Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο metaverse

Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο metaverse

-

Η μάστιγα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων δεν είναι καινούριο φαινόμενο, στον χώρο του διαδικτύου. Ήταν λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι, αν δεν λαμβάνονταν κάποια μέτρα, αυτό θα μεταπηδούσε και στο metaverse του Zuckerberg.

Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, δυστυχώς οι πλατφόρμες που δημιούργησε ο CEO του Meta, χρειάζονται περισσότερες ενέργειες, για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες, πριν αυτές φτάσουν στα δικαστήρια και λάβουν μεγάλο μέρος της δημοσιότητας.

Έτσι ήδη, οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ήταν γεγονός ακόμα και από την closed beta του Horizon Worlds, της πλατφόρμας που η Meta αναπτύσσει το δικό της metaverse.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους όρους, metaverse είναι το κομμάτι αυτό του διαδικτύου, που για να το βιώσεις πρέπει να διαθέτεις ειδικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας, όπως ειδικά γυαλιά VR, VR vests κ.α. που δημιουργούν την αίσθηση της πίεσης για παράδειγμα στο σώμα σου, όταν κάποιος σε αγγίζει. Υπάρχουν επίσης χιλιάδες υπό ανάπτυξη αξεσουάρ, που προσπαθούν να κάνουν την εμπειρία, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται.

Αυτός ο εξοπλισμός κάνει την εμπειρία πιο καθηλωτική, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να θεωρεί ότι όντως βιώνει κάτι, πολύ αληθοφανές. Μαρτυρίες των καταγγελλόντων μιλούν ακόμα και για μετατραυματικό στρες, μια κατάσταση που βιώνουν θύματα βιασμού.

Φυσικά το πρόβλημα γιγαντώθηκε και έφτασε στα μέσα, όταν η πλατφόρμα άνοιξε για το ευρύ κοινό του facebook.

Η Meta όταν ερωτήθηκε για το πρόβλημα, προσπάθησε να το ρίξει κάτω από το χαλί, μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά, κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Οι καταγγελίες είναι χιλιάδες και αν δεν γίνει κάτι, ίσως το όλο εγχείρημα του metaverse  να καταρρεύσει, εκτιμούν ειδικοί.

Σε πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, η Meta φαίνεται να προσπαθεί να διορθώσει, έστω λίγο, την κατάσταση με την θέσπιση εικονικών “ορίων” ώστε τα avatars να μην μπορούν να πλησιάσουν κοντά, αλλά και να έχουν την δυνατότητα να προσπεράσουν, αν κάποιος πάει να τους κλείσει το δρόμο. Μέτρα που προφανώς συνεχίζουν να ρίχνουν το πραγματικό πρόβλημα κάτω από το χαλί και δεν λύνουν απολύτως τίποτα.

- Advertisement -

Για περισσότερα νέα από τον εικονικό κόσμο, stay virtual και ενημερωθείτε από το Geekdom.gr τον προορισμό κάθε Geek.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
Γράφω πράγματα, κάποιος τα διαβάζει. Mostly nolifer, but basically I'm an accountant.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα