Home More Manga Οδηγός αγοράς manga στην Ελλάδα

Οδηγός αγοράς manga στην Ελλάδα

0

Γλυκές καλησπέρες, είμαι ο Θεοφάνης από την ομάδα του Geekdom και αυτός είναι ο δικός μου οδηγός αγοράς manga στην Ελλάδα.

Πρώτα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα το οποίο μπορεί να κάνει κάποια καταστήματα να φαίνονται καλύτερα ή χειρότερα. Τα προϊόντα “Κατόπιν Παραγγελίας” σε οποιαδήποτε μαγαζί στην Ελλάδα, δεν εξαρτάται από τους πωλητές (συνήθως) το πότε θα φτάσουν σε εσένα, όσο το αν οι προμηθευτές έχουν απόθεμα του συγκεκριμένου volume που έχεις παραγγείλει.

Λοιπόν,

CosmicRealms (Θεσσαλονίκη, Μακεδονικής Αμύνης 19, 54631) : Ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά για αγορά manga στην Ελλάδα, το CosmicRealms έχει μεγάλη γκάμα, αρκετά New Releases και σε πολύ καλές τιμές. Εννοείται πως προτείνω καλύτερα να παραγγέλνετε “Άμεσα Διαθέσιμα” volumes και όχι “Κατόπιν Παραγγελίας” για τον λόγο που προανέφερα, αν και εννοείται πως εξαρτάται από εσάς η επιλογή.

JemmaComics (Αθήνα, Αλκιβιάδου 138, 18535) : Το JemmaComics είναι αρκετά καλό μαγαζί με “σχετικά” καλές τιμές (κάποιες φορές οι τιμές διαφέρουν μεταξύ volumes της ίδιας σειράς). Η γκάμα του είναι καλή και το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό. Σας το συστήνω μια και έχει και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 20€ (Έτσι αναφέρεται στο site του μαγαζιού).

Public (Σε όλη την Ελλάδα) Το Public έχει μακράν την μεγαλύτερη γκάμα και τις καλύτερες τιμές από οποιαδήποτε άλλο μαγαζί στην Ελλάδα, όμως το 99% είναι “Κατόπιν Παραγγελίας” (παραγγέλνετε με το ρίσκο του να μην υπάρχει σε απόθεμα από τον προμηθευτή). Μόνο μία φορά είχα αντιμετωπίσει μία μικρή καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων μου αλλά γενικότερα κανένα θέμα. Επίσης, μπορείτε να βρείτε διάφορα manga στα καταστήματα που έχουν γενικότερα manga section, λόγω παραγγελιών που ακυρώθηκαν από άλλα άτομα και επιστρέψανε στα ράφια (πχ. έχει τύχει να βρω ένα volume στα Public Συντάγματος που κανονικά είναι μόνο “Κατόπιν Παραγγελίας”).

Book Depository (Ηνωμένο Βασίλειο) Το Book Depository είναι η καλύτερη επιλογή για αγορά manga στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου. Έχει όλα τα manga των πιο γνωστών licensers (VIZ Media, Kodansha κτλ.) και έχει Free International Shipping. Αυτό όμως έρχεται με το αντίτιμο του ούτε δεν έχει Tracking οπότε δεν ξέρεις που βρίσκεται το δέμα σου. Συνήθως έρχεται με ΕΛΤΑ, είτε αφήνουν χαρτί για να πας να το παραλάβεις, είτε το αφήνουν στην εξώπορτα, (πολυκατοικίας/μονοκατοικίας) κάποιες φορές χωρίς να χτυπήσουν το κουδούνι/θυροτηλέφωνο (δεν ξέρω γιατί…). Η εξυπηρέτηση είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το τελωνείο θα μιλήσω στο τέλος του άρθρου.

Τέλος,

Amazon : https://www.amazon.de/https://www.amazon.co.uk/https://www.amazon.co.jp/https://www.amazon.com/ Το Amazon είναι επίσης από τα καλύτερα μαγαζιά μια και έχει την ίδια γκάμα με το Book Depository. Τα manga είναι συνήθως λίγο πιο φθηνά αλλά προτιμώ το Book Depository μια και δεν χρεώνει μεταφορικά σε αντίθεση με το Amazon. Παρόλα αυτά το shipping του Amazon είναι πολύ πιο γρήγορο σε αντίθεση με το Book Depository, οπότε χρησιμοποιήστε το όπως σας βολεύει εσάς.

* Για τα τελωνεία: Τα τέλη εκτελωνισμού μετά από την 1η Ιουλίου καταργούνται για τις αγορές 22 – 150€ και χρεώνονται από 1 – 150€ μόνο το ελληνικό ΦΠΑ σαν εξτρά (24% αυτή την στιγμή). Συνήθως χρεώνεστε το ΦΠΑ στην συναλλαγή online. Την πηγή και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.google.gr/amp/s/www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-telonei

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version