GamesGaming NewsSteam: Η πολιτική επιστροφής χρημάτων για παιχνίδια που έχουν...

Steam: Η πολιτική επιστροφής χρημάτων για παιχνίδια που έχουν παιχτεί λιγότερο από 2 ώρες οδηγεί εταιρεία indie παιχνιδιών σε παραίτηση

-

Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη, η κοινότητα του Steam έχει διχαστεί για την συγκεκριμένη πολιτική της πλατφόρμας.

Σε περίπτωση που δε το γνωρίζετε, το Steam δίνει τη δυνατότητα επιστροφής ενός προϊόντος με πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι μόνες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό είναι να έχουν περάσει μέχρι 2 εβδομάδες από την αγορά του παιχνιδιού και να έχουν παιχτεί μέχρι 2 ώρες παιχνιδιού.

Σε ΑΑΑ τίτλους αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα, καθώς συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες μέχρι να τερματιστεί κάποιο παιχνίδι (π.χ. Assassin’s Creed). Σε μικρούς τίτλους όμως, όπως τα indie παιχνίδια, αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να τερματίσει το παιχνίδι σε λιγότερο από 2 ώρες και να το επιστρέψει.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την Emika Games, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το Summer of ’58, ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές. Δυστυχώς, το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 ώρες, γεγονός που δίνει πολύ χρόνο στους χρήστες ώστε να επιστρέψουν το παιχνίδι και να πάρουν τα χρήματα τους πίσω.

Σε μία δημοσίευση στο Twitter, η εταιρεία δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το game development και πως δεν βγάζει αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίσει το development λόγω της συγκεκριμένη πολιτικής.

Βέβαια, φαίνεται πως η υποστήριξη που είχε η εταιρεία ήταν τεράστια, καθώς συνέχισε σε νέα δημοσίευση όπου ευχαριστεί το κοινό που την έκανε να ξανασκεφτεί τη παραίτηση.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν στηρίζουν καθόλου την εταιρεία, αγοράζοντας το παιχνίδι και αφήνοντας κακές κριτικές, ενώ την κατηγορούν και για απάτη.

Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη πολιτική μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τους μικρούς indie developers που δεν αντέχουν να χάσουν χρήματα λόγω αυτής.

Το Steam θα μπορούσε στο μέλλον να αλλάξει την πολιτική και να τη προσαρμόσει ανάλογα στα μικρά indie παιχνίδια. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως θα χρειαζόταν επιπλέον προσωπικό ώστε να επαληθευτεί πως τα παιχνίδια είναι όντως μικρά. Μία ακόμα λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθούν τα επιτεύγματα κάθε παιχνιδιού ως σήμανση. Αν ο παίχτης λάβει το τελευταία επίτευγμα ολοκληρώνοντας το παιχνίδι, τότε η επιλογή να επιστρέψει το παιχνίδι θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Thalia
Thalia
"If I sound pleased about this, it's only because my programmers made this my default tone of voice! I'm actually quite depressed!"

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα