MoreTwitch NewsTwitch: Παραιτείται ο CEO της εταιρείας

Twitch: Παραιτείται ο CEO της εταιρείας

-

Ο Emmett Shear, συνιδρυτής και επί μακρόν διευθύνων σύμβουλος του Twitch, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ρόλο του στην εταιρεία.

Ο Shear έκανε την ανακοίνωση σε μια ανάρτηση στο blog του Twitch την Πέμπτη, αναφέροντας ως λόγο της αποχώρησής του τη γέννηση του πρώτου του παιδιού. Ο Dan Clancy, που είναι σήμερα πρόεδρος του Twitch, θα αναλάβει αμέσως καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Shear επέβλεψε τη μετατροπή του Twitch από μια πλατφόρμα ζωντανής ροής για παίκτες σε ένα δημοφιλές κέντρο διαδικτυακής ψυχαγωγίας, με πολλές διαδικτυακές διασημότητες να κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από τη ροή του περιεχομένου τους. Ωστόσο, το Twitch αντιμετώπισε επικρίσεις τους τελευταίους μήνες για τις πολιτικές του σχετικά με τον διαμοιρασμό των εσόδων με τους streamers, αλλά και την τοξική κοινότητα.

Σε απάντηση αυτής της κριτικής, το Twitch ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα επιτρέψει στους κορυφαίους δημιουργούς του να διατηρούν το 70% του μεριδίου των εσόδων για τα πρώτα 100.000 δολάρια που κερδίζουν, ενώ στη συνέχεια θα τεθεί σε ισχύ το τυπικό μερίδιο του 50%.

Ο Clancy, ο διάδοχος του Shear, έχει προηγουμένως διατελέσει ανώτερος υπάλληλος στη NASA, την Google και την Nextdoor.

Ο Shear είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Twitch από το 2011 και η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από την Amazon το 2014 έναντι 970 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ανάρτησή του στο blog που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο Shear ευχαρίστησε την Amazon που ήταν ο καλύτερος αγοραστής που θα μπορούσε να ελπίζει και που υποστήριξε το Twitch για να επιτρέψει στην πλατφόρμα να αναπτυχθεί και να γίνει η ίδια.

Το Twitch, το οποίο μετρά περισσότερους από 8 εκατομμύρια streamers το μήνα, ξεκίνησε ως ένα σχέδιο το 2006 για να κάνει ένα 24/7 ζωντανό τηλεοπτικό ριάλιτι για τη ζωή του Justin Kan. Αυτό μετεξελίχθηκε στο Justin.tv, έναν ιστότοπο που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να “προβάλλουν” τον εαυτό τους μέσω διαδικτυακού βίντεο, το οποίο συνιδρύθηκε από τους Shear, Kan, Michael Seibel και Kyle Vogt. Αφού οι παίκτες άρχισαν να χρησιμοποιούν το Justin.tv για να μεταδίδουν το παιχνίδι τους, η εταιρεία ξεκίνησε την ειδική υπηρεσία Twitch.tv στα μέσα του 2011 και μετονομάστηκε επίσημα σε Twitch Interactive τον Φεβρουάριο του 2014.

Στην ανάρτησή του στο blog του, ο Shear αναφέρθηκε στην προέλευση του Twitch και στην εξέλιξη της πλατφόρμας με την πάροδο των χρόνων, δηλώνοντας ότι “ενώ το 24/7 τηλεοπτικό ριάλιτι ήταν στην πραγματικότητα μια κακή ιδέα, το διαδραστικό ζωντανό βίντεο στο διαδίκτυο αποδείχθηκε μια πολύ καλή ιδέα”.

- Advertisement -

Με τον Clancy τώρα στο τιμόνι, μένει να δούμε πώς το Twitch θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται στον κλάδο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Ωστόσο, ο Shear εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον διάδοχό του και στην ομάδα του Twitch, δηλώνοντας ότι “το Twitch βρίσκεται σε εξαιρετικά χέρια με τον Dan Clancy και την ομάδα“.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Nintendo Switch: 7 παιχνίδια για να παίξεις το Φλεβάρη

Σας προτείνουμε 7 παιχνίδια γεμάτα γρίφους, μυστήριο, έγκλημα και έρωτα, για να παίξετε στο Nintendo Switch τώρα που μπήκε ο νέος μήνας.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα