MusicArtist/Song SpotlightPOLTERGEIST FESTIVAL: Γνωρίστε τους Terrapin

POLTERGEIST FESTIVAL: Γνωρίστε τους Terrapin

-

Με το POLTERGEIST FESTIVAL να πλησιάζει, κυκλοφόρησε νέο video γνωριμίας με ένα από τα συγκροτήματα του φεστιβάλ, τους Terrapin.

Η συνέντευξη στο video είναι από τον Mike Πούγουνα, ο οποίος είναι και διοργανωτής του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Level 69 και συμμετέχουν οι Cold RemembranceNew Zero GodTerrapin και Ventirati. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε το Video

Ποιοι είναι οι Terrapin

Οι Terrapin δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των No Man’s Land Βασίλη Αθανασιάδη, τον Γιώργο Τζίβα στα τύμπανα και τον Γιώργο Παπαγεωργιάδη στο μπάσο (επίσης ιδρυτικό μέλος των No Man’s Land).

Το πρώτο τους album με τίτλο “Sanctuary” κυκλοφορεί το 2017 σε βινύλιο από την G.O.D. Records, αποσπώντας λαμπρές κριτικές.

Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης, ο οποίος εκτός από το μπάσο συνεισφέρει στα φωνητικά, στα πλήκτρα και στην κιθάρα.

Το δεύτερο άλμπουμ των Terrapin με τίτλο “Zero Repercussions” ανεβαίνει το καλοκαίρι του 2020 σε ψηφιακή μορφή στο Bandcamp, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή (limited edition cd με δύο bonus tracks) σε παραγωγή της ίδιας της μπάντας. Και αυτή τη φορά, οι κριτικές είναι εξαιρετικές.

Το φθινόπωρο του 2022 ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης δίνει τη θέση του στον James Stathatos, τον σημερινό μπασίστα της μπάντας.

- Advertisement -

Λίγο αργότερα προστίθεται στην παρέα ο Αλέξανδρος Μισιρλιάδης (πλήκτρα).

Από το 2013 μέχρι σήμερα οι Terrapin διατηρούν μια συνεχή παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, παίζοντας σε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους, σε bars, μουσικές σκηνές και festivals. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις διακρίνονται για την εσωτερική ένταση, το πάθος και την προσήλωση στη στιγμή, χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάθε φορά μια ξεχωριστή, απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο ήχος των Terrapin ξεκινά από το folk rock και τη ψυχεδέλεια και περνά από το prog και τη folk jazz φτάνοντας ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με σταθερό άξονα την rock τραγουδοποιΐα.

Τον καιρό αυτό δουλεύουν πάνω σε νέα κομμάτια (κάποια από αυτά τα παρουσιάζουν και στις ζωντανές τους εμφανίσεις) που θα αποτελέσουν το υλικό για το τρίτο τους άλμπουμ του οποίου οι ηχογραφήσεις ξεκινούν σύντομα.

Οι Terrapin είναι οι:

  • Βασίλης Αθανασιάδης – φωνή, κιθάρα
  • Γιώργος Τζίβας – drums, κρουστά
  • James Stathatos – μπάσο
  • Αλέξανδρος Μισιρλιάδης – πλήκτρα

Χρήσιμα Links:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

POLTERGEIST FESTIVAL – Γνωρίστε τους VENTIRATI

Λίγες μέρες μένουν μέχρι το POLTERGEIST FESTIVAL και ο Mike Πούγουνας μέσα από το κανάλι του στο Youtube μας συστήνει τους Ventirati.

Αναλλοίωτος – Room Tour – Νέο κομμάτι με gaming περιεχόμενο

Ο Αναλλοίωτος στην τελευταία κυκλοφορία του κάνει rap με gaming και geek περιεχόμενο και δεν θα μπορούσαμε να μην παρουσιάσουμε το νέο κομμάτι του.

ALT-J (Δ) και η ιστορία ενός πολέμου

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην σκέφτομαι αυτή την ιστορία πολέμου, στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε.

Artist Spotlight: Pentatonix

Το Artist of the Day πρόκειται για μία κατηγορία που ουσιαστικά κάνουμε (ή τουλάχιστον εγώ, γιατί τα γούστα της...

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα