MoreTwitch NewsTwitch: κλείνει στη Νότια Κορέα λόγω κόστους

Twitch: κλείνει στη Νότια Κορέα λόγω κόστους

-

Το Twitch ανακοίνωσε πως θα διακόψει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα, λόγω του “απαγορευτικά ακριβού” κόστους της υπηρεσίας. Η διακοπή θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2024, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch, Dan Clancy, εξήγησε σε μια λεπτομερή ανάρτηση στο blog ότι η πλατφόρμα φέρεται να υπέφερε από το “απαγορευτικά” υψηλό κόστος λειτουργίας στην αγορά της Κορέας. Έτσι πήρε την “πολύ δύσκολη απόφαση” της διακοπής.

Το Twitch λειτουργούσε στην Κορέα με σημαντικές απώλειες“, δήλωσε ο Clancy στο blog. “Τα τέλη δικτύου μας στην Κορέα εξακολουθούν να είναι 10 φορές πιο ακριβά από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες“.

Ο Clancy σημειώνει ότι παρά τις προσπάθειες μείωσης του κόστους, όπως ο πειραματισμός με ένα peer-to-peer μοντέλο και ο περιορισμός της ποιότητας της πηγής σε 720p, οι οικονομικές προκλήσεις φαίνεται να έχουν αποδειχθεί ανυπέρβλητες.

Με την ανακοίνωση, ο Clancy διαβεβαίωσε επίσης ότι το Twitch δεσμεύεται να βοηθήσει τους Κορεάτες streamers στη μετάβαση σε άλλες τοπικές υπηρεσίες livestreaming.

Φυσικά όμως οι Κορεάτες streamers ήδη εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ξαφνική απόφαση του Twitch. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη πλημμυρίσει από τους επηρεασμένους streamers και πολλοί σκέφτονται ήδη να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως να μετακομίσουν σε άλλη χώρα για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Έχασα τη δουλειά μου“, δήλωσε η streamer yummy_2 στο Twitch λίγο μετά την ανακοίνωση. “Η καριέρα μου, όλα όσα έχω κάνει… απλά όλα θα χαθούν“.

Με μια κυρίως αγγλόφωνη βάση θεατών, η yummy_2 είναι μια streamer που έμεινε με μια δύσκολη επιλογή: “Μετακίνηση πλατφόρμας ή, δεύτερον, μετακίνηση σε άλλη χώρα. Αλλά ακόμα και αν μετακομίσω σε άλλη χώρα, πρέπει να φτιάξω ένα νέο κανάλι και πρέπει να ξαναγίνω partner από τη χώρα αυτή“.

- Advertisement -

Παρά την υπόσχεση ότι το Twitch θα υποστηρίξει τη μετάβασή τους σε τοπικές υπηρεσίες livestreaming, οι επηρεαζόμενοι streamers θα πρέπει να ανακατασκευάσουν τα κανάλια τους και να ανακτήσουν την ιδιότητα του συνεργαζόμενου streamer.

Μια άλλη streamer, η munchkinjesse, μοιράστηκε την απογοήτευσή της: “Ήμασταν τόσο κοντά στους 24.000 followers… Τουλάχιστον δεν θα πρέπει να ανησυχώ πια για το Partner Plus, υποθέτω“.

Προς το παρόν, οι επηρεαζόμενοι streamers, συμπεριλαμβανομένων των yummy_2 και munchkinjesse, ενθαρρύνουν τους θεατές τους να εγγραφούν σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube.

Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα προβλήματα και στην Ελλάδα.

SourceDexerto

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα