GamesGaming NewsΠάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών στη Paradox...

Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών στη Paradox δηλώνουν κακομεταχείριση λόγω φύλου

-

Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών που δουλεύουν στη Σουηδική εταιρεία Paradox Interactive είπαν πως έχουν δεχτεί κακομεταχείριση λόγω φύλου ή άλλου είδους κακομεταχείριση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Σουηδία τον Αύγουστο. Η αναφορά λέει πως το 44% αυτών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα παραπονέθηκαν για δυσμενείς συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον και καταλήγει στο ότι η Paradox έχει ευνοήσει μία ‘κουλτούρα σιωπής’ όπου οι ‘δράστες’ είναι προστατευμένοι από οποιαδήποτε σοβαρή επίπτωση για την συμπεριφορά τους.

Η Breakit, που απέκτησε την έρευνα που διέρρευσε, αναφέρει πως οι γυναίκες αποτελούν το 26% του εργατικού δυναμικού της Paradox. Το 69% των γυναικών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα είπαν πως έχουν δεχτεί βίαιη συμπεριφορά. Για τους άντρες, το ποσοστό αυτό είναι 33%.

Η Breakit αναφέρει πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην ηγετική ομάδα της Paradox στις 30 Αυγούστου, με τα νέα να γίνονται γνωστά στους υπαλλήλους τη 1η Σεπτεμβρίου – ώρες πριν την ανακοίνωση πως η CEO της εταιρείας Ebba Ljungerud ψηφίστικε ώστε να φύγει από τη θέση της.

Ωστόσο, η Breakit λέει πως η Ljungerud, ο CEO Fredrik Wester και το τμήμα επικοινωνιών της Paradox αρνούνται οποιαδήποτε σύνδεση της αποχώρησης της Ljungerud με τα αποτελέσματα της έρευνας.

“Προφανώς, τα αποτελέσματα είναι πολύ ανησυχητικά,” λέει η Paradox. “Η διευθυντική ομάδα θέλει σίγουρα να προβεί σε ενέργειες σχετικά με αυτά τα δεδομένα, αλλά το να υπάρξουν κατευθείαν μεγάλες και γρήγορες αλλαγές είναι δύσκολο λόγω της ανεπίσημης φύσης της έρευνας (το οποίο δε σημαίνει φυσικά πως θα αγνοηθεί).”

Η Paradox δήλωσε πως είναι στη διαδικασία πρόσληψης ομάδας ώστε να κάνει έναν έλεγχο της εταιρείας και μία νέα ‘εμπεριστατωμένη’ έρευνα, ώστε να πάρει “ξεκάθαρα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία να μπορεί να δράσει και να κάνει σημαντικές αλλαγές.”

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Thalia
Thalia
"If I sound pleased about this, it's only because my programmers made this my default tone of voice! I'm actually quite depressed!"

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

The Last of Us (PC) – Review

Άλλος ένας μεγάλος τίτλος της Sony, το The Last of Us, κυκλοφόρησε στο PC αυτή την εβδομάδα και μπορείτε να τον βρείτε στο Steam στα 59.99€. Στο Steam επίσης το παιχνίδι έχει λάβει ένα καταιγισμό από αρνητικά review.

Το NOOB – The Factionless θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου

Η εκδοτική εταιρεία Microids και η Olydri Games ανακοίνωσαν ότι το Noob - The Factionless θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου 2023 στο PlayStation 4, στο PlayStation 5, στο Xbox One, στο Xbox Series X|S, στο Nintendo Switch και στο PC.

Saints Row: Ανακοινώθηκαν τα επερχόμενα update

Η Deep Silver και η Volition αποκάλυψαν ότι το Santo Ileso θα μεγαλώσει και θα βελτιωθεί με τρεις σημαντικές κυκλοφορίες για όσους έχουν το Expansion Pass μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και με δύο δωρεάν καινούριες περιφέρειες, τρία ακόμα «quality of life» updates και ένα πακέτο με διακοσμητικά στοιχεία, εμπνευσμένα από το Dead Island 2, για όλους τους παίκτες.

Fractured Sanity – Review

Το Fractured Sanity έχει κυκλοφορήσει σε Steam και Meta Quest και εμείς σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας review για παιχνίδι VR.

Τα δωρεάν παιχνίδια του Epic Games Store

Τα δωρεάν παιχνίδια που δίνει το Epic Games Store αυτή την Πέμπτη είναι τα: The Silent Age και Tunche. Η προσφορά λήγει στις 6 Απριλίου.

HOW WE END – Κάνουν πρεμιέρα το πρώτο τους single

Το νεοσύστατο συγκρότημα HOW WE END κάνει πρεμιέρα το πρώτο του Single κομμάτι "My Fighting Heart" σήμερα 30 Μαρτίου.

Μην Χάσεις

TakGaming – Ένα ελληνικό κατάστημα για game keys

Το TakGaming είναι ένα νεοσύστατο ελληνικό game store στο οποίο μπορείτε να βρείτε κλειδιά για παιχνίδια και software σε εξαιρετικές τιμές.

Νέο Video: 5 παιχνίδια που μας απογοήτευσαν το 2022

Το νέο μας video με τη Melody είναι εδώ. Κάνουμε έναν απολογισμό των παιχνιδιών που μας απογοήτευσαν περισσότερο μέσα στο 2022.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα