Home Games Reviews Fractured Sanity – Review

Fractured Sanity – Review

0

Το Fractured Sanity έχει κυκλοφορήσει σε Steam και Meta Quest και εμείς σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας review για παιχνίδι VR.

Το Fractured Sanity έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία United Games και είναι ένα Horror game. Εδώ πρέπει να πω ότι το VR είναι ιδανικό για τέτοιου είδους παιχνίδια, καθώς το immersion που έχεις με ένα headset δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα παραδοσιακό setup.

Η εταιρεία μας έδωσε ένα κλειδί για δοκιμή στο Meta Quest. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία του review με “μπέρδεψε” λίγο, καθώς το Gaming σε VR δεν είναι κάτι που κάνω σε καθημερινή βάση. Έτσι, σε πρώτη φάση αντιμετώπισα πολλά θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιχνίδι (updates στο Quest κλπ).

Από την πρώτη στιγμή που ανοίγεις το παιχνίδι, ήδη μπαίνεις σε μια πολύ ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Ακόμα και το ίδιο το menu είναι μια επιλογή χαπιών που μπορείς να πάρεις για να ξεκινήσεις.

Ανοίγοντας, βρίσκεσαι μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο ίδρυμα και κλειδωμένος σε ένα κελί, από το οποίο πρέπει να βρεις τον τρόπο να βγεις. Όπως και σχεδόν σε ότι παιχνίδι έχω δοκιμάσει στο VR, πρέπει να μάθεις τον αρχικό χειρισμό, με μερικές βασικές οδηγίες. Μόλις καταφέρεις να προχωρήσεις μαθαίνοντας τα βασικά, βρίσκεσαι σε ένα περίεργο χώρο σαν γραφείο.

Από εκεί και πέρα όλο το gameplay είναι το να λύσεις διάφορους γρίφους για να ανοίγεις σταδιακά πόρτες στο παιχνίδι, μέχρι να ανακαλύψεις όλο το backstory του παιχνιδιού. Τι ακριβώς έχει συμβεί και έχουν εξαφανιστεί όλα τα μέλη του προσωπικού; Τι πειράματα έκανε ο διευθυντής, Dr. Simmons στους τρόφιμους; Μέχρι που έφτασε;

Για να το καταφέρεις, πρέπει να ερευνήσεις τα δωμάτια, να εξετάσεις όλα τα αντικείμενα, να διαβάσεις (π.χ. έτσι βρίσκεις passwords), να δοκιμάσεις διάφορα κλειδιά, να ακούσεις ηχητικά κλπ. Είναι δηλαδή ένα κλασικό παιχνίδι εξερεύνησης και γρίφων, αλλά επειδή είναι στημένο σε VR, το immersion που έχει είναι σε τελείως άλλο επίπεδο.

Στο κομμάτι της αφήγησης, έχει γίνει αρκετά ωραία δουλειά, με καλό voice acting. Καθώς προχωράς ανακαλύπτεις πολλές κασέτες που με καταγραφές ήχου για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί και σημειώσεις του Dr. Simmons.

Φυσικά δε λείπουν τα jumpscares, τα οποία είναι ΕΝΤΟΝΑ, καθώς το άλλο στοιχείο του παιχνιδιού είναι η επιβίωση.

Κατά την εξερεύνηση, συνάντησα αρκετά “τέρατα”. Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο κομμάτι το παιχνίδι πάσχει λίγο. Τα animation και το AI φάνηκαν λίγο προβληματικά. Όμως την ώρα που φοράς τη μάσκα, αν δεις έναν παράφρον τύπο να έρχεται προς το μέρος σου με ένα πριόνι στο χέρι, δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολύ ανάλυση.

Ατμόσφαιρα – Γραφικά

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τρομακτική, με πολύ ανατριχιαστικούς ambient ήχους και αρκετά ρεαλιστικό sound design. Τα γραφικά εξυπηρετούν πολύ καλά την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Το περιβάλλον είναι αρκετά καλά σχεδιασμένο, με όση λεπτομέρεια χρειάζεται για να κάνει δυνατό το κομμάτι της εξερεύνησης. Δεν μπορώ δυστυχώς να πω το ίδιο και για τους αντίπαλους χαρακτήρες, με αρκετά προβληματικό animation και κάπως βασικά γραφικά.

Προβλήματα

Το παιχνίδι έχει διάφορα bugs, όπως κολλήματα, τηλεμεταφορά του παίχτη κλπ. Σε forum υπάρχουν και αναφορές για προβλήματα με game saves, αν και δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο προσωπικά. Δίνει όμως μια εικόνα πως ακόμα χρειάζεται μερικά update για να φτάσει εκεί που πρέπει.

Συμπέρασμα

Γενικά το παιχνίδι είναι αρκετά καλό για όσους ασχολούνται με το Horror Adventure είδος. Για την τιμή που έχει (9.99€), νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή προσθήκη στη συλλογή σας, αν θέλετε να περάσετε κάποιες ώρες εξερεύνησης στο VR Headset σας. Ελπίζω όμως να έρθουν και κάποια updates.

Προσωπικά, αν και δεν είναι το αγαπημένο μου είδος, πέρασα ευχάριστα την ώρα μου και ίσως να ασχοληθώ και λίγο παραπάνω.

Βρείτε το παιχνίδι στο Steam: https://store.steampowered.com/app/1954840/Fractured_Sanity/
Βρείτε το στο Oculus App Lab: https://www.oculus.com/experiences/quest/5347273738669610/

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version