Girls In Techno at 2TEN – Παρασκευή 26/07

0

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο στο IT ATHENS, η Alisa Murphy φέρνει το Girl’s in techno στο 2ten και υπόσχεται πολύ χορό!

Για τους φίλους της τέκνο και μη, είναι καλοκαιράκι όμως εσύ θέλεις να πιεις το ποτό σου και να χορέψεις; Το δροσερό υπόγειο του 2ten είναι μια καλή επιλογή.

Ένα project που συνδυάζει διαφορετικά είδη της τέκνο μουσικής όπως: hypnotic, hard groove, acid, hard techno.

  • LINE UP: Alisa Murphy & NAMA ALL NIGHT LONG
  • Ώρα έναρξης: 00:00 Είσοδος: 5€
  • Τοποθεσία: Ερμού 135, Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο Manolo

0

Πέθανε την Κυριακή ο tiktoker Manolo, ο οποίος ήταν γνωστός στα Social Media για την αγάπη του για το τραγούδι.

Ο Manolo ήταν 26 ετών, ενώ η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή.

Πέρα από την παρουσία του στα social media, ο Manolo είχε μια συμμετοχή στο X-Factor.

Λίγες μέρες πριν, τραγούδησε για το κοινό του GeekDom σε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια του Gameathlon Summer 2024:

Stratman – Lifeless in Gaza

0

Ο Stratman (κατά κόσμον Στράτος Αλοίμονος) κυκλοφόρησε το τραγούδι “Lifeless in Gaza” με τη συμμετοχή των Mike Πούγουνα.

Ο Stratman, εκτός από τη solo μουσική του, έχει υπάρξει μέλος των Εν Πλω, Ηρακλής & Λερναία Ύδρα, Επόμενη Κίνηση και Clandestinos. Ο Mike Πούγουνας είναι γνωστός από τους Flowers of Romance, Nexus και New Zero God.

Δελτίο Τύπου

Οπλισμένοι με μίσος βαδίζουν στην κόλαση
Στέλνοντας παιδιά, γυναίκες, άνδρες στην κόλαση”

με αυτούς τους στίχους αρχίζει το τραγούδι για να καταλήξει

“Πρέπει να νοιαζόμαστε, εμείς θα είμαστε οι επόμενοι”

Η αποχή από οποιαδήποτε ειρηνική διαδικασία συνεννόησης και επίλυσης των προβλημάτων και η ευκολία επιλογής της πολεμικής εξολόθρευσης αμάχων στο 2024 καταδεικνύει τη σοβαρή ολίσθηση του κραταιού πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού συστήματος προς τη γενική καταστροφή. Αυτή η θλιβερή και ανησυχητική κατάσταση με τις εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής ανθρώπων, χωρών, πολιτισμών και του πλανήτη που είναι η κατοικία όλων μας μου έδωσε την ιδέα  για αυτό το τραγούδι.

Ευχαριστώ τους καλλιτέχνες:  Μιχάλης Πούγουνας, Γιώργος Δεληγιάννης, Μιχάλης Καφούσιας για τη συμβολή τους.

  • Stratman  – στίχοι και μουσική
  • Stratmankeyboards, προγραμματισμός, φωνή και mixing
  • Mike Pougounas – πρώτη φωνή στο ρεφρέν
  • George Deligiannis – mastering
  • Mike Kafousiasεξώφυλλο

Ακούστε το Lifeless in Gaza:

AthensRocks: Ακυρώνεται η ημέρα των Queens Of The Stone Age

0

Οι Queens of the Stone Age ανακοίνωσαν την ακύρωση αρκετών συναυλιών, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το AthensRocks να ακυρώνει την μια μέρα του.

Ο λόγος της ακύρωσης είναι πρόβλημα υγείας του Josh Homme, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο άμεσα.

Φυσικά όσοι έχουν εισιτήρια για τη συγκεκριμένη μέρα του φεστιβάλ, θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους, ή μπορούν να τα αλλάξουν σε άλλη μέρα όσο υπάρχει διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης των QUEENS OF THE STONE AGE, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη φεστιβαλική μέρα του AthensRocks το Σάββατο 27 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα έχει ολοκληρωθεί εντός 20 εργάσιμων ημερών.

Οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα πιστωθούν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους αυτόματα το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από μέρους τους.

Οι κάτοχοι των hard copy εισιτηρίων θα μπορούν να εξαργυρώνουν το εισιτήριό τους στα φυσικά σημεία προπώλησης (Monsterville: Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0364 8180, Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 21 0330 4133) αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και για 20 εργάσιμες ημέρες.

Αν κάποιος κάτοχος εισιτηρίου επιθυμεί αντί εξαργύρωσης να παρακολουθήσει τη δεύτερη φεστιβαλική μέρα του AthensRocks στις 2 Αυγούστου όπου θα εμφανιστούν οι LENNY KRAVITZ, SLEAFORD MODS, THE LAST INTERNATIONALE, ILIAS BOGDANOS & INCO μπορεί να το κάνει στέλνοντας σχετικό mail στο [email protected]

Η ανακοίνωση από το ίδιο το συγκρότημα:

POLTERGEIST FESTIVAL: Γνωρίστε τους Terrapin

0

Με το POLTERGEIST FESTIVAL να πλησιάζει, κυκλοφόρησε νέο video γνωριμίας με ένα από τα συγκροτήματα του φεστιβάλ, τους Terrapin.

Η συνέντευξη στο video είναι από τον Mike Πούγουνα, ο οποίος είναι και διοργανωτής του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Level 69 και συμμετέχουν οι Cold RemembranceNew Zero GodTerrapin και Ventirati. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε το Video

Ποιοι είναι οι Terrapin

Οι Terrapin δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των No Man’s Land Βασίλη Αθανασιάδη, τον Γιώργο Τζίβα στα τύμπανα και τον Γιώργο Παπαγεωργιάδη στο μπάσο (επίσης ιδρυτικό μέλος των No Man’s Land).

Το πρώτο τους album με τίτλο “Sanctuary” κυκλοφορεί το 2017 σε βινύλιο από την G.O.D. Records, αποσπώντας λαμπρές κριτικές.

Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης, ο οποίος εκτός από το μπάσο συνεισφέρει στα φωνητικά, στα πλήκτρα και στην κιθάρα.

Το δεύτερο άλμπουμ των Terrapin με τίτλο “Zero Repercussions” ανεβαίνει το καλοκαίρι του 2020 σε ψηφιακή μορφή στο Bandcamp, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή (limited edition cd με δύο bonus tracks) σε παραγωγή της ίδιας της μπάντας. Και αυτή τη φορά, οι κριτικές είναι εξαιρετικές.

Το φθινόπωρο του 2022 ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης δίνει τη θέση του στον James Stathatos, τον σημερινό μπασίστα της μπάντας.

Λίγο αργότερα προστίθεται στην παρέα ο Αλέξανδρος Μισιρλιάδης (πλήκτρα).

Από το 2013 μέχρι σήμερα οι Terrapin διατηρούν μια συνεχή παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, παίζοντας σε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους, σε bars, μουσικές σκηνές και festivals. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις διακρίνονται για την εσωτερική ένταση, το πάθος και την προσήλωση στη στιγμή, χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάθε φορά μια ξεχωριστή, απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο ήχος των Terrapin ξεκινά από το folk rock και τη ψυχεδέλεια και περνά από το prog και τη folk jazz φτάνοντας ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με σταθερό άξονα την rock τραγουδοποιΐα.

Τον καιρό αυτό δουλεύουν πάνω σε νέα κομμάτια (κάποια από αυτά τα παρουσιάζουν και στις ζωντανές τους εμφανίσεις) που θα αποτελέσουν το υλικό για το τρίτο τους άλμπουμ του οποίου οι ηχογραφήσεις ξεκινούν σύντομα.

Οι Terrapin είναι οι:

  • Βασίλης Αθανασιάδης – φωνή, κιθάρα
  • Γιώργος Τζίβας – drums, κρουστά
  • James Stathatos – μπάσο
  • Αλέξανδρος Μισιρλιάδης – πλήκτρα

Χρήσιμα Links:

Jinjer: Ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους album

0

Οι Jinjer, με μια φωτογραφία στα social media, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων για το νέο τους album.

Το πέμπτο τους άλμπουμ ακολουθεί Wallflowers που κυκλοφόρησε το 2021. Το συγκρότημα έχει όμως αναφέρει σε συνεντεύξεις τους, ότι η δημιουργική τους διαδικασία έχει καθυστερήσει πολύ λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά και λόγω προσωπικών προβλημάτων της Tatiana Shmayluk, τραγουδίστριας των Jinjer.

Δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως περιμένουμε με ανυπομονησία, καθώς οι Jinjer αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα.

POLTERGEIST FESTIVAL – Γνωρίστε τους VENTIRATI

0

Λίγες μέρες μένουν μέχρι το POLTERGEIST FESTIVAL και ο Mike Πούγουνας μέσα από το κανάλι του στο Youtube μας συστήνει τους Ventirati.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Level 69 και συμμετέχουν οι Cold Remembrance, New Zero God, Terrapin και Ventirati. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε το video:

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν video και από τα υπόλοιπα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, για αυτό κάντε εγγραφή στο κανάλι του Mike Πούγουνα στο Youtube, ώστε να μην χάσετε τίποτα.

Συνθετικοί: Κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ

0

Οι Συνθετικοί κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Ξέφυγε” και μπορείτε να το ακούσετε δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες.

Οι Συνθετικοί έχουν μεγάλη ιστορία, αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν αγκαλιαστεί από νέο κοινό, με αποτέλεσμα οι συναυλίες τους να έχουν πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, για την ιστορία τους έχει βγει και σχετική ταινία.

Οι Διονύσης Αυγερινός και Αποστόλης Λοβέρδος που αποτελούν το συγκρότημα, πέρασαν έναν ολόκληρο χρόνο εργασίας για την ετοιμασία αυτού του άλμπουμ.

Ακούστε το άλμπουμ στο Youtube:

Μπορείτε επίσης να το βρείτε στο Spotify.

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στα Χανιά στις 10 Αυγούστου, στα πλαίσια του The Other Wind Festival 2024.

Deep Dive – Συνέντευξη από το συγκρότημα

0

Λίγο μετά την κυκλοφορία του Dystopia, οι Deep Dive μας έκαναν την τιμή να μας δώσουν μια συνέντευξη, στην οποία μιλάμε για τα πάντα.

Και όταν λέμε για τα πάντα, το εννοούμε. Πέρα από την μουσική, την κυκλοφορία του Dystopia και του video για το Patient Zero, μιλάμε για ταινίες της Marvel, Tabletop RPGs, αλλά και video games.

Ποια μέλη προτιμούν Horde και ποια Aliance στο WOW; Δείτε τη συνέντευξη και θα μάθετε:

Η Συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=Ui5xK0WI9ds

Ποιοι είναι οι Deep Dive;

Οι Deep Dive είναι μια Alternative Metal μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Μια πενταμελής ομάδα από δημιουργικούς και τελείως διαφορετικούς μουσικούς που, πειραματιζόμενοι ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά music genres, έχουν κατακτήσει έναν ξεχωριστό ήχο και χαρακτήρα! Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν δραστηριοποιηθεί σε πολλά μαγαζιά της underground σκηνής τόσο της Αθήνας όσο και επαρχιακών πόλεων.

Ο δεύτερος δίσκος είναι ήδη στα σκαριά και δεν είστε έτοιμοι…

Ακολουθήστε τους

Ανταπόκριση της παρουσίασης του Rock ‘N’ Roll Rules OK? vol.II

0

Βρεθήκαμε χθες στην παρουσίαση του βιβλίου (του δεύτερου κατά σειρά): Rock’N’Roll Rules OK? vol.II του Μιχάλη – Mike – Πούγουνα στο Bar Closer.

Την παρουσίαση προλόγισαν ο Γιώργος Σκαρλάτος μουσικός (ex Magic de Spell, νυν Art Telephaths) και ο Βαγγέλης Χαλκιάς, ραδιοφωνικός παραγωγός.

Τη βραδιά έκλεισε υπέροχα το ακουστικό live των New Zero God.

Αν είσαι λάτρης λοιπόν – και όχι μόνο – της καλής μουσικής και όλων αυτών των προσωπικοτήτων που την καθόρισαν και θεμελίωσαν είδη μουσικών (και ανθρώπων) όπως ο Ian Fraser Kilmister (aka Lemmy), οι Hawkwind και φυσικά οι The Damned δεν έχεις παρά να το διαβάσεις και να έχεις άλλο ένα βιβλίο του συγγραφέα όπου θα σου δώσει πληροφορίες για τις μουσικές που έχεις επιλέξει να σε συντροφεύουν στα ακούσματα της ζωής…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Στο Περιθώριο και μπορείτε να το βρείτε και στο επίσημο bandcamp των New Zero God.

Μερικές φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Καλή (μουσική και όχι μόνο) ανάγνωση!