MusicMusic NewsΓιάννης Κασέτας: Νέο άλμπουμ & LIVE παρουσίαση

Γιάννης Κασέτας: Νέο άλμπουμ & LIVE παρουσίαση

-

Ο Γιάννης Κασέτας ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ του. Το άλμπουμ που έχει τον τίτλο “Lucid Dream” θα κυκλοφορήσει σε CD και digital την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Η επίσημη πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ «Lucid Dream» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Αθήνα).

Το σχήμα που θα παρουσιάσει το άλμπουμ αποτελείται από μια dream team έμπειρων και καταξιωμένων μουσικών της ελληνικής jazz κοινότητας: Γιάννης Κασέτας (σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο – synthesizers), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Γρηγόρης Θεοδωρίδης (κοντραμπάσο) Δημήτρης Κλωνής (ντραμς).

Ακολουθούν αποσπάσματα από το δελτίο τύπου

Το άλμπουμ “Lucid Dream” περιγράφει τον κόσμο των ονείρων ενός νομά. Οι ψυχεδελικές αποχρώσεις μιας φουτουριστικής μεγαλούπολης όπου οι ρυθμοί αλλάζουν και τίποτα δεν μένει ίδιο για πολύ, αναμιγνύονται με τα όνειρα του νομά από ένα ταξίδι σε ένα παράλληλο κόσμο γεμάτο τροπικά νησιά. Οι ρυθμοί αλλάζουν και τίποτα δεν μένει το ίδιο για πολύ…

Το single “Lucid Dream Part I – Synaesthesia” που ήδη κυκλοφόρησε (streaming & download) αποτελεί το πρώτο μέρος μιας διμερούς σουίτας. Αλλά για το δεύτερο μέρος θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Στο άλμπουμ συναντάμε επίσης και μια πλειάδα μουσικών της ελληνικής jazz κοινότητας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τον βασικό πυρήνα αποτελούν οι : Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο – synthesizers), Γρηγόρης Θεοδωρίδης (κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα) και βέβαια ο ίδιος ο Γιάννης Κασέτας στο τενόρο και το βαρύτονο σαξόφωνο, ενώ σε διάφορα κομμάτια του άλμπουμ συμμετέχουν επίσης οι: Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Μάνος Θεοδοσάκης (τρομπέτα), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Κώστας Σαπούνης (τρομπέτα), Λεωνίδας Σαραντόπουλος (φλάουτο), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Κωνσταντίνος Στουραΐτης (κιθάρα), Νίκος Χατζητσάκος (κοντραμπάσο), Jason Wastor (τύμπανα).

Το “Lucid Dream” κυκλοφορεί σε Spotify, Apple / iTunes, Deezer, YouTube Music, Tidal, Amazon Music
και πολλές άλλες streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες.

- Advertisement -

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Κάμερα, μοντάζ και σκηνοθεσία του album teaser: Κώστας Φούντας Αλουπογιάννης

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε στα Artracks Studios με ηχολήπτη τον Γιώργο Πρινιωτάκη.

Μίξη, mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης
Σύνθεση, ενορχήστρωση: Γιάννης Κασέτας
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Φωκίωνα Γεωργακόπουλο που είναι ο χορηγός της ηχογράφησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα