Home Games Game Spotlight Diablo 4: Όσα πρέπει να ξέρεις για την πρώτη σεζόν

Diablo 4: Όσα πρέπει να ξέρεις για την πρώτη σεζόν

0

Η πρώτη σεζόν του Diablo 4 ξεκινάει στις 20 Ιούλη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο action RPG της Blizzard. Κάθε νέα σεζόν απαιτεί από τους παίχτες έναν νέο χαρακτήρα, αλλά προσφέρει άπειρες νέες προκλήσεις και αντιπάλους. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ξεκινήσεις την πρώτη σεζόν, “Season of the Malignant“.

Seasonal characters

Με αυτό το γρήγορο video, η Blizzard εξηγεί πως λειτουργούν οι νέοι χαρακτήρες για κάθε σεζόν.

Για κάθε σεζόν θα κάνεις νένα νέο χαρακτήρα, αλλά οι χαρακτήρες που έχεις ήδη θα παραμένουν κανονικά playable στο main game. Οι κανονικοί χαρακτήρες θα υπάρχουν στο Eternal Realm, ενώ οι χαρακτήρες της σεζόν θα είναι στο Seasonal Realm. Όταν όμως ολοκληρώνεται η σεζόν, οι χαρακτήρες θα μεταφέρονται αυτόματα στο Eternal Realm.

Από εκεί και πέρα, οι παίχτες έχουν μερικές επιλογές. Μπορείς για παράδειγμα να παίξεις σε hardcore mode (δηλαδή με permadeath), όπως και τι θέλεις να κάνεις με την βασική campaign. Η Blizzard προτείνει να έχεις παίξει το βασικό game πριν τη σεζόν. Μπορείς να το κάνεις και με τον seasonal χαρακτήρα, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί δεν θα έχεις πρόσβαση στο νέο content.

Το καλό είναι ότι πολλά πράγματα που ξεκλειδώνουν σταδιακά στο παιχνίδι, όπως τα bonuses από τα Altars of Lilith κλπ, ισχύουν και στους seasonal χαρακτήρες και έτσι δε χρειάζεται να τα επαναλάβεις για κάθε σεζόν.

Diablo IV: Season of the Malignant

Η νέα σεζόν του Diablo IV μας φέρνει νέα τέρατα για να αντιμετωπίσουμε. Ονομάζονται Malignant Monsters και θα πολεμήσεις μαζί τους μέσω ενός νέου questline.

Τα τέρατα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Partially Corrupted και Fully Corrupted. Σκοτώνοντας τα Partially Corrupted, θα κερδίζεις Malignant Hearts, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μια τελετή. Με αυτή, το Partially Corrupted πλάσμα που σκότωσες, επανέρχεται σαν Fully Corrupted, το οποίο αν σκοτώσεις κερδίζεις ένα Malignant drop. Αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε slots (όπως τα gems).

Πέρα από τους νέους εχθρούς, υπάρχει ένα νέο είδος dungeon, τα Malignant Tunnels. Επίσης υπάρχει και ένα νέο Boss για να πολεμήσεις: ο Varshan the Consumed.

Τι παίζει με το battle pass;

Το battle pass είναι ένα σύστημα ανταμοιβών εντός του παιχνιδιού, για κάθε σεζόν.

Θα έχει δύο επιλογές: το δωρεάν και επί πληρωμή. Το δωρεάν έχει 27 tiers, ενώ το paid έχει 63. Ολοκληρώνοντας αποστολές, προχωράς στα διάφορα tier του battle pass και κερδίζεις διάφορα bonus. Οι παίχτες έχουν 3 μήνες χρόνο για να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Τα bonus που δίνει το premium είναι μόνο σε cosmetics και όχι σε πραγματικά οφέλη στον χαρακτήρα, οπότε δεν υπάρχει καθόλου περιεχόμενο “pay to win”. Υπάρχει όμως η δυνατότητα αν πληρώσεις να αγοράσεις “tier skips” ώστε να προσπεράσεις κάποια tiers γρήγορα.

Το κόστος είναι 1000 platinum για το premium, ή 2800 για την δυνατότητα tier skip ως και 20 φορές. Μεμονωμένα tier skips θα κοστίζουν 200 platinum. Τα platinum είναι το currency του παιχνιδιού, και τα 1000 platinum κοστίζουν 9.99€.

Αν έχεις την Digital Deluxe ή Ultimate έκδοση του Diablo 4, έχεις ήδη και το premium pass.

Πως προχωράς στη σεζόν;

Όσο παίζεις τη σεζόν, κερδίζεις Favor κάνοντας διάφορα πραγματάκια που υπάρχουν ήδη στο παιχνίδι: σκοτώνοντας και κάνοντας quests. Όμως η σεζόν έχει και νέα objectives, κάτω από την κατηγορία “Season Journey”.

Όσο προχωράς μέσω του battle pass, κερδίζεις Smoldering Ashes, τα οποία δίνουν διάφορα bonus στους sessional characters. Συγκεκριμένα, μπορείς να κερδίσεις τα παρακάτω blessings:

  • Urn of Aggression:
    Κερδίζεις περισσότερο XP σκοτώνοντας
  • Urn of Bargaining:
    Μεγαλύτερο κέρδος σε gold πουλώντας πράγματα στους vendors
  • Urn of Reclamation:
    Αυξάνει την πιθανότητα να κερδίσεις σπάνια υλικά κάνοντας salvage
  • Urn of Prolonging:
    Αυξάνει τη χρονική διάρκεια των elixirs
  • Urn of Malignance:
    Μεγαλύτερη πιθανότητα όταν σκοτώνεις Malignant τέρατα, να έχεις Malignant Hearts drops

Τι πρέπει να κάνεις πριν παίξεις;

Κατ’ αρχήν, πρέπει να έχεις τελειώσει το βασικό questline του Diablo 4. Αυτό θα σου επιτρέψει να αποφύγεις όλο το αρχικό story με το νέο χαρακτήρα.

Καλό θα είναι επίσης, να έχεις ολοκληρώσει όσα χρειάζεται για να έχεις όλα τα bonus στο νέο χαρακτήρα: να έχεις βρει όλα τα Altar of Lilith και να έχεις κάνει όσα quest χρειάζονται για να έχεις και τα extra skill points & potion slots.

Tip: Σε διάφορες δημοσιεύσεις στο net έχουμε διαβάσει πως πριν δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου στη σεζόν, πρέπει να κάνεις login με κάποιο χαρακτήρα που να έχεις ξεκλειδώσει όλο το Reknown, ώστε να μετρήσει σίγουρα στο νέο realm.

Tέλος, καλό θα είναι να έχεις πειραματιστεί με τις κλάσεις και τα builds, ώστε να ξέρεις από πριν τι χαρακτήρα θα κάνεις για τη σεζόν. Σε αυτό χρειάζεται αρκετή μελέτη και πειραματισμός. Ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις είναι το Maxroll.

Ο χρόνος περνάει, και αν θες να μπεις με τη μια στο παιχνίδι, θα είναι καλό να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version