Home Music Artist/Song Spotlight Artist Spotlight: Pentatonix

Artist Spotlight: Pentatonix

0

Το Artist of the Day πρόκειται για μία κατηγορία που ουσιαστικά κάνουμε (ή τουλάχιστον εγώ, γιατί τα γούστα της ομάδας στη μουσική διαφέρουν αρκετά είναι η αλήθεια) “suggestions” για κάποιον καλλιτέχνη ή κομμάτι.

Για μένα λοιπόν, ο καλλιτέχνης της ημέρας είναι οι Pentatonix.

Το τελευταίο άλμπουμ των Pentatonix κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο “Evergreen”.

Οι Pentatonix είναι ένα a cappella γκρουπ που δημιουργήθηκε το 2011. Ουσιαστικά δημιουργήθηκαν στη τρίτη σεζόν του μουσικού διαγωνισμού The Sing-Off. Τα 3 από τα 5 μέλη (οι Scott Hoying, Mitch Grassi και Kirstin Maldonado) γνωρίζονταν από μικρά παιδιά και ήταν ήδη φίλοι και choir geeks. Στο Sing-Off λοιπόν πήγαν οι 3 τους και εκεί γνώρισαν τους Avi Kaplan (bass) και Kevin Olusola (beatboxer), δημιουργώντας τελικά έτσι το γκρουπάκι. Το 2017, ο Avi Kaplan δυστυχώς (είναι απίστευτο μπάσο!) αποχώρησε από το γκρουπ και στη θέση του ήρθε ο Matt Sallee.

Έχουν βγάλει 10 δίσκους, μέσα στους οποίους βρίσκονται δίσκοι με covers, original δίσκοι καθώς και δίσκοι Χριστουγέννων. Είναι πιο γνωστοί κυρίως για τα covers τους και τα Χριστουγεννιάτικα (που το έχουν thing κάθε Χριστούγεννα να βγάζουν δίσκο με αντίστοιχα τραγούδια).

Το 2017 κυκλοφόρησαν το PTX, Vol. IV: Classics, όπου διασκευάζουν Queen, Elvis Presley, John Lennon κ.ά.

Όταν τους πρωτοάκουσα πριν χρόνια κόλλησα για πολλούς λόγους. Πρόκειται για ένα a cappella group με απίστευτο ταλέντο, με πραγματικά απίστευτα απίστευτο ταλέντο. Ο Kevin είναι εξαιρετικός beatboxer και ταυτόχρονα τσελίστας.

Ένα από τα τραγούδια όπου ο Kevin κάνει celloboxing:

O Scott είναι βαρύτονος με απίστευτο έλεγχο στη φωνή του και αρκετά μεγάλη έκταση, ενώ ο Mitch είναι τενόρος και νομίζω πως θα καταλάβετε κατευθείαν για τι φωνή μιλάμε…

Νομίζω πως το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το Aha! της Imogen Heap, αλλά το ‘αγαπημένο’ είναι πολύ σχετικό όταν πρόκειται για Pentatonix.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα το duo Scott και Mitch, το 2013 άνοιξαν κανάλι στο YouTube με διάφορα βιντεάκια (μουσικά και μη) ενώ το 2017 έβγαλαν και τον πρώτο δίσκο τους με όνομα Future Friends.

Ο δίσκος είναι synth-pop, electro house και dance-pop και ποοολυ ανεβαστικός, οπότε αν είστε αυτής της φάσης τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για τους Pentatonix θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά νομίζω πως θα βγει μεγαλούτσικο το άρθρο αν το κάνω…οπότε θα το αφήσω εδώ.

Peace out και καλή ακρόαση!

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version