GamesGaming NewsΗ Sega τελικά αγόρασε την Rovio

Η Sega τελικά αγόρασε την Rovio

-

Η Sega τελικά αγόρασε την Rovio Entertainment, την εταιρία δηλαδή ανάπτυξης του διάσημου παιχνιδιού, Angry Birds, σε λίγο χαμηλότερη τιμή από αυτή που περιμέναμε. Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου, στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Το κόστος τελικά ήταν 706 εκατομμύρια ευρώ. Η Sega δήλωσε πως: “Μέσω της εξαγοράς, η εταιρεία στοχεύει να λάβει τις δυνατότητες της Rovio για την ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά με live-operated λειτουργία και την τεχνογνωσία της στη λειτουργία παιχνιδιών για κινητά, για να επιταχύνει την ανάπτυξη mobile-compatible και multi-platform-supported εκδόσεων των υφιστάμενων παιχνιδιών IPs της Sega, ενισχύοντας και επιταχύνοντας έτσι περαιτέρω την παγκόσμια επέκταση του portfolio παιχνιδιών της“.

Μάλιστα σχεδιάζει να επεκταθεί πέρα από το mobile gaming και να υποστηρίξει ενεργά αυτή την διαδικασία μέσω των δυνατοτήτων της.

Πρόκειται για μια μεγάλη κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα βγει σε καλό. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αξίζει σε αυτό το σημείο να πω, πως η Rovio μετά την κυκλοφορία του Angry Birds το 2009, δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει την δημοτικότητά της παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια της έχουν δισεκατομμύρια downloads. Έτσι όπως μπορείς να δεις και εδώ, τον Φεβρουάριο το Angry Birds αφαιρέθηκε από το Google Play και πλέον υπάρχει μόνο για IOS έχοντας διαφορετικό όνομα, Red’s First Flight.

Η Sega Θέλει να βάλει το λιθαράκι της και στην mobile gaming κοινότητα καθώς μέχρι το 2026 το mobile gaming αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 56% της παγκόσμιας gaming αγοράς.

Κοιτάζοντας στο παρελθόν το 2005 η Sega είχε επίσης αγοράσει την εταιρία ανάπτυξης Total War Creative Assembly και το 2013 την Persona Atlus.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Marianna
Marianna
Hii people!!! I like writing..!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days to Die: Επίσημη κυκλοφορία

Μετά από 12 χρόνια σε alpha, οι develpers ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του 7 Days to Die.

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα