MusicLiveHelloween, Jinjer, Beyond the Black, Silent Winter - ανταπόκριση

Helloween, Jinjer, Beyond the Black, Silent Winter – ανταπόκριση

-

Η δεύτερη μέρα του Release Athens Festival 2023 ολοκληρώθηκε το Σάββατο, με τους Helloween, Jinjer, Beyond the Black, Silent Winter. Και αυτή τη φορά με καλό ήχο!

Μεγάλη μας ανησυχία φυσικά ήταν ο καιρός, και όχι άδικα, αφού κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Silent Winter τελικά έβρεχε.

Ας δούμε τις εμφανίσεις:

Silent Winter

Παρά τη βροχή στην εμφάνιση τους, οι Έλληνες Silent Winter είχαν πολύ καλή συμμετοχή από το κοινό. Ο τραγουδιστής μάλιστα έκανε σχόλιο πως “έφεραν τον χειμώνα”.

Ο ήχος αρκετά καλός, και στη λήξη της εμφάνισης τους σταμάτησε και η βροχή.

Silent Winter – Setlist:

  • Gates Of Fire
  • Final Storm
  • Hunter’s Oath
  • Shout
  • The Circles Of Hell
  • Empire Of Sins
  • Dragons Dance

Beyond the Black

Οι Γερμανοί Beyond the Black ξεκίνησαν με μικροπροβληματάκια στον ήχο, που όμως διορθώθηκαν πολύ γρήγορα.

Το συγκρότημα έπαιξε για μια ώρα περίπου, με κομμάτια από την τελευταία τους κυκλοφορία, αλλά και από όλη τη δισκογραφία τους.

Beyond the Black – Setlist

  • Is There Anybody Out There
  • Lost In Forever
  • Songs of Love and Death
  • Reincarnation
  • Human
  • Heart of the Hurricane
  • When Angels Fall
  • Shine and Shade
  • In the Shadows
  • Running to the Edge
  • Ηallelujah

Jinjer

Οι Jinjer είχαν έρθει και πέρσι στο Release Athens, με τη διαφορά ότι έπαιξαν πολύ νωρίτερα στο setlist. Αυτή τη φορά τους είδαμε σαν δεύτερο όνομα, σίγουρα πιο δίκαια, και χωρίς τον ήλιο που μας ταλαιπώρησε στην προηγούμενη τους εμφάνιση.

Το live ξεκίνησε με το Perennial, συστήνοντας τους Jinjer σε όσο κόσμο από το κοινό μπορεί να μην τους ήξερε (καθώς για άλλη μια μέρα το κοινό ήταν ετερόκλητο, αφού δεν έχουν καμία σχέση ηχητικά με τους Helloween).

Η Tatiana χωρίς καμία δυσκολία, ξεσήκωσε τον κόσμο και έκανε όλη τη σκηνή δική της, δίνοντας μια πολύ δυνατή ερμηνεία αλλά έχοντας παράλληλα απίστευτη σκηνική παρουσία.

Ο ήχος πλέον ήταν εξαιρετικός, ο κόσμος συμμετείχε με πολλαπλά pits, headbanging και χειροκρότημα, για τα 70 λεπτά που κράτησε η εμφάνιση τους.

Το set τους είχε επιτυχίες από όλη την δισκογραφία τους, με έμφαση στα πιο πρόσφατα, αλλά με απουσίες όπως το Pisces (ίσως το πιο γνωστό κομμάτι τους), Judgement and Punishment και Retrospection.

Ελπίζουμε να τους δούμε κάποια στιγμή και σαν πρώτο όνομα γιατί το αξίζουν.

Jinjer – Setlist

Helloween

Η συναυλία των Helloween σηματοδοτεί μια από τις καλύτερες metal συναυλίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ήταν κάτι που περιμέναμε πολλά χρόνια, και μάλιστα με το τρέχον line up, το οποίο λίγο πολύ περιλαμβάνει τους πάντες! Τι να πούμε για ένα συγκρότημα με 3 τραγουδιστές και 3 κιθαρίστες;

Οι Helloween ανέβηκαν στη σκηνή ακριβώς στις 22:30, και η εμφάνιση τους κράτησε λίγο παραπάνω από 2 ώρες, στις οποίες όμως πραγματικά ξεσήκωσαν τον κόσμο!

Όλη η πλατεία νερού κινούνταν στους ρυθμούς τους, με ασταμάτητο τραγούδι, πυρσούς, moshpits και φυσικά headbanging. Ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή ήταν τόση, που κατά την παρουσίαση των μουσικών ο Kai Hansen παρακαλούσε τον κόσμο (κάνοντας πλάκα φυσικά) να σταματήσει να τραγουδάει για να μπορέσει να μιλήσει.

Κάποια στιγμή ο ανακοίνωσαν το τελευταίο κομμάτι για το live, αλλά με τη σημείωση “εκτός αν…”, με τον κόσμο να φωνάζει ασταμάτητα “We want more”.

Και φυσικά επέστρεψαν στη σκηνή, όχι μια, αλλά δύο φορές, με δύο πολύ χορταστικά encore!

Σε αντίθεση με την εικόνα που είχαμε λίγες μέρες πριν με τους Nightwish, οι Helloween είχαν εξαιρετικό ήχο – και φυσικά αυτό βοήθησε και για τη συμμετοχή του κόσμου.

Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν πάλι τόσα χρόνια.

Helloween – Setlist

Encore 1

Encore 2

  • I Want Out

Τελικές εντυπώσεις

Αυτή τη φορά δεν έχουμε τίποτα αρνητικό να πούμε για τη διοργάνωση. Φαίνεται να διόρθωσε τα προβλήματα της πρώτης μέρας και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να δίνουμε άπειρο respect στο Release Athens Festival.

Επόμενο metal ραντεβού, η μέρα των Disturbed.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επερχόμενα Live

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Nintendo Switch: 7 παιχνίδια για να παίξεις το Φλεβάρη

Σας προτείνουμε 7 παιχνίδια γεμάτα γρίφους, μυστήριο, έγκλημα και έρωτα, για να παίξετε στο Nintendo Switch τώρα που μπήκε ο νέος μήνας.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα