GamesGaming NewsΤο Netflix ετοιμάζεται να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το Netflix ετοιμάζεται να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

-

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το Netflix ετοιμάζεται να μπει στην αγορά του game streaming (απέναντι σε Stadia and xCloud). Μάλιστα έχει ξεκινήσει προσλήψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εταιρεία προσέλαβε τον Mike Verdu, ο οποίος ήταν VP της Oculus, για να ηγηθεί στην ομάδα του game development. Έχει επίσης περάσει από την Electronic Arts.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα παιχνίδια θα εμφανίζονται στην υπάρχουσα εφαρμογή σαν να είναι ένα ξεχωριστό είδος σειράς η ταινίας. Η εταιρεία δεν έχει σκοπό να αυξήσει τη συνδρομή της για όσους θέλουν πρόσβαση σε αυτά. Δεν έχει όμως διευκρινιστεί ακόμα αν θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις συνδρομές ή π.χ. μόνο στην 4K.

Υπάρχουσα Αγορά

Μέχρι στιγμής η αγορά των υπηρεσιών game streaming δεν πάει πολύ καλά. Το Google με το Stadia απέτυχε σε βαθμό που έκλεισε τα Stadia Studios. Το Amazon μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάτι. Ούτε η αντίστοιχη υπηρεσία της NVIDIA φαίνεται να έχει κάνει τη διαφορά.

Από την άλλη, το Netflix ίσως έχει μια παραπάνω πιθανότητα να πετύχει, λόγω της ενσωμάτωσης στην υπάρχουσα εφαρμογή της. Οι χρήστες δε θα χρειάζεται να κατεβάσουν κάποιο επιπλέον software, ούτε να ψαχτούν για κάποια εξειδικευμένη υπηρεσία.

Black Mirror: Bandersnatch

Ήδη η εταιρεία έχει κάνει ένα πετυχημένο πείραμα με την κυκλοφορία του Black Mirror: Bandersnatch. Πρόκειται για μια interactive ταινία η οποία κατά κάποιο τρόπο μπορεί να θεωρηθεί και παιχνίδι.

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι το τι είδους παιχνίδια θα υπάρχουν στην πλατφόρμα. Σίγουρα οι interactive ταινίες δεν θεωρούνται gaming εμπειρία. Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό η υπηρεσία να ξεκινήσει με μικρά βήματα, άρα αρχικά να δούμε περισσότερες προσπάθειες σαν το Bandersnatch.

Άνοιγμα στη Gaming Κοινότητα

Είναι επίσης γεγονός το ότι η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στη gaming κοινότητα. Συνεργάστηκε με τη CD Project στα πλαίσια της WitcherCon. Η σειρά “The Witcher” έχει οφεληθεί από τα αντίστοιχα παιχνίδια, σε σημείο πλέον να κυκλοφορεί σχετικό DLC. Παράλληλα φτιάχνει αρκετές σειρές που βασίζονται σε παιχνίδια. Για παράδειγμα, το Castlevania, η σειρά Dota, καθώς και η επερχόμενη σειρά League of Legends. Ξέρουμε επίσης ότι ετοιμάζει σειρές για παιχνίδια της Ubisoft, όπως το Assassin’s Creed και το Far Cry.

- Advertisement -

Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσληψη. Περιμένουμε λοιπόν εξελίξεις σχετικά με τα σχέδια της.

SourceBloomberg

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

7 Days Blood Moons – νέο spinoff από τους δημιουργούς του 7DTD

Οι δημιουργοί του 7 Days To Die, The Fun Pimps, ανακοίνωσαν ένα νέο spinoff game με τίτλο 7 Days Blood Moons.

Oscars 2024 – όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε η απονομή των φετινών Όσκαρ, με μεγάλο νικητή το Oppenheimer, αλλά και 4 βραβεία στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Black Stone Machine, SiXforNinE, Rusty Bonez, Smokin Dame live

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι Black Stone Machine θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά σε ένα release party στο Κύτταρο. Μαζί τους, οι SiXforNinE, Rusty Bonez και Smokin Dame

Vampire Dynasty: Το πρώτο Deep Dive video

Η Mehuman Games και η Toplitz Productions κυκλοφόρησαν το πρώτο deep dive video από το Vampire Dynasty, στο οποίο μας δείχνει παρασκήνια από το development.

Μην Χάσεις

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

New Year’s Resolutions με τη Sober

Η Sober έρχεται στην ομάδα του GeekDom και μας...

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα