MusicLiveRelease Athens: Ανταπόκριση Blind Guardian & Megadeth

Release Athens: Ανταπόκριση Blind Guardian & Megadeth

-

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Metal μέρα του Release Athens 2024, με τους Grand Magus, Blind Guardian και Megadeth.

Grand Magus

Την βραδιά άνοιξαν οι Grand Magus με τον πλέον ιδανικό τρόπο, αφού οι Σουηδοί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια απολαυστική μπάντα επί σκηνής.

Η ώρα εμφάνισης ήταν δύσκολη για το κοινό, λόγω και του καύσωνα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το συγκρότημα στο να μας ξεσηκώσει.

Το σετ που παρουσίασαν είχε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, όπως τα “Steel Versus Steel”, “Iron Will” και το απίθανο “Hammer of the North”.

Το συγκρότημα έπαιξε για περίπου 50 λεπτά.

Blind Guardian

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα και πλέον σημείο αναφοράς για τους εγχώριους metalheads, οι Blind Guardian.

Μόλις μερικούς μήνες από τις sold out εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και πάλι η πλατεία γέμισε με κόσμο όλων των ηλικιών που ήξεραν κάθε νότα και κάθε στίχο από τα κομμάτια τους.

Blind Guardian – Blood of the Elves

Οι Γερμανοί με τον Hansi Kürsch σε μεγάλη φόρμα, πραγματοποίησαν μια εκπληκτική εμφάνιση που κορυφώθηκε με την φοβερή τριάδα “The Bard’s Song”, “Mirror Mirror” και το απόλυτο anthem, “Valhalla”. Η επικοινωνία με το κοινό ήταν εκπληκτική, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Blind Guardian – The Bard’s Song

Αναλυτικά το Setlist των Blind Guardian:

  • Imaginations From the Other Side
  • Blood of the Elves
  • Nightfall
  • The Script for My Requiem
  • Violent Shadows
  • Lord of the Rings
  • This Will Never End
  • Time Stands Still (At the Iron Hill)
  • Secrets of the American Gods
  • The Bard’s Song – In the Forest
  • Mirror Mirror
  • Valhalla

Megadeth

Και κάπως έτσι είχε φτάσει η στιγμή για να ανέβει στη σκηνή ο τεράστιος Dave Mustaine και οι Megadeth. Οι πρώτες νότες του “The Sick, the Dying… and the Dead”, έφταναν για να πανηγυρίσουν οι φανατικοί Droogies που είχαν γεμίσει κάθε γωνιά της πλατείας.

Το συγκρότημα ήρθε φέτος με νέο κιθαρίστα, μετά την αποχώρηση του Kiko Loureiro. Ο Teemu Mäntysaari αποδείχτηκε εξαιρετικός στο ρόλο του, αφού δεν έχασε ούτε νότα, και έχοντας παράλληλα πολύ καλή σκηνική παρουσία. Και επειδή ο Teemu έχει πιο πολύ thrash metal ρίζες, αυτό δίνει στο συγκρότημα την ευκαιρία να εντάξουν στο setlist τους και κομμάτια από το πρώτο τους album. Έτσι, στο Release Athens συμπεριέλαβαν το Mechanix:

Megadeth – Mechanix

Οι Αμερικανοί τιτάνες του thrash metal παρουσίασαν ένα greatest hits σετ και επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Mustaine ότι το γκρουπ βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι ήταν headliners σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, γιατί τα τελευταία χρόνια όσες φορές έχουν έρθει ήταν σε κλειστούς χώρους ή ως μικρότερο όνομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο live των Big Four στην Ελλάδα, οι Megadeth έπαιζαν στη μικρή σκηνή.

Τώρα όμως είδαμε έναν πραγματικά κεφάτο Dave Mustaine, που τα έδωσε όλα στη σκηνή, ενώ το κοινό βρίσκονταν σε ένα ατελείωτο moshpit.

Όλα τα κλασικά κομμάτια που θα περίμενε να ακούσει ένας οπαδός του συγκροτήματος ήταν εκεί: “Tornado of Souls”, “Symphony of Destruction”, “Peace Sells”, αλλά φυσικά και το “Trust”:

Megadeth – Trust

Φυσικά δεν έλειψαν και κάποια μικρά παρατράγουδα. Όταν στην αρχή του live κάποιο άτομο της ασφάλειας δημιούργησε πρόβλημα με τον κόσμο, ο Dave Mustaine επενέβη με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και ζήτησε να διώξουν το συγκεκριμένο άτομο από τον χώρο. Όμως αυτό δεν χάλασε σε τίποτα τη βραδιά (αντιθέτως, ο κόσμος εκτίμησε την παρέμβαση του Mustaine).

Τη βραδιά έκλεισαν με το Holly Wars και την παρουσίαση των μουσικών:

Megadeth – Holly Wars… The Punishment Due

Γενικά, έχοντας δει τους Megadeth αρκετές φορές ζωντανά, μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους στη χώρα μας, από όσες έχω βρεθεί. Το συγκρότημα είχε κέφι, ο Dave ήταν εξαιρετικός και σαν performer αλλά και σε επικοινωνία με τον κόσμο. Και φυσικά η συμμετοχή του κοινού ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς.

Αναλυτικά το Setlist των Megadeth:

  • The Sick, the Dying… and the Dead!
  • Dread and the Fugitive Mind
  • Skin o’ My Teeth
  • Angry Again
  • Hangar 18
  • She-Wolf
  • This Was My Life
  • Sweating Bullets
  • Trust
  • Tornado of Souls
  • Countdown to Extinction
  • We’ll Be Back
  • Symphony of Destruction
  • Peace Sells
  • Mechanix
  • Holy Wars… The Punishment Due

Discover more from Geekdom.gr

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

Kiko Loureiro και Marty Friedman: Κοινή περιοδεία στη Βραζιλία

Οι Kiko Loureiro και Marty Friedman, δύο από τους πιο δημοφιλείς κιθαρίστες που πέρασαν από τους Megadeth, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για μια περιοδεία στη Βραζιλία την άνοιξη του 2025.

Blind Guardian & Beast in Black στο Rockwave Festival 2025

Οι Blind Guardian επιστρέφουν στις 26 Ιουνίου, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στα πλαίσια του Rockwave Festival, μαζί με τους Beast In Black.

Megadeth: Επιστρέφουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Οι Megadeth μέσω της ιστοσελίδας τους ανακοίνωσαν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα, στις 14 Ιουνίου 2024, στην Πλατεία Νερού.

13 χρόνια από το live των Big 4 στην Ελλάδα

Στις 24 Ιούνη του 2010, το Terra Vibe πήρε φωτιά από την εμφάνιση των Big 4: Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax, στα πλαίσια του Sonisphere Festival.

Elon Musk: Παραδέχτηκε ότι έκλεψε στο PoE2 και το Diablo 4

Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε υπηρεσίες "boosting" για να βελτιώσει τις επιδόσεις του τόσο στο Path of Exile 2 όσο και στο Diablo 4.

Κακές Ιδέες: Η σειρά των Ατζαράκη – Ζάμπρα απέκτησε επίσημο trailer

Η σειρά "Κακές Ιδέες" είναι ένα project του Διονύση Ατζαράκη και του Θωμά Ζάμπρα που ήταν υπό ανάπτυξη τα τελευταία έξι χρόνια. Επιτέλους απέκτησε επίσημο trailer.

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα