AnimeΟ πολύ συγκινητικός λόγος που ο Hayao Miyazaki δε...

Ο πολύ συγκινητικός λόγος που ο Hayao Miyazaki δε θα αποσυρθεί πραγματικά, σύμφωνα με τον γιο του

-

Ο υπέροχος δημιουργός Hayao Miyazaki είναι τεράστιο όνομα τόσο στον κόσμο του θεάματος όσο και στην κοινότητα των λάτρεων anime. Μέχρι σήμερα, οι δουλειές του συνεχίζουν να σμιλεύουν τον κόσμο του animation, με πολλούς εικονογράφους και σκηνοθέτες να τον έχουν ως πρότυπο και έμπνευση. Η φήμη του είναι και θα μείνει αλώβητη και ασύγκριτη για πάντα.

Hayao Miyazaki
Hayao Miyazaki

Το 2013, o Miyazaki ανακοίνωσε πως συνταξιοδοτείται, γεγονός που σόκαρε τους λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό που ήταν ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι χρόνια αργότερα, ο δημιουργός ανακοίνωσε πως τελικά δε του άρεσε η συνταξιοδότηση και πήρε πίσω τα αρχικά του λόγια. Λίγο καιρό αργότερα, οι ανακοινώσεις περί αποχώρησης και επανεμφάνισης συνέβησαν κι άλλες φορές, γεγονός που άφησε τον κόσμο μπερδεμένο για το αν ο Hayao Miyazaki τελικά είναι ακόμα στον χώρο ή αν πρέπει να τον αποχαιρετήσουν κάποια στιγμή. Ενώ η απάντηση παραμένει μυστήριο για όλους, φαίνεται πως το τελευταίο αντίο εξαρτάται από ένα πολύ σημαντικό άτομο στη ζωή του Miyazaki.

Ο Hayao Miyazaki αναβάλλει την συνταξιοδότηση του για τον εγγονό του

Ο Hayao Miyazaki βγήκε από την σύνταξη του για μία ακόμα φορά ώστε να δημιουργήσει ένα τελευταίο project, το How Do You Live?, το οποίο θα λέει με λεπτομέρεις τη ζωή του ιδρυτή του Studio Ghibli από την ταπεινή αρχή της καριέρας του μέχρι τις τεράστιες επιτυχίες. Η τελευταία αυτή δημιουργία του Miyazaki θα είναι ένα δώρο στον εγγονό του ώστε να τον βοηθήσει να θυμηθεί την εποχή που ο παππούς του υπήρξε στον κόσμο αυτό, αφού “προχωρήσει στον άλλο κόσμο” – ένα δώρο που είναι πραγματικά συγκινητικό.

Ο Goro Miyazaki, γιος του Hayao και πατέρας του εγγονού του Hayao, σχολίασε την πρόσφατη του απόφαση να δημιουργήσει ένα τελευταίο αριστούργημα, λέγοντας:

Χρειάζεται να δημιουργήσει κάτι προκειμένου να ζήσει, έτσι ξεκίνησε να δημιουργεί μία μικρή ταινία για το studio (Ghibli) και στη συνέχεια πήγε να φτιάξει τη νέα του μεγάλη ταινία.

Ο Hayao Miyazaki με τον γιο του Goro
Ο Hayao Miyazaki με τον γιο του Goro

Όπως και ο Goro, έτσι και οι υπόλοιποι κοντινοί άνθρωποι του Miyazaki πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τέλος στη δημιουργικότητα του, γεγονός που δημιουργεί περισσότερες απορίες σχετικά με το αν το project αυτό είναι πραγματικά το τελευταίο του Hayao.

Ίσως να έχει κι άλλες ιδέες, ή ίσως όντως να είναι αυτό το τελευταίο του δώρο στον κόσμο. Αυτό θα φανεί αργότερα, καθώς μέχρι τότε σίγουρα θα είναι απασχολημένος με το How Do You Live?, το οποίο μπορεί να μη κυκλοφορήσει μέχρι το 2023 ή και μέχρι το 2024…

- Advertisement -

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Thalia
Thalia
"If I sound pleased about this, it's only because my programmers made this my default tone of voice! I'm actually quite depressed!"

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα