Home Series 10 Σειρές για να δεις με αφορμή το Pride Month

10 Σειρές για να δεις με αφορμή το Pride Month

0

Με αφορμή το Pride Month, στην ομάδα του Geekdom αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια σειρά άρθρων που σχετίζονται με αυτό. Σήμερα σας παρουσιάζουμε 10 σειρές που σχετίζονται με κάποιο τρόπο με την LGBTQ+ κοινότητα.

1 Dickinson

Διαδραματίζεται τον 19 αιώνα και την αφηγείται η Emily Dickinson. Πρόκειται για μια σειρά εποχής. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, πράγμα που σου δίνει την δυνατότητα να καταλάβεις της πεποιθήσεις των ανθρώπων μιας τόσο συντηρητικής εποχής.

Η Emily Dickinson μια ποιήτρια, ζωγραφίζει τα συναισθηματά της μέσα απο γραμμές. Βρίσκεται χρόνια μπροστά απο την εποχή της. Ο έρωτας. Ένα πολυ έντονο χρώμα βάφει τα ποιήματα της. Η Emily Dickinson και η Susan Gilbert τολμάν να ερωτευτούν κάτω απο πολυ κοινωνικά δυσμενή συνθήκες.

Η σειρά είναι 3 κύκλοι.

2 Young and Royals

Πρόκειται για μια σύγχρονη σειρά καθώς κυκλοφόρησε το 2021. Βλέπουμε μέσα απο τα μάτια του έφηβου Βίλχελμ το ταξίδι της εξερεύνησης της σεξουαλικότητας του, ενώ παράληλα πρέπει να παλέψει και με της κοινωνικές συνθήκες που περιβάλλεται, διότι σε μια τόσο μικρή ηλικία θα πρέπει να αναλάβει θέση βασιλειά.

Η σειρά ειναι 1 κύκλος.

3 Heartstopper

Ένα κόμικ που έγινε σειρά… Το Heartstopper κυκλοφόρησε το 2022. Περιγράφει με απόλυτη λεπτομέρια τα συναισθήματα και τα βιώματα ενός ομοφυλόφιλου παιδιού. Ο Τσάρλι ενα παιδί που έχει δεχτεί πάρα πολυ bullying λόγο της σεξουαλικοτητάς του, ερωτεύεται τον Νικ που ειναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας ράγκμπι του σχολείου. Ο Νικ δείχνει να ανταποκρίνεται όμως φοβάται, γιατί όλοι οι φίλοι του ειναι ομοφοβικοί. Ένας έρωτας ανθίζει ανάμεσα στους δυο… Με τον Νικ να νικάει τους φόβους του.

Η σειρά ειναι 1 κύκλος.

4 Atypical

Το Atypical ξεκίνησε το 2017 και δυστυχώς τελείωσε το 2021. Πρόκειται για μια σειρά που σου δίνει πολλή τροφή για σκέψη. Μας παρουσιάζει την ζωή του Sam που είναι 18 χρονών και έχει αυτισμό, ενώ παράλληλα μας δείχνει την ζωή της Casey που είναι η αδελφή του. Μέσα απο το Atypical μπορούμε να δούμε απο τα μάτια ενός αυτιστικού παιδιού το πως βλέπει τον κόσμο καθώς απο την κάμερα της Casey νιώθουμε τα συναισθήματα μιας έφηβης αθλήτριας που ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Η σειρά ειναι 4 κύκλοι.

5 Orange is the new black

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται βασίζεται σε πραγματική ιστορία της Piper Kerman. Η σειρά διαδραματίστηκε το 2013. Η Piper συλλαμβάνεται για ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών που έκανε η πρώην κοπέλα της Alex Vause. Οι δύο αυτές γυναίκες συναντώνται ξανά αλλά… στην φυλακή. Η Piper καταδικάζεται σε ενάμιση χρόνο φυλάκισης. Μέσα απο τα μάτια τους βλέπουμε την ζωή και την ψυχολογική τους κατάσταση στην φυλακή.

Η σειρά ειναι 7 κύκλοι.

6 The Haunting of Bly Manor

Αν δεν τρομάζεις εύκολα τότε αυτή την σειρά πρέπει να την δεις! Κυκλοφόρησε το 2020. Η Bly Manor αφηγείται την ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας που το σπίτι τους ηταν στοιχειωμένο. Ένας έρωτας ανάμεσα στην νταντα και την κηπουρό κάνει βουτιά στο συναίσθημα καθώς μια απο της δύο θα πρέπει να θυσιαστεί ώστε να σωθεί ενα μέλος της οικογένειας. Δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Η σειρά ειναι 1 σεζόν.

7 Faking it

Πρόκειται για μια εφηβική σειρά που κυκλοφόρησε το 2014. Δυο κολλητές η Amy και η Karma θέλαν να γίνουν διάσημες έτσι αποφάσισαν να υποδυθούν ότι είναι ζευγάρι. Η μια απο της δυο όμως η Amy φαίνεται να έχει πραγματικά συναισθήματα για την Karma.

Η σειρά ειναι 3 κύκλοι.

8 The L word

Το The L word κυκλοφόρησε το 2004. Πρόκειται για μια σειρά που αφηγείται της ιστορίες μιας παρέας που η πλειοψηφία ειναι ομοφυλόφιλες γυναίκες που ζουν στο Los Angeles. Δείχνει της ζωές και της σκέψεις τους με λεπτομέρια καθώς και των οικογενειών τους.

Η σειρά ειναι 6 κύκλοι ωστόσο υπάρχει και το The L word: Generation Q που είναι μια σύγχρονη προέκταση της που κυκλοφόρησε το 2019 και έχει 2 κύκλους.

9 Euphoria

Το Euphoria κυκλοφόρησε το 2019. Πρόκειται για μια νεανική σειρά που θίγει αρκετά κοινωνικά ζητήματα οπως τα ναρκωτικά. Η πρωταγωνίστρια είναι η Rue, πρόκειται για ενα 17χρονο κορίτσι εθισμένο στα ναρκωτικά. Μέσα απο την σειρά βλέπουμε τον καθημερινό αγώνα της απεξάρτησης. Ένας απρόσμενος έρωτας όμως της χτυπάει την πόρτα. Η Jules την τραβάει έξω απο όλο αυτό. Στο κεφάλι της Rue γίνεται ενας συνεχείς πόλεμος.

Η σειρά ειναι 2 κύκλοι.

10 Killing Eve

Το Killing Eve κυκλοφόρησε το 2018. Πρόκειται για μια επαγγελματία δολοφόνο και μια αστυνομικό. Η Ιβ γίνεται εμμονική με την υπόθεση της. Ενα συναίσθημα πάνω απ τον φόβο άρχισε να την κυριεύει. Ήρθαν πιο κοντά οταν ο Κονσταντίν ο αρχηγός της «μαφίας» διέταξε την Villanelle να σκοτώσει την Ιβ. Η Villanelle παλεύει μεσα της. Να κάνει αυτο που «πρέπει» ή όχι;

Η σειρά ειναι 4 κύκλοι.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version