα μέσα να γίνετε η κατσίκα των ονείρων σας.


Το παιχνίδι μπορείτε να το προμηθευτείτε για PC από το Epic Games Store. Τον κωδικό για το review, μας τον παρείχε η Enarxis.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα