MoreΑπόψειςNFTs, μόδα ή ήρθαν για να μείνουν;

NFTs, μόδα ή ήρθαν για να μείνουν;

-

Με αφορμή την ενδεχόμενη χρήση NFTs από το Υoutube, χωρίς να έχουμε ακόμα στοιχεία για τον τρόπο που θα τα ενσωματώσει. Αν και μάλλον μιλάμε για  την χρήση ως avatars στο προφίλ των χρηστών, όπως ήδη ανακοίνωσε και το twitter. Αποφάσισα έτσι μόνος μου, να δούμε τι είναι αυτά τα NFTs και γιατί έχει γίνει, τόσος ντόρος με αυτά.

Κάποιοι λένε ότι τα NFTs είναι τα ίδια τα ψηφιακά αντικείμενα, άλλοι λένε ότι τα NFTs είναι μια απόδειξη ιδιοκτησίας, έρχεται και η blockchain τεχνολογία, που χρησιμοποιείται για τα κρυπτονομίσματα και μετά άντε να βγάλεις άκρη.

Τα NFTs είναι όντως ένα οποιοδήποτε αντικείμενο, στον ψηφιακό κόσμο, που όμως έχει έναν μοναδικό ιδιοκτήτη, στον πραγματικό κόσμο. Δεν γίνεται δηλαδή, να έχουμε αυτό το αντικείμενο και εγώ και εσύ ταυτόχρονα. Αν αυτό συμβαίνει, κάποιος από εμάς έχει το πρωτότυπο και κάποιος άλλος την αντιγραφή, κάνοντας προφανώς το ένα πιο πολύτιμο και ακριβότερο από το άλλο.

Προσωπικά είμαι κάθετος ως προς την χρήση των NFTs είτε στο gaming, είτε όχι. Βέβαια εγώ είμαι αντίθετος και με τα κοσμητικά αντικείμενα, γενικά στα παιχνίδια. Οι λόγοι πολύ απλοί.

 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσω σε κάτι, αν δεν έχει αντίκτυπο στον τρόπο που το χρησιμοποιώ. Από τη στιγμή που δεν μου δίνει κάποιο, έστω προσωρινό, πλεονέκτημα δεν βρίσκω κάποιο λόγο να το κάνω.

Από την άλλη βέβαια θα μου πεις, τα κοσμητικά αντικείμενα είναι εκεί για να κάνουν μια εμπειρία ομορφότερη, όχι πιο αποτελεσματική.

Ναι… Εκεί υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τα NFTs. Οι αποδείξεις αγοράς καθώς και τα ίδια τα αντικείμενα, δεν σου ανήκουν και μπορείς να τα χρησιμοποιείς μόνο, αν ισχύουν οι δύο πολύ απλές συνθήκες.

  • Μόνο αν χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αν δηλαδή κλείσει το Youtube ή ο server του παιχνιδιού που παίζεις, πες αντίο σε όλα τα χρήματα που πέταξες.
  • Επίσης πρέπει απαραίτητα να συνεχίσει να υπάρχει η blockchain τεχνολογία, πρέπει δηλαδή κάποιες αρκετές χιλιάδες κόσμου, να ασχολούνται και να χαλάνε πόρους για να μπορεί να αποδειχθεί η κατοχή του NFT, γιατί εκτός από το ότι το ίδιο το NFT δεν σου ανήκει, δεν σου ανήκει ούτε η απόδειξη ιδιοκτησίας του. Αν αύριο το πρωί αποφασίσουν αρκετοί ότι δεν συμφέρει να χαλάνε ρεύμα, για να έχεις εσύ απόδειξη της μοναδικότητας του skin στο ΑΚ σου στο CoD, έχεις απλά πετάξει τα λεφτά σου.

Οπότε συνοψίζοντας, πληρώνεις λεφτά, πολλές φορές εκατομμύρια,  για κάτι που έχει μόνο μια περιορισμένη χρήση και δεν σου ανήκει. Ενώ παράλληλα χαλάμε ένα κάρο ρεύμα για αυτό. Μπράβο…

- Advertisement -

Εσάς ποια είναι η άποψη σας για τα NFTs; Έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε κάποιο τέτοιο αντικείμενο και γιατί;

Για περισσότερα τεχνολογικά νέα, stay valuable και ενημερωθείτε από το Geekdom.gr τον προορισμό για κάθε Geek.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΡΕΣ
Γράφω πράγματα, κάποιος τα διαβάζει. Mostly nolifer, but basically I'm an accountant.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γενικά το πρόβλημα του αν κλείσει ένας server ή όλο το blockchain, είναι κάτι που το έχουμε έτσι κι αλλιώς στη ζωή μας πλέον. Π.χ. σκέψου τι θα γίνει αν κλείσει το Steam…

    • Θέλω να πιστεύω ότι για την περίπτωση του steam έχουμε έναλλακτική. Θεωρητικά τα αρχεία των games που παίζεις υπάρχουν και μπορούν να μεταφερθούν αυτούσια είτε κάπου αλλού είτε στον υπολογιστή σου. Ένα NFT αν συμβεί αυτό, αν π.χ. πούμε ότι το κατεβάζεις στο pc σου από ένα πολυτιμο αντικείμενο μετατρέπεται σε ένα από τα χιλιάδες jpg που έχεις στη συλλογή σου χωρίς σχεδόν καμία αξία.

      • Αυτό ισχύει στο GOG που δεν έχει DRM. Στο Steam δεν ξέρω. Επίσης, εγώ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ 1500 GAMES;
        (μην απαντήσεις)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα