Home Games Κλείνει ο “Αμερικάνικος Στρατός”

Κλείνει ο “Αμερικάνικος Στρατός”

Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, το βιντεοπαιχνίδι “Americas Army” κλείνει. Το επιτελείο του αμερικάνικου στρατού, ανακοίνωσε την παύση της υποστήριξης των servers του παιχνιδιού στις 5 Μαϊου.

Αν τώρα αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το παιχνίδι, γιατί δεν το ξέρετε και τι σχέση έχει ο αμερικάνικος στρατός, είναι απολύτως λογικό. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε ως μέσο προπαγάνδας για τις «αξίες» του αμερικάνικου στρατού, στις νεότερες γενιές. Με απώτερο σκοπό να προσελκύσει υποψήφιους στρατιώτες, που θα υπηρετούσαν στις τάξεις του.

Το παιχνίδι μετά από αρκετές version, το 2018 ανέβηκε τόσο πολύ σε δημοφιλία, ώστε πολλά μέσα να το κατατάξουν στα καλύτερα FPS όλων των εποχών. Σύμφωνα με έρευνες, το «πείραμα» των Η.Π.Α. ήταν πετυχημένο. Κατάφεραν να αυξήσουν τη δημοφιλία του αμερικάνικου στρατού, στους νέους 18-24, που κυρίως έπαιζαν το παιχνίδι, κατά 30%.

Σήμερα ο αμερικάνικος στρατός έχει πολύ περισσότερα εργαλεία για να προωθήσει το έργο του. Μέσω των esports και των τεράστιων τίτλων FPS παιχνιδιών. Πολλοί έχουν κατακρίνει τις πρακτικές αυτές, καθώς υπάρχουν ηθικά και άλλα κενά. Σε ότι αφορά τη προσέγγιση πολλές φορές ανήλικων, που η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Είναι σίγουρα ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση η προπαγάνδα κρατών και εταιρειών μέσω της τεχνολογίας, ειδικά σε ένα πεδίο που ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί. Ειδικά όταν ο μέσος χρήστης μπορεί να είναι και ανήλικος.

To offline mode του παιχνιδιού, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και διατίθεται μέσω steam και microsoft store.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version