MusicLivePOLTERGEIST FESTIVAL II

POLTERGEIST FESTIVAL II

-

Μετά την επιτυχία που είχε τον Ιούλιο το POLTERGEIST FESTIVAL, επιστρέφει τον Νοέμβριο με έξι συγκροτήματα της Αθηναϊκής σκηνής που θα βάλουν στην πρίζα τον κόσμο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Ο χώρος που θα το φιλοξενήσει είναι το LEVEL 69 (Σολωμου 69, Μοσχάτο).

Η πρωτοτυπία του POLTERGEIST είναι πως η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών, θα κληρωθεί την ώρα του soundcheck.

Δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά ονόματα για το POLTERGEIST FESTIVAL. Όλοι είναι ίσοι και την σειρά την καθορίζει η κληρωτίδα μια ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τα συγκροτήματα, δίνονται με αλφαβητική σειρά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι πόρτες θα ανοίξουν 9ΜΜ
Μιας και η Δευτέρα είναι εργάσιμη, η ώρα έναρξης της Κυριακής θα είναι μια ώρα νωρίτερα από του Σαββάτου.

A MONKEY SHINE

Ειναι ένα 6μελες alternative rock συγκροτημα από την Αθηνα με επιρροες από swamp/blues rock, 90s grunge and alternative rock music με στοιχεια απο indie, ambient/dream rock, trip hop, slowcore και όχι μονο.

Το concept και καποιες συνθεσεις για το πρωτο άλμπουμ με ονομα “Altered State” ξεκινησε από την Νεα Ορλεανη από τον creator/songwriter/lyricist και μπασιστα της μπαντας τον Γιωργο Τολια που εζησε εκει για 2 χρονια.

Το ξεκινημα της μπαντας εγινε στην Αθηνα αρχικα σε συνεργασια με τον πιανιστα Νικολα Σπηλιωτοπουλο και τον κιθαριστα Ακη Γιαννηκοπουλο.

Τα κομματια του αλμπουμ και οι στιχοι του θίγουν θεματα όπως την απωλεια αγαπημενων προσωπων, την σημασια και την δυναμη της αγαπης, προσωπικες εμπειριες από τη Νεα Ορλεανη και το Mississippi καθως και ιστοριες από τους κατοικους εκει, road trips in the American South, την απογνωση και αποξενωση, τα υπαρξιακα ερωτηματα που μας ακολουθουν, την καθημερινη μαχη για επιβιωση, την δυναμη της φιλιας, τις δυσκολες καθως και τις σκοτεινες αλλα και τις χαρουμενες στιγμες της ζωης.

Οπως λεει και ο τιτλος Altered State, το ντεμπουτο αλμπουμ “tries to challenge the notion of changes throughout our lives”.

Το τραγουδι Audiotrip εγινε σε συνεργασια με τον master bluesman Duke Garwood (Mark Lanegan’s soul brother) στη φωνη και ειναι αφιερωμενο στη μνημη της μητερας του μπασιστα Γιωργου Τολια και επισης to all the beloved departed.

Το αλμπουμ κυκλοφορησε ψηφιακα το Μαρτιο του 2024 στο YouTube και σε πολλες ψηφιακες πλατφορμες (Spotify, Tidal, iTunes, etc. ) καθως θα κυκλοφορησει και σε βυνιλιο μεχρι το τελος του 2024 απο την Walnut Entertainment Records σε limited release.

Line Up:

  • Vocals: Konstantinos Tziavos
  • Guitar: Akis Giannikopoulos
  • Guitar: Vasilis Dimitrakopoulos
  • Piano/Keys: Nikolas Spiliotopoulos
  • Bass: George Tolias
  • Drums: Konstantinos Athanasatos

Για να κρατήσετε επαφή:

YOUTUBE / OFFICIAL SITE / SPOTIFY / BANDCAMP / FACEBOOK  

DIESEL CINDY

Ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα μέσα στο 2022.

Ωμός ροκ ήχος, fuzzy κιθάρες πλαισιωμένες από ένα δυνατό rhythm section σε συνδυασμό με αγγλικό στίχο έχουν ως αποτέλεσμα κομμάτια που φέρνουν στο νου αγαπημένες garage μελωδίες θυμίζοντας 60s έως 90s ακούσματα, περιγράφοντας εικόνες από αυτά που ζήσαμε, ζούμε και θα δούμε.

Τα μέλη των Diesel Cindy υπήρξαν παλαιότερα σε μπάντες όπως οι One Man Drop, Vibratore Bizarro, Delightful, Tuxedo Conspiracy, Edgar Allan Band, Tsiri Band, Blame Canada, Syde, Quake, Serpent ενώ κάποιοι είναι  παράλληλα ενεργοί στους Headquake και The Same River. Όλοι τους έχουν περιοδεύσει στο παρελθόν ανά την Ελλάδα.

Η ένωση των τεσσάρων μελών κάτω από το όνομα Diesel Cindy έφερε σαν αποτέλεσμα το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Spill The Dirt” το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 2023 απο την Sound Effect Records ( Αθήνα ) αποσπώντας ήδη θετικές κριτικές.

Line up:

  • Lee – vocals, rythm guitar
  • Red – lead guitar
  • Gabriel R – bass
  • Fivos Flat – drums, percussion

Για να κρατήσετε επαφή:

OFFICIAL SITE

PENNY DREADFULL

Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα φίλων που ένιωσαν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πειραματιστούν, με βασικό μουσικό άξονα το rock ‘n’ roll.

Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία κόστιζαν μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και γοτθικού τρόμου.

Με επιρροές ανάμεσα στην αυστραλέζικη και την αμερικανική εναλλακτική σκηνή αλλά και με ξεκάθαρες αναφορές στο Post Punk, το Garage και το Noise Rock, ο κιθαριστικός ήχος των Penny Dreadful είναι ηλεκτρικά φορτισμένος μα συγχρόνως σκοτεινός και ταξιδιάρικος, προσκαλώντας το ακροατήριο σε μια μυσταγωγική ακροβασία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, άλλοτε με βρόμικους ήχους και χαλασμένα blues riffs, άλλοτε με καταραμένες μελωδίες πνιγμένες στους ήχους του βιμπράτο, με συνθέσεις εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα των Spaghetti Western, τις ταινίες του Jarmusch και τα παραληρηματικά ντοκιμαντέρ του Werner Herzog.

Από το 2010, η μπάντα έχει ροκάρει σε όλες τις μικρές και μεγάλες αθηναϊκές σκηνές αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρέα με τους Fuzztones, Troggs, Last Drive, Thee Holy Strangers και άλλους, ξεσηκώνοντας κάθε φορά το κοινό με τον ηλεκτρισμό και την έντονη σκηνική παρουσία της.

Line Up:

  • Γιάννης Καλιφατίδης – φωνή, κιθάρα
  • Γιάννης Ψιμόπουλος – τύμπανα
  • Πάνος Τομαράς – μπάσο

Για να κρατήσετε επαφή:

FACEBOOK / BANDCAMP / YOUTUBE 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι πόρτες θα ανοίξουν 8 ΜΜ

ART TELEPATHS

Οι ART Telepaths επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk.

Παίρνουν σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών, έχοντας  θεματολογικά επίκεντρο τον Άνθρωπο και νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ψυχή τους, τα Όνειρά τους, αλλά και την Έκφρασή τους, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον, παρά την δυστοπία της εποχής.

Δημιουργήθηκαν στο τέλος το 2013 σαν Studio Project από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell) και κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο “Heaven Up There ! …Red Carpets Down Here…” (Geheimnis Records).

Οι ART Telepaths διαμορφώθηκαν το 2019 ως live μπάντα και κυκλοφόρησαν το 2ο EP με τίτλο “FREAK-ΟΝΕΙΡΑ” (B-otherside records), όπου ξεχωρίζει η punk διασκευή στην αυτοβιογραφική “Σχιζοφρενοβλαβίωση” του Νικόλα Άσιμου, που αποτελεί και το 1ο video clip της μπάντας, αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον σκηνοθέτη Ηλία Μωραΐτη.  Η παρουσίαση της δουλειάς αυτής έγινε σε μια YouTube streaming Διαδικτυακή Πρόβα..

Οι ART Telepaths ήδη ετοιμάζουν την κυκλοφορία double single, με τα τραγούδια Χωρίς Φόβο (σε ποίηση Ιάσωνα Σταυράκη) & Ονειροπωλείο.

Line Up:

  • Γιώργος Σκαρλάτος – μπάσο & φωνή
  • Στάθης Παπανδρέου – τύμπανα
  • Παρασκευάς Θεοδωράκης – κιθάρα & φωνή

Για να κρατήσετε επαφή:

BANDCAMP / FACEBOOK / YOUTUBE  

HARMONY DOMINION

Αναμειγνύοντας στοιχεία Electronica , pop και Post-Rock, το συγκρότημα δημιουργεί ένα στυλ μουσικής που ζει από τα συναισθήματά του, ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα και δημιουργεί έτσι το δικό του ήχο. Ο στόχος τους είναι σαφώς καθορισμένος: Συγκινητική σύνθεση τραγουδιών και εκφραστικές ατμόσφαιρες. Οι Harmony Dominion και η μουσική τους ανοίγουν το δρόμο σε ένα πειραματικό μουσικό σύμπαν. Από τότε που ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2020, τα μελη των Harmony Dominion δημιουργούν ένα μωσαϊκό ήχων και λέξεων.

Line Up:

  • Όλγα Λάσκαρη – φωνή
  • Αλίντα Πετρουλάκη – φωνή, κρουστά
  • Γιάννης Νίκας – κιθάρα,φωνητικά
  • Νίκος Καββαδίας –  τύμπανα, backing tracks
  • Δημήτρης Λάσκαρης – keyboards, φωνητικά
  • Κώστας Χατζησταματάκης – μπάσο, backing tracks, κιθάρα, φωνή.

Για να κρατήσετε επαφή:

YOUTUBE / FACEBOOK

NEW ZERO GOD

Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από τον Mike Πούγουνα και μέλη που έπαιζαν μαζί του, στα συγκροτήματα Flowers of Romance, και Nexus.

Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει ανοίξει τις συναυλίες για τους Αμερικάνους Christian Death τους Άγγλους Legendary Pink Dots και τον θρυλικό Βρετανό μουσικό Andi Sex Gang (των Sex Gang Children) ενώ συχνά-πυκνά ασχολείται μαζί τους ο διεθνής μουσικός τύπος.

Οι  New Zero God έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα ολοκληρωμένα studio αλμπουμ, δύο mini αλμπουμ (το ένα ηχογραφημένο ζωντανά σε συναυλία τους στην Ιταλία), δύο 7” singles και δύο digital singles με Ελληνικές και ξένες εταιρίες.

Aκόμα έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές του εξωτερικού, ενώ το τραγούδι τους “Kiss The Witch” ανέβηκε για δυο μήνες στα 10 πρώτα των Αγγλικών Gothic charts.

Αυτή την εποχή ηχογραφούν το πέμπτο studio άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025.

Line Up:

  • Mike Πούγουνας – Vocals
  • Παναγιώτης Αρσένης – Κιθαρα
  • Μιχάλης Σεμερτζόγλου – Μπάσο
  • Γιάννης Ψιμόπουλος – Drums

Για να κρατήσετε επαφή:

BANDCAMP / FACEBOOK / YOUTUBE  

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επερχόμενα Live

Τελευταία Άρθρα

POLTERGEIST FESTIVAL – Γνωρίστε τους VENTIRATI

Λίγες μέρες μένουν μέχρι το POLTERGEIST FESTIVAL και ο Mike Πούγουνας μέσα από το κανάλι του στο Youtube μας συστήνει τους Ventirati.

POLTERGEIST Festival

Το Poltergeist Festival είναι ένα νέο μίνι φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Level 69 με τους Cold Remembrance, New Zero God, Terrapin και Ventirati.

New Zero God & Anima Triste live

Οι Anima Triste επιστρέφουν στα συναυλιακά δρώμενα αυτή την φορά στο πλευρό των New Zero God για μια δυνατή βραδιά στο Level 69 στο Μοσχάτο.

NEW ZERO GOD και Ventirati ζωντανά στο Level69

Δύο Αθηναϊκές μπάντες θα ανοίξουν την χειμερινή συναυλιακή περίοδο για το LEVEL 69 LIVE STUDIO του Μοσχάτου, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: oι NEW ZERO GOD και οι VENTIRATI.

Fantasy Festival 2K24

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκε το Fantasy Festival 2K24 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με τεράστια επιτυχία.

Το Fantasy Festival 2K24 είναι εδώ

Το Fantasy Festival 2K24 θα διεξαχθεί για 3η χρονιά στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα