GamesGaming NewsActivision Blizzard: Υπάλληλοι της καταγγέλλουν τις εταιρικές δηλώσεις

Activision Blizzard: Υπάλληλοι της καταγγέλλουν τις εταιρικές δηλώσεις

«Είμαστε εδώ, θυμωμένοι, και δεν σιωπάμε τόσο εύκολα»

-

Μετά τη μήνυση της California προς την Activision Blizzard, φαίνεται ότι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Παραπάνω από 20 υπάλληλοι που εργάζονται τώρα στην εταιρεία, μιλάνε δημόσια εναντίων της εταιρείας, με αφορμή την απάντηση της στις κατηγορίες. Μάλιστα, στην ομάδα αυτή βρίσκονται οι lead developers του World of Warcraft. Παράλληλα, οι παίκτες του WoW οργανώνουν in-game διαμαρτυρίες, ενώ η εταιρεία δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να αφαιρέσει NPCs από τα παιχνίδια της που βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση.

Κάποιοι από τους developers που εργάζονται στο World of Warcraft διέκοψαν την εργασία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας και υποστήριξης προς τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και μίλησαν για την κατάσταση στην Activision Blizzard.

Θυμίζουμε ότι η μήνυση που έγινε από υπηρεσίες της Καλιφόρνια, μιλούσε για διακρίσεις, ρατσισμό, τοξικό περιβάλλον εργασίας, αλλά ακόμα και για σεξουαλική κακοποίηση, η οποία μάλιστα φαίνεται να οδήγησε και σε μια αυτοκτονία. Οι απαντήσεις από τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας δεν ήταν επαρκείς. Η πρώτη δήλωση της στον τύπο έλεγε ότι οι κατηγορίες είναι διαστρέβλωση της αλήθειας ή πολλές φορές ψέματα. Μάλιστα, για την υπηρεσία που έκανε τη μήνυση, είπε ότι πρόκειται για ομάδα από “γραφειοκράτες που δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν”.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει αφήσει μέσα στο WoW, NPC χαρακτήρες βασισμένους σε ανθρώπους της εταιρείας οι οποίοι εμφανίζονται ως κατηγορούμενοι στη μήνυση!

Για παράδειγμα, ο Alex Afrasiabi, creative director στο World of Warcraft, είχε τόσο άσχημη φήμη μεταξύ των υπαλλήλων, που αποκαλούσαν το γραφείο του “The Crosby Suite” – προφανώς ως αναφορά στον Bill Cosby, που ήταν στη φυλακή για βιασμούς.

Ο Field Marshal Afrasiabi είναι NPC που έχει ονομαστεί έτσι από τον Alex Afrasiabi, ο οποίος βρίσκεται στο κατηγορητήριο

Παραδείγματα της συμπεριφοράς του: Κατά τη διάρκεια της BlizzCon, ο Afrasiabi φλέρταρε απρεπώς τις υπαλλήλους της εταιρείας, λέγοντας τους ότι θέλει να τις παντρευτεί προσπαθώντας να τις φιλήσει και να τις αγκαλιάσει. Αυτό γίνονταν μπροστά στα μάτια άλλων αντρών υπαλλήλων της εταιρείας και των προϊσταμένων τους, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να παρέμβουν για να σταματήσει την παρενόχληση. Επίσης ήταν γνωστό ότι είχε παρενοχλήσει αρκετές υπαλλήλους μέσα στο γραφείο του.

Η Activision Blizzard, ακόμα και μετά την ονομαστική καταγγελία προς το πρόσωπο του, δεν έχει πράξει το παραμικρό.

Η απάντηση των υπαλλήλων

Στα social media όμως, πάρα πολλοί πρώην υπάλληλοι δήλωσαν την υποστήριξη τους και το ότι οι κατηγορίες είναι σωστές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έδωσαν και επιπλέον στοιχεία για αυτές.

- Advertisement -

Τώρα όμως, εκτός από τους πρώην υπαλλήλους, πλέον η μήνυση έχει και την υποστήριξη ανθρώπων που δουλεύουν αυτή τη στιγμή. Και μάλιστα με πολλοί περισσότερους να υποστηρίζουν κάνοντας share τις δηλώσεις τους.

Η ομάδα του World of Warcraft βρίσκεται σε μια κατάσταση ανακατεμένων συναισθημάτων θλίψης, πόνου και θυμού, σύμφωνα με τον narrative designer Steve Danuser, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι πρέπει να διορθωθεί η εταιρεία και τη βιομηχανία γενικότερα, και όχι απλώς να γίνονται ηλίθιες εταιρικές δηλώσεις.
Αντίστοιχα σχόλια υπάρχουν από πολλούς υπαλλήλους:

Έχει ενδιαφέρον ότι κάποιοι υπάλληλοι, πέρα από τις προσωπικές τους δηλώσεις, προσθέτουν και ένα μικρό disclaimer που λέει: “Αυτό το tweet είναι δικό μου και δεν εκπροσωπεί τις απόψεις της εταιρείας. Δεν υποστηρίζω οποιαδήποτε προσπάθεια της AB να υποβιβάσει την πραγματική ζημιά που έγινε στα θύματα παρενόχλησης στη Blizzard. Πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε και να υποστηρίξουμε τις γυναίκες στην εταιρεία μας, όσες εργάζονται τώρα αλλά και πιο πριν.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε τίποτα από αυτά. Μάλιστα, από την ημέρα που δημοσιεύτηκε η μήνυση, τα social media της εταιρείας δεν έχουν την παραμικρή δραστηριότητα.

Αντιδράσεις από τους παίκτες

Εκατοντάδες παίκτες πήραν μέρος σε διαμαρτυρίες εναντίων της εταιρείας μέσα στο World of Warcraft. Οι διαμαρτυρίες οργανώθηκαν από το Fence Macabre, ένα role-play guild που δραστηριοποιείται στους servers Wyrmrest Accord και Moon Guard. Μάλιστα, η ομάδα οργανώνει και έρανο για το Black Girls Code, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που μαθαίνει προγραμματισμό σε κορίτσια από 7 ως 17 ετών.

Δυστυχώς, όσο περνάνε οι μέρες, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα άσχημα περιστατικά από αυτή την εταιρεία (αν και το ότι επιτέλους ακούγονται είναι πάντα θετικό). Προφανώς αυτό δεν μπορεί να είναι μοναδική περίπτωση σε αυτή τη βιομηχανία, και ίσως δούμε ένα νέο αντίστοιχο #metoo να ξεκινάει από αυτές τις αποκαλύψεις, ώστε σταδιακά να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα