MusicMusic NewsNightwish - Έρχεται το πρώτο single από νέο album

Nightwish – Έρχεται το πρώτο single από νέο album

-

Το Νέο Άλμπουμ των Nightwish ανακοινώθηκε: Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου και το πρώτο single βγαίνει 21 Μαΐου!

Το single είναι το “Perfume Of The Timeless”. Μπορείτε να κάνετε pre-save σε όλες τις πλατφόρμες, κάνοντας κλικ εδώ. Φυσικά θα υπάρχει και το ανάλογο video, ενώ το κομμάτι θα έχει διάρκεια 8:30.

Nightwish Perfume Of The Timeless

Το δέκατο album των Nightwish θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου μέσω της Nuclear Blast Records. Ο τίτλος του θα είναι “Yesterwynde“.


Το Yesterwynde είναι μια φτιαχτή λέξη που χρειάστηκε να εφεύρουν ο Tuomas με τον Troy, εμπνεόμενοι από το “The Dictionary of Obscure Sorrows” του John Koenig, ώστε να περιγράψουν τα συναισθήματα και το θέμα του album.

Ο ίδιος ο Tuomas αναφέρει: Αυτό το album γεννήθηκε από μια συγκεκριμένη αίσθηση που ένιωσα πολύ έντονα, αλλά δεν μπορούσα να βρω λέξη στην ανθρώπινη γλώσσα για να το περιγράψω. Ενώ άλλα στοιχεία που μας δίνει είναι: οι Ασπρόμαυρες Αναμνήσεις, η Θνητότητα, ο Ανθρωπισμός, το Παρελθόν, ο Χρόνος, ακόμα και Sepia Φωτογραφίες. Στο εξώφυλλο βλέπουμε μία παραλλαγή από τις κλασικότερες αποτυπώσεις ενός fractal σπειροειδούς ρολογιού.

Σύμφωνα με τον Holopainen το νέο album αποτελεί τη πιο προσεγμένη του δημιουργία: Δουλεύτηκε εντατικά για 3,5 χρόνια. Η φιλοδοξία και η ευλαβική επιμονή μου εκτοξεύτηκαν πραγματικά στα ύψη και δεν μπορούσα, ούτε ήθελα να αφήσω τη δημιουργική διαδικασία. Στην πορεία, το «Yesterwynde» έγινε ταυτόχρονα μια συναρπαστική εμμονή και ένα παρήγορο καταφύγιο για μένα. Σε όλες τις πτυχές της δημιουργίας – συνθέσεις, στίχοι, ενορχηστρώσεις, εξώφυλλο, βίντεο, μίξη κ.ο.κ. – δόθηκε περισσότερη προσοχή από ποτέ άλλοτε.

Οι ηχογραφήσεις της ορχήστρας έγιναν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου υπό την γενική διεύθυνση του James Shearman, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί και σε προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Τα όργανα της μπάντας γράφτηκαν στα Petrax Studios, ενώ στα Finnvox Studios έγινε η μίξη από τον Mikko Karmila και το mastering, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε να επαναληφθεί 7 φορές μέχρι να φτάσει στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα, από τον Mika Jussila. Το album έχει επεξεργαστεί ώστε να κυκλοφορήσει και σε τεχνολογία DOLBY ATMOS.

Πληροφορίες από την ομάδα του Nightwish Greece.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024- Οι νικητές

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η απονομή για τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς για τη χρονιά που πέρασε, η οποία φιλοξενήθηκε στην Comicdom CON 2024.

Τι θα δούμε στο Comicdom CON Athens 2024;

Η ομάδα μας βρέθηκε στις ετοιμασίες του Comicdom CON Athens και μίλησε με μερικούς από τους συντελεστές. Δείτε τι περιμένουμε φέτος!

Τελετή Απονομής Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2024

Επιστρέφουν και φέτος τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 21:30, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens

Eurovision: Twitch ban σε Έλληνες streamer που έκαναν μετάδοση

Το Twitch μοίρασε ban στο ελληνικό community για αναμετάδοση του τελικού της #Eurovision. Την πλήρωσαν οι @poul_maniac, Galanias και Slaki.

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα