GamesFree GamesArid - ένα δωρεάν survival game φτιαγμένο από φοιτητές

Arid – ένα δωρεάν survival game φτιαγμένο από φοιτητές

-

Μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα, πρέπει να επιβιώσεις αρκετά στην έρημη γη, μέχρι να σωθείς…

Το Arid είναι ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Breda στην Ολλανδία. Διατίθεται εντελώς δωρεάν μέσω του Steam και αν σου αρέσουν τα survival games πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις.

Βρίσκεται σε Early Access (όπως ακριβώς μας αρέσει δηλαδή εδώ στο GeekDom), οπότε έχει τα προβληματάκια του σε κάποια σημεία. Παρ’ όλα αυτά, η βαθμολογία του στο Steam είναι “Very Possitive”.

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένος και καταφέρνει με πολύ ευκολία να σου μεταφέρει την αίσθηση της ζέστης της ερήμου. Ελάχιστα παιχνίδια έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο με τόση επιτυχία (π.χ. το Far Cry 2 και το Assasin’s Creed Origins). Αυτό από μόνο του είναι αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι δε βρίσκεται κάποια τεράστια εταιρεία πίσω από το παιχνίδι.

Το gameplay του έχει όλα τα τυπικά στοιχεία ενός survival, αλλά με αρκετό ρεαλισμό ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χαρακτήρας: Ο μεγάλος εχθρός είναι ο ήλιος και η ζέστη.

Οι κατασκευές στο παιχνίδι είναι αρκετά περιορισμένες και απαιτούν resources, όμως έρημος δεν έχει από μόνη της αρκετά. Θα πρέπει να καταστρέψεις υπάρχουσες κατασκευές που θα βρεις διάσπαρτες, για να επαναχρησιμοποιήσεις τα υλικά. Το βράδυ είναι πολύ σκοτεινό και τρομακτικό, ενώ τα καταφύγια που θα βρεις (σπηλιές) είναι ήδη αρκετά κλειστοφοβικά.

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε πραγματική περιοχή, την έρημο Atacama στη Νότια Αμερική. Αυτό προσθέτει αρκετά στην αίσθηση ρεαλισμού. Εκεί υπάρχουν αρκετά εγκαταλειμμένα ορυχεία – τα οποία ουσιαστικά είναι που μας δίνουν εργαλεία και υλικά που χρειαζόμαστε.

Μπορεί άραγε αυτό το παιχνίδι να ανταγωνιστεί άλλα survival games που έχουν ήδη κοινό και υποστηρίζονται από εταιρείες; Κατεβάστε το Arid από το Steam και πείτε μας τη γνώμη σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα