Home Movies Movie News Το trailer του Lamb μας προϊδεάζει για μία ακόμα αξέχαστη ταινία τρόμου

Το trailer του Lamb μας προϊδεάζει για μία ακόμα αξέχαστη ταινία τρόμου

0

Η Α24 μας έχει μάθει στη παραγωγή πολλών πρωτότυπων και αλλόκτων ταινιών που καταφέρνουν να εισχωρήσουν στο μυαλό των θεατών και να μη φύγουν ποτέ από εκεί. Το σερί λοιπόν της Α24 φαίνεται πως συνεχίζει με το Lamb, το ανατριχιαστικό trailer του οποίου κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες.

Το Lamb, που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έχει σκηνοθετηθεί από τον Valdimar Jóhannsson με πρωταγωνιστές τους Noomi Rapace και Hilmir Snaer Gudnason. Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα νεαρό ζευγάρι που συντηρεί μία φάρμα σε ένα απομονωμένο μέρος της Ισλανδίας, και όπως φαίνεται από το trailer, ένα από τα πρόβατα φέρνει στον κόσμο έναν αμνό με ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Το trailer, όπως κάθε άλλο trailer της Α24 (όπως του Hereditary για παράδειγμα), δεν αποκαλύπτει πολλά για τη πλοκή της ταινίας. Αντ’ αυτού παρουσιάζει την πολύ όμορφη εικόνα και κινηματογραφία της ταινίας, δίνοντας στους θεατές και κάποιες πεταχτές ματιές για τον τρόμο που περιμένει. Τα πανέμορφα μακρινά πλάνα των συννεφιασμένων βουνών της Ισλανδίας, άλλοτε εστιασμένα και άλλοτε όχι, δίνουν μία αίσθηση απομόνωσης για το ζευγάρι που προσπαθεί να αποδεχτεί το νέο “μέλος” της οικογένειας. Όσο το trailer προχωράει, μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι ενώ πληθαίνουν και οι γρήγορες και κομμένες λήψεις.

Η ταινία φαίνεται πως θα είναι μία ακόμα προσθήκη στις υπέροχες και ανατριχιαστικές ταινίες της Α24, όπως τα Hereditary και Midsommar του Ari Aster ή το The Witch του Robert Eggers τα οποία βασίζονται πολύ περισσότερο στο να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα παρά στον αριθμό των νεκρών. Παράλληλα, υπάρχει μία προσγειωμένη και ανθρώπινη προσέγγιση σε θέματα όπως η αποδοχή, οι ψυχικές διαταραχές και το ταξίδι αυτογνωσίας που προσθέτουν μεγάλο βάθος στις ιστορίες αυτές και τις ξεχωρίζει από άλλες ταινίες τρόμου. Στην αρχή του trailer, η Maria (Noomi Rapace) γονατίζει στο νεκροταφείο, υπονοώντας πως πιθανώς να έχει χάσει η ίδια το παιδί της καθώς προσπαθεί να μεγαλώσει τον αμνό σαν δικό της παιδί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ιστορία που επικεντρώνεται στην απώλεια και στο πως μπορεί να γιατρευτεί ένα τραύμα του παρελθόντος.

Οι περισσότες ταινίες της A24 εξελίσσονται με αρκετά αργό ρυθμό μέχρι να φτάσουν στην καρδιά του τρόμου της ιστορίας, σε αντίθεση με άλλες ταινίες τρόμου, γεγονός που ίσως αφήσει κάποιους θεατές απογοητευμένους. Σίγουρα όμως θα είναι μία ταινία που θα προσφέρει στο κοινό κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Ακόμα και αν αργήσει να εξελιχθεί η ιστορία, το Lamb και η Α24 θα έχουν σίγουρα δημιουργήσει κάτι αξέχαστο.

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφρήσει στις 8 Οκτωβρίου του 2021.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version