MusicLiveKatatonia: Ζωντανά στο Fuzz Live Music Club

Katatonia: Ζωντανά στο Fuzz Live Music Club

-

Οι Σουηδοί Katatonia επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία μοναδική εμφάνιση στις 27 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club.

Οι KATATONIA δημιουργήθηκαν στη Στοκχόλμη το 1991 από τους Jonas Renkse και Anders Nyström. Το συγκρότημα ξεκίνησε ως studio project μέσα από το οποίο οι δύο μουσικοί προσπαθούσαν να παίξουν death metal όπως τα πρότυπά τους, οι Morbid Angel, Entombed, Carnage, Autopsy και φυσικά οι Paradise Lost. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα τους, όπως και η θέλησή τους να παίξουν ζωντανά τους οδήγησε να βρουν και άλλα μέλη αλλά εκτός των ιδρυτών της μπάντας, η σύνθεση ήταν συνεχώς μεταβαλλόμενη, από τις τάξεις τους πέρασε ακομα και ο Mikael Åkerfeldt των Opeth για μια περίοδo. Μετά από δύο death/doom άλμπουμ, τα Dance of December Souls (1993) και Brave Murder Day (1996), προβλήματα με τις φωνητικές χορδές του Renkse σε συνδυασμό με νέες μουσικές επιρροές οδήγησαν το συγκρότημα στο να απομακρυνθεί από το death metal αναζητώντας μία πιο μελωδική μορφή σκληρής μουσικής.

Κυκλοφόρησαν δύο ακόμη άλμπουμ, το Discouraged Ones (1998) και το Tonight’s Decision (1999) τα οποία και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο underground και στη συνέχεια κατάφεραν να έχουν μια σταθερή σύνθεση ως κουιντέτο για όλη τη δεκαετία του 2000. Τα album που θα ακολουθούσαν, τα Last Fair Deal Gone Down (2001), Viva Emptiness (2003), The Great Cold Distance (2006) και Night Is the New Day (2009), θα τους μετέτρεπαν σε μία απολύτως υπολογίσιμη δύναμη παρουσιάζοντας ένα συγκρότημα με μεγάλη έμπνευση και τάση για πειραματισμό σε πιο προοδευτικούς χώρους. Ενώ οι αλλαγές στη σύνθεση ξεκίνησαν ξανά στη δεκαετία του 2010, οι Renkse και Nyström επέμειναν και το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ένατο και δέκατο στούντιο άλμπουμ τους, Dead End Kings (2012) και The Fall of Hearts (2016). Μετά την περιοδεία για την υποστήριξη του άλμπουμ το 2017, το συγκρότημα αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλλειμα και επέστρεψε τον Φεβρουάριο του 2019, με το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του City Burials (2020) και φέτος με τη δωδέκατη δουλειά τους, το Sky Void of Stars (2023) το οποίο και αποθεώθηκε παγκοσμίως:

«Οι σκοτεινοί prog master της Σουηδίας συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις υψηλές μας προσδοκίες» (Metal Hammer, UK)
“Η μελαγχολία δεν ήταν ποτέ πιο ευχάριστη! Ήδη ένα από τα καλύτερα άλμπουμ Doom του 2023!” (EMP)
« Άλλη μια συναισθηματική επίθεση από τους KATATONIA» (Metal Hammer, DE)
«… η καλύτερη κυκλοφορία μετά το «Dead End Kings»» (2012)» (Sonic Seducer, GER)
«… ένα από τα πρώτα highlights της χρονιάς» (metal.de, GER)
«Το βάθρο των νικητών της χρονιάς έχει ήδη βρει τον κάτοχό του» (Powermetal.de, GER)
«…Οι Katatonia επιστρέφουν με άλλο ένα αναζωογονητικό απόκοσμο θαύμα» (MetalSucks, ΗΠΑ)
«Το ‘Sky Void of Stars’ είναι η ενσάρκωση ενός συγκροτήματος που αλλάζει συνεχώς αλλά εξακολουθεί να είναι το πιο σκοτεινό και το πιο ποικίλο στο metal». (Blabbermouth, ΗΠΑ)

Προπώληση εισιτηρίων:

Τιμή εισιτηρίου: Early bird 29€, Presale 34€, Box office 36€

On-line: www.viva.gr | 11876

Σημεία προπώλησης: καταστήματα WIND, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00) , Yoleni’s, Metal – Era και Monsterville.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επερχόμενα Live

Τελευταία Άρθρα

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Nintendo Switch: 7 παιχνίδια για να παίξεις το Φλεβάρη

Σας προτείνουμε 7 παιχνίδια γεμάτα γρίφους, μυστήριο, έγκλημα και έρωτα, για να παίξετε στο Nintendo Switch τώρα που μπήκε ο νέος μήνας.

Death Stranding 2: State of Play Announce Trailer

Ο Hideo Kojima έδωσε στη δημοσιότητα ένα trailer για το Death Stranding 2 στα πλαίσια του Playstation State of Play και είναι άκρως εντυπωσιακό.

Οι Δούλες του Ζαν Ζενε στον Μικρό Κεραμεικό

"Οι Δούλες" του Ζαν Ζενέ παρουσιάζονται από τη Σοφία Αλεξανιάν και την Κλεοπάτρα Εμμανουήλ Κυριακοπούλου στον Μικρό Κεραμεικό, για περιορισμένες παραστάσεις.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα