Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο YouTube το νέο μουσικό κομμάτι των Lost Bodies οι οποίοι υπάρχουν στα μουσικά δρώμενα ήδη 38 έτη.
Ο τίτλος αυτού: “Η Βασιλεία σου“.
Με επιρροές από reggae&ska και μία μουσική πολυπλοκότητα η οποία δένει με ενδιαφέρον τρόπο με την περιγραφικότητα των στίχων και την απόδοση αυτών.
Μπορείτε να το δείτε/ακούσετε εδώ:
Συντελεστές αυτού είναι οι:
- Μουσική: Νίκος Βελιώτης
- Απόδοση: Θάνος Κόης
- Στίχοι: Δημήτρης Καστανιάς
- Κόρνο: Έλενα Κακαλιάγκου
- Visuals: Μάριος Γ.
Mini bio
Οι Lost Bodies είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα που δραστηριοποιείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ιδρυτικά μέλη της μπάντας είναι ο Θάνος Κόης και ο Αντώνης Παπασπύρου, με τον Κόη να αποτελεί σήμερα το μοναδικό εναπομείναν αρχικό μέλος. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στην underground σκηνή της Αθήνας με τις κασέτες «Δο Ντίεση» και «Αναρρόφηση Τροφής» το 1988 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σειρά δίσκων και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα. Οι Lost Bodies παραμένουν ενεργοί τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά.
Η πορεία των Lost Bodies έχει συνδεθεί με διαφορετικές συνθέσεις και μουσικούς. Όπως έχει αναφέρει ο Θάνος Κόης σε συνέντευξή του, από το 1985 έως το 1988 συνεργαζόταν με τον Αντώνη, από το 1988 έως το 1997 με τον Μιχάλη, ενώ το 1997 επέστρεψε ο Αντώνης και παρέμεινε μέχρι το 2016. Παράλληλα, στα χρόνια αυτά συμμετείχαν στη μουσική δραστηριότητα του συγκροτήματος και άλλοι μουσικοί, με τον ίδιο να αναφέρει ότι υπήρξαν συνολικά τρεις διαφορετικές μπάντες. Η σύνθεση που υπάρχει σήμερα συνεργάζεται περίπου μία δεκαετία.
Η σχέση του Κόη με τη μουσική ξεκινά αρκετά πριν από τη δημιουργία των Lost Bodies. Σε κείμενό του με τίτλο «Περί το πως εμπήκαμεν στα κόλπα…», αναφέρεται στην πρώτη του επαφή με το rock κατά τη δεκαετία του ’70 και στην ακρόαση συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως οι Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, Cream, Black Sabbath, The Doors, Pink Floyd, Santana, Jefferson Airplane, Deep Purple, Rory Gallagher, Jimi Hendrix και Janis Joplin.
Στο ίδιο κείμενο περιγράφει και το underground μουσικό περιβάλλον της εποχής, καθώς και την αναζήτηση λιγότερο γνωστών μουσικών κυκλοφοριών. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε συγκροτήματα όπως οι Illinois Speed Press, United States of America, Chambers Brothers, Moby Grape, Hot Tuna, Electric Flag, Bloodrock, Vanilla Fudge, Pacific Gas and Electric, Fugs, Appaloosa και Spirit.
Η πορεία αυτή συνεχίστηκε με την επαφή του με διαφορετικά μουσικά ρεύματα. Ο ίδιος έχει αναφερθεί στη γερμανική σκηνή του krautrock και σε καλλιτέχνες όπως οι Can, Popol Vuh και Amon Düül II, αλλά και στους Faust, τον Stockhausen, τον Dieter Schnebel και τον Ιάννη Ξενάκη. Παράλληλα, χαρακτηρίζει το punk ως μία από τις σημαντικές μεταγενέστερες μουσικές εξελίξεις που συνέχισαν την αναζήτηση νέων δρόμων.
Οι Lost Bodies εμφανίστηκαν σε ένα περιβάλλον όπου τα fanzines, τα εναλλακτικά έντυπα, τα μικρά βιβλιοπωλεία και τα μουσικά στέκια αποτελούσαν σημαντικά σημεία επικοινωνίας για την underground σκηνή. Ο Κόης θυμάται, μεταξύ άλλων, το Pop Eleven στη Σκουφά, όπου μπορούσε κανείς να βρει μουσική και εναλλακτικό τύπο της εποχής, καθώς και χώρους όπως το Octopus Press στα Εξάρχεια, όπου πραγματοποιούνταν συζητήσεις και συναντήσεις γύρω από τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία και διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα.
Σήμερα, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας, οι Lost Bodies συνεχίζουν να κυκλοφορούν νέα μουσική, με το «Η Βασιλεία σου» να αποτελεί την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους.
