SeriesΜία μόνο ατάκα από το Queen's Gambit οδήγησε σε...

Μία μόνο ατάκα από το Queen’s Gambit οδήγησε σε μήνυση 5 εκατομμυρίων έναντι του Netflix

-

Το Netflix δέχτηκε μήνυση από την Grandmaster Nona Gaprindashvili εξαιτίας ενός διαλόγου στο The Queen’s Gambit που την αναφέρει.

Η Gaprindashvili προχώρησε τη Πέμπτη σε μήνυση απέναντι στο Netflix για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια καθώς και αλλαγή του διαλόγου σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο. Το σχόλιο έρχεται από έναν σχολιαστή σκακιού στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Μιλώντας για την πρωταγωνίστρια της σειράς, Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), o σχολιαστής λέει, “Το μόνο ασυνήθιστο πράγμα για τη Harmon είναι το φύλο της. Και ακόμα και αυτό δεν είναι ιδιαίτερο στη Ρωσία. Υπάρχει η Nona Gaprindashvili, αλλά είναι η πρωταθλήτρια στον γυναικείο κόσμο και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ άντρες.”

Η Anya Taylor-Joy ως Beth Harmon στο The Queen’s Gambit

Η Gaprindashvili ισχυρίζεται πως μέχρι τη στιγμή που το επεισόδιο λαμβάνει χώρια, το 1968, η ίδια είχε αντιμετωπίσει 59 άντρες παίχτες, με τους 10 από αυτούς να είναι grandmasters. Όντως, βρέθηκε ένα άρθρο της The New York Times που δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου το 1968 με τίτλο “Chess Miss Gaprindashvili Beats 7 Men in a Strong Tourney”. Επίσης, η αγωγή αναφέρει πως η Gaprindashvili είναι από τη Γεωργία και όχι από τη Ρωσία.

“Το Netflix, ξεδιάντροπα και σκόπιμα είπε ψέματα για τις επιτυχίες της Gaprindashvili με τον φθηνό και κυνικό σκοπό να “εντείνει το δράμα”, κάνοντας το να φανεί σαν να είναι ο πρώτος χαρακτήρας που κατάφερε να κάνει όσα δεν είχε καταφέρει άλλη γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατάφερε η Gaprindashvili,” λέει η αγωγή.

Το Netflix απάντησε παινεύοντας την Gaprindashvili αλλά αποκρούοντας την μήνυση. “Το Netflix τρέφει τεράστιο σεβασμό για το πρόσωπο της Gaprindashvili και την λαμπρή καριέρα της, αλλά πιστεύουμε πως ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει καμία αξία και υπερασπιζόμαστε σθεναρά την υπόθεση,” είπε ο εκπρόσωπος του Netflix.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Thalia
Thalia
"If I sound pleased about this, it's only because my programmers made this my default tone of voice! I'm actually quite depressed!"

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα