MoviesΤι συμβαίνει με το sequel του Tomb Raider?

Τι συμβαίνει με το sequel του Tomb Raider?

-

Έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια από τη Lara Croft της Alicia Vikander που βγήκε στους κινηματογράφους το 2018. Και παρόλο που η Alicia Vikander δεν αντιμετωπίστηκε τόσο ένθερμα όσο η προηγούμενη πρωταγωνίστρια των ταινιών Angelina Jolie, η ταινία ήταν μεγάλη επιτυχία και γρήγορα οι fans άρχισαν να αναρωτιούνται πότε θα δουν το sequel.

Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider
Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider

Ας δούμε όμως με χρονική σειρά πως όντως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με το sequel της ταινίας.

Τον Φεβρουάριο του 2018, πριν καν βγει η ταινία στους κινηματογράφους, η Alicia Vikander δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να γυρίσει για το sequel της ταινίας.

Η πρώτη ταινία Tomb Raider κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018. Πριν καν προλάβει ο κόσμος να δει την Alicia Vikander ως Lara Croft, η ίδια δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να γυρίσει για περισσότερη δράση. Σε ένα Q&A που συνέβη με την Alicia, κάποιος ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένη να γυρίσει για το sequel. Η απάντηση της ήταν:

Yes, I adored taking on the role of Lara, so yeah, we’ll see. If there is an audience out there for it, I would love to [return].

Τον επόμενο μήνα η ταινία κυκλοφόρησε και έλαβε κοντά στα 275$ εκατομμύρια, γεγονός που μάλλον έφερε την πιθανότητα του sequel πιο κοντά.

Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider
Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοινώθηκε πως το sequel θα έρθει τον Μάρτιο του 2021, καθώς επίσης ανακοινώθηκαν σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Το Tomb Raider 2 έφτασε ακόμα πιο κοντά όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 τα MGM Studios ανακοίνωσαν όχι μόνο σκηνοθέτη και συγγραφέα, αλλά και σαν ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας την 19η Μαρτίου του 2021.

Ο σκηνοθέτης, Ben Wheatley, είχε δουλέψει στο δυστοπικό θρίλερ δράσης High-Rise του 2015 και στη μαύρη κωμωδία Free Fire όταν υπέγραψε για το Tomb Raider 2. Η Amy Jump, σύζυγος του Wheatley, προσλήφθηκε ως συγγραφέας του sequel, αφού είχε γράψει και τα High-Rise και Free Fire.

Ωστόσο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, τα πράγματα θα αλλάξουν για διάφορους λόγους.

- Advertisement -
Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider
Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider

Τον Οκτώβριο του 2020, η Alicia Vikander ανακοίνωσε πως ο COVID-19 άλλαξε πολύ τα αρχικά σχέδια της παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια εμφάνισης της σε εκπομπή τον Οκτώβριο του 2020, η Alicia δήλωσε πως το Tomb Raider είναι μία ακόμη από τις παραγωγές που επηρεάστηκαν από την πανδημία. Εξήγησε πως η ταινία θα ξεκινούσε γυρίσματα στις αρχές του 2020 αλλά οι συνθήκες είχαν πλέον αλλάξει, ενώ ήταν αισιόδοξη πως κάποια στιγμή μέσα στο 2021 θα ξεκινούσε η παραγωγή.

Ο Walton Goggins ως Mathias Vogel στο Tomb Raider
Ο Walton Goggins ως Mathias Vogel στο Tomb Raider

Αργότερα μέσα στο 2020, τα MGM Studios αφαίρεσαν το Tomb Raider 2 από το πρόγραμμα κυκλοφοριών.

Οι κακές ειδήσεις για το Tomb Raider συνέχισαν να έρχονται όταν τον Οκτώβριο του 2020 τα MGM Studios αφαίρεσαν τη κυκλοφορία του sequel από το πρόγραμμα τους. Με την ανακοίνωση αυτή, το Tomb Raider 2 έγινε μία ακόμα από τις πολλές ταινίες που είτε άλλαξαν ημερομηνία κυκλοφορίας είτε ακυρώθηκαν τελείως. Και παρόλο που τότε δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ήταν περίπου σίγουρο ότι ο COVID-19 ήταν αυτός που άλλαξε τα σχέδια της παραγωγής.

Το Lovecraft Country της Misha Green
Το Lovecraft Country της Misha Green

Τον Ιανουάριο του 2021 η Misha Green, δημιουργός του Lovecraft Country, έρχεται για τη σκηνοθεσία και συγγραφή του Tomb Raider 2.

Το sequel φάνηκε να έρχεται ξανά κοντά όταν τον Ιανουάριο του 2021 προσλήφθηκε η Misha Green, δημιουργός του Lovecraft Country, ώστε να γράψει το σενάριο και να ηγηθεί της σκηνοθεσίας.

Ο λόγος που το δίδυμο Wheatley – Jump δεν ήταν πλέον στην παραγωγή της ταινίας δεν έγινε γνωστός.

Alicia Vikander και Daniel Wu (Lu Ren) στο Tomb Raider
Alicia Vikander και Daniel Wu (Lu Ren) στο Tomb Raider

Τον Μάιο του 2021 η Misha Green ανακοινώνει τον τίτλο του sequel και ενημερώνει για το σενάριο.

Τα καλά νέα συνέχισαν να έρχονται για το Tomb Raider 2 όταν τον Μάιο του 2021 η Misha Green, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, έδωσε μία μικρή εικόνα για το sequel.

Ο τίτλος του sequel; Tomb Raider: Obsidian.

Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider
Η Alicia Vikander ως Lara Croft στο Tomb Raider

Τον Ιούλιο του 2021, η Alicia Vikander είπε πως το Tomb Raider 2 δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως αλλά θέλει να γυρίσει.

Κατά τη διάρκεια της προώθησης του The Green Knight, η Alicia Vikander δήλωσε τον Ιούλιο του 2021 πως παρόλο που το Tomb Raider 2 δεν έχει πάρει ακόμα επίσημα το πράσινο φως για την έναρξη γυρισμάτων, θέλει να γυρίσει για το sequel. Συγκεκριμένα είπε:

Pre-COVID, I would’ve said yes. And now I think it’s a yes still. It’s not greenlit, but the script is in the making, and I think everyone is excited and I would love to revisit Lara again.

Όταν ρωτήθηκε για το σενάριο της ταινίας, η Alicia αποκάλυψε πως δεν έχει διαβάσει ακόμα το προσχέδιο της Misha αλλά είναι πολύ ενθουσιασμένη για το μέλλον.

Είναι δύσκολο να ξέρουμε πότε θα δούμε το sequel της ταινίας στην μεγάλη οθόνη, αλλά ίσως υπάρχει η πιθανότητα να είναι μέσα στις ταινίας που θα κυκλοφορήσουν το 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

Thalia
Thalia
"If I sound pleased about this, it's only because my programmers made this my default tone of voice! I'm actually quite depressed!"

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα