Home Games Gaming News Blizzard: Παραίτηση του προέδρου μετά το σκάνδαλο των κακοποιήσεων

Blizzard: Παραίτηση του προέδρου μετά το σκάνδαλο των κακοποιήσεων

0
Blizzard Chief

Μετά το σκάνδαλο που έχει προκύψει από τη μήνυση της Καλιφόρνια στην Activision Blizzard, αλλά και τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της, ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, παραιτήθηκε. Τη θέση του παίρνουν οι Jen Oneal και Mike Ybarra. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που στην προεδρία της εταιρείας θα υπάρχει γυναίκα.

Η Jen Oneal εργάζεται στη Blizzard από το Γενάρη. Πριν ήταν επικεφαλής του studio Vicarious Visions. Ο Mike Ybarra ήταν υπάλληλος στην Xbox, σε διάφορες θέσεις, μέχρι να μπει στη Blizzard το 2019.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της λέει: “Η Jen και ο Mike έχουν πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στη βιομηχανία του gaming. Προχωρώντας μπροστά, θα μοιραστούν τις ευθύνες γύρω από την ανάπτυξη παιχνιδιών και τη λειτουργία της εταιρείας.

Ο Brack αναφέρεται ονομαστικά στη μήνυση από την Καλιφόρνια, για το πως χειρίστηκε τις καταγγελίες κατά του Alex Afrasiabi, ο οποίος παρενοχλούσε γυναίκες υπαλλήλους σε event της εταιρείας. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Brack “τιμώρησε” τον Afrasiabi μόνο λεκτικά.

Πάντως, το timing της παραίτησης δε φαίνεται να είναι τυχαίο. Όπως παρατήρησε στο Twitter ο δημοσιογράφος Stephen Totilo, σήμερα η εταιρεία ανακοινώνει τα οικονομικά δεδομένα του τετράμηνου. Συνήθως όταν γίνεται αυτό, οι δημοσιογράφοι μιλάνε με τον πρόεδρο της εταιρείας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έχουν την ευκαιρία.

Όπως φαίνεται μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές ακόμα εξελίξεις από την Activision Blizzard.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version