Home More Twitch News Twitch got hacked και η ζημιά φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη

Twitch got hacked και η ζημιά φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη

0

Το Twitch χακαρίστηκε και τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει είναι πάρα πολλά. Μέσα σε αυτά είναι ο source code της εταιρείας, ένας ακυκλοφόρητος ανταγωνιστής του Steam από την Amazon Game Studios και πληροφορίες των πληρωμών των streamers.

Ένας ανώνυμος χρήστης ανέβασε ένα torrent 125GB στο 4chan λέγοντας: “Η κοινότητα τους είναι ένας αηδιαστικός και τοξικός βόθρος, επομένως για να ενθαρρύνουμε περισσότερο τον ανταγωνισμό και την αναστάτωση στον χώρο του διαδικτυακού video streaming, τους συντρίψαμε ολοκληρωτικά και στο πρώτο μέρος κυκλοφορούμε τον source code για σχεδόν 6,000 αποθήκες Git.” Η συγκεκριμένη δήλωση είναι λίγο ‘τρομακτική’, καθώς δηλώνει πως αυτό είναι μόνο το πρώτο μέρος και πως θα υπάρξει διαρροή και άλλων δεδομένων στο μέλλον.

Τo Twitch επιβεβαίωσε πως υπάρχει παραβίαση δεδομένων και πως δουλεύει εκτεταμένα προκειμένου να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Κάποιες ώρες αργότερα, η έρευνα του Twitch συνεχίζεται και κρατάει ενήμερους τους ενδιαφερόμενους μέσω του Twitter. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο update, ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν εκτεθεί ούτε τα login credentials ούτε οι αριθμοί των τραπεζικών καρτών.

Αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν είναι τα μόνα που διέρρευσαν. Συγκεκριμένα, έχουν διαρρεύσει τα εξής:

  • Αναφορές πληρωμών από το 2019 μέχρι σήμερα
  • Οι εσωτερικές AWS (Amazon Web Services) που χρησιμοποιούνται από το Twitch και οι κωδικοί των SDKs (Software Development Kit)
  • Ένας ακυκλοφόρητος ανταγωνιστής του Steam από την Amazon Game Studios με codename Vapor
  • Τα εσωτερικά ‘red teaming’ εργαλεία του Twitch (φτιαγμένα να βελτιώνουν την ασφάλεια)
  • Δεδομένα για άλλες ιδιοκτησίες του Twitch όπως IGDB (Internal Game Database) και CurseForge
  • O source code των Twitch clients για κινητά, desktop και κονσόλες.
  • Ολόκληρο το Twitch.tv, με το ιστορικό των ενεργειών να πηγαίνει πίσω στις αρχές του

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε τις απολαβές των streamers και ποιοι βρίσκονται στην Top 100 λίστα, ακολουθήστε αυτό το νήμα.

Προφανώς, οι χρήστες έχουν ξεκινήσει ήδη να σκαλίζουν τα 125GB, με έναν να ισχυρίζεται πως το torrent περιέχει κρυπτογραφημένους κωδικούς και να συμβουλεύει τους υπόλοιπους χρήστες να ενεργοποιήσουν το two-factor authentication για καλύτερη ασφάλεια.

Από την άλλη, καλό θα ήταν να κάνετε μία ολική αλλαγή στην ασφάλεια του λογαριασμού σας πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές:

  • Αλλαγή stream key
  • Αλλαγή κωδικού πρόσβασης
  • Ενεργοποίηση two-factor authentication

Όσον αφορά τη πρώτη κίνηση, το Twitch μέσω του Twitter ανακοίνωσε πριν πολύ λίγη ώρα πως έκανε reset των stream keys και δίνει το link για να πάρετε τα νέα σας stream keys.

Τo Twitch τον τελευταίο καιρό δυσκολεύεται να συγκρατήσει το συνεχές μίσος και τις εκτεταμένες παρενοχλήσεις. Μετά από τα hate raids που κράτησαν εβδομάδες, κάποιοι streamers έκαναν απεργία για μία ημέρα (με σύνθημα #ADayOffTwitch) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη κινήσεων από τη μεριά της πλατφόρμας. Τo Twitch απάντησε στο κίνημα #TwitchDoBetter και είναι ένα hashtag που χρησομοποίησε ο ανώνυμος χρήστης για να προωθήσει την διαρροή.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version